Update van de developer-richtlijnen
Apple kondigde het aan in een update voor ontwikkelaars. Ze schrijven dat de App Store een veilige plek moet zijn. Vandaar dat je voortaan apps kunt rapporteren als je vindt dat deze onbetrouwbaar of onveilig is, of in strijd is met de App Store Review Guidelines. Oneerlijke marketing en misleiding kan ook reden zijn om uit de App Store te worden gehaald.
Geld terugvragen binnen een app
Daarnaast is het vanaf iOS 15 mogelijk om meteen binnen een app geld terug te vragen van in-app aankopen. Je hoeft dan niet meer naar de Apple-website te gaan om daar een probleem te melden. Apple heeft hiervoor een nieuwe StoreKit API geïntroduceerd waarmee ontwikkelaars het in hun apps kunnen inbouwen. Of dit veel zal gebeuren is nog even de vraag.
Als gebruiker kun je op deze optie tikken, de aankoop selecteren en aangeven dat je geld terug wilt. Je krijgt daarna een e-mail van Apple over de status. Dit moet binnen 48 uur gebeuren.
Oneerlijke behandeling
Apple heeft nog meer wijzigingen doorgevoerd. Zo kunnen ontwikkelaars waarvan de app(update) is afgewezen, nu aangeven dat er sprake is van oneerlijke behandeling, bijvoorbeeld op het gebied van politiek of vooroordelen. Dit is ongetwijfeld een reactie op de klachten die eerder zijn geuit, dat er sprake is van oneerlijke concurrentie.
Apple wil ook geen ‘hookup’-apps meer in de App Store, die pornografie bevatten of zijn bedoeld voor prostitutie. Blijkbaar werden dergelijke apps tot nu toe nog toegelaten. Apps die eigenlijk geen nuttige functies hebben zullen ook niet worden toegelaten. En van drankspelletjes zijn er al zoveel, dat Apple ze als een verzadigde categorie heeft aangemerkt.
Apple heeft de Developer Code of Conduct ook aangescherpt met nieuwe regels, waaruit blijkt dat informatie over de identiteit van een ontwikkelaar moet kloppen en actueel moet zijn. Manipuleren van reviews en ranglijsten is niet toegestaan en als er enorm veel klachten over een ontwikkelaar binnenkomen kan dat ook tot maatregelen leiden. Verder is ook het opnemen van irrelevante informatie in metadata van apps aangescherpt.
Wie alle aanpassingen in de regels wil lezen kan terecht op de nieuwspagina voor developers.
Hoe je App Store scams kunt herkennen lees je in een aparte tip.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Komt er nog een Apple TV-versie van KPN's tv-app? Dit is de nieuwste info (19-12)
- Je kan nu ook WhatsAppen met ChatGPT (19-12)
- Instagram laat je nu terugblikken op 2024 met een fotocollage (17-12)
- Monument Valley 3 nu te downloaden (maar je hebt er Netflix voor nodig) (12-12)
- App Store Awards 2024: dit zijn de winnaars volgens Apple (11-12)
App Store
Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.
- Alles over de App Store
- Alles over App Store-abonnementen
- Vastgelopen downloads oplossen
- Eerdere aankopen in de iOS App Store bekijken
- Verbinding met App Store mislukt
- App Store op de Apple Watch
- Mac App Store
- Eerdere aankopen in de Mac App Store bekijken
- Mac-software installeren buiten de App Store om
- App Store-scam herkennen
- Sideloading: buiten de App Store om downloaden
Reacties: 0 reacties