Een aantal creatievelingen in Azië en de Verenigde Staten hebben een handeltje gemaakt van het combineren van oude iPhone-onderdelen. Deze iPhone wordt vervolgens in een doos gestopt, om als nieuw verkocht te worden aan onwetende klanten. Bij deze iPhones wordt het IMEI-nummer uitgevaagd of met een nepnummer vervangen, waardoor kopers er niet mee terug naar de winkel kunnen om gebruik te maken van de gehoopte garantie.
Verkopers gebruiken onderdelen van verschillende kapotte iPhones om een “nieuwe” iPhone te maken. Dit is vaak prima mogelijk, gezien een kapotte iPhone meestal maar één of twee niet werkende onderdelen heeft. How To Arena heeft een uitgebreide uitleg hoe deze verkopers precies deze iPhone samenstellen uit oude onderdelen. De iPhone die de site in elkaar heeft gezet, werd na afloop als nieuw verkocht. Om dit voor elkaar te krijgen werd de iPhone ook in een doos verpakt en verzegeld.
Gezien de iPhone een combinatie van tweedehandse onderdelen is, wordt er vaak een simkaarthouder gebruikt zonder IMEI-nummer. Dit nummer wordt gebruikt om de iPhone te identificeren bij bijvoorbeeld de winkel waar je hem kocht. Verkopers kunnen voor ongeveer 5 dollar een nieuw IMEI-nummer op een kaarthouder laten afdrukken, maar deze werkt niet in de systemen van Apple of andere verkopers.
Het is niet duidelijk hoeveel verkopers nieuwe iPhones maken uit oude onderdelen. Gezien het geduld en de voorkennis die vereist is, vermoeden wij dat de kans niet heel groot is dat je tegen één van de Frankenstein-iPhones aanloopt op bijvoorbeeld Marktplaats. Het is echter interessant om te zien hoe ver verkopers gaan om een oude iPhone als nieuw te verpakken en verkopen.
Via Cult of Mac.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 10 reacties