Apple roept ontwikkelaars op om macOS Catalina-apps in te leveren
De ontwikkelaars hebben vier maanden de tijd gehad om hun apps te maken: in juni werd macOS Catalina aangekondigd en kwam ook de eerste beta beschikbaar. Nu is het hoog tijd om de apps in te leveren. Tenminste, als een ontwikkelaar wil meedoen aan de eerste lading apps, die beschikbaar komen zodra Catalina wordt uitgerold. Er was een gerucht dat dit op 4 oktober zou zijn, maar dat bleek een foutje. We verwachten niet dat de update vanavond al komt – zeker gezien het feit dat de ontwikkelaars nu pas de oproep krijgen om hun apps in te dienen voor review. Verderop in de maand lijkt realistischer.
‘Kom maar op met die apps!’
Apple heeft de officiële pagina’s voor ontwikkelaars bijgewerkt om duidelijk te maken dat de macOS-apps voor Catalina nu in gediend kunnen worden. Daarbij gelden wel wat andere regels, namelijk op het gebied van notarization.
macOS Catalina will soon be available to hundreds of millions of users around the world. With macOS Catalina, your Mac apps can take advantage of Sign in with Apple, Sidecar, and the latest advances in Core ML 3, and Metal. And with Mac Catalyst, you can bring your iPad apps to Mac. Build your apps using Xcode 11, test them on a Mac computer running the macOS Catalina GM seed, and submit them for review.
Sign in with Apple houdt in dat je accounts voor allerlei diensten kunt aanmaken met behulp van je Apple ID. SideCar is een andere interessante nieuwe functie, waarmee je je iPad als tweede scherm kunt gebruiken. En hopelijk gaan we ook al de eerste resultaten zien van Catalyst, waarmee ontwikkelaars hun iPad-apps geschikt kunnen maken voor de Mac. Er wordt bijvoorbeeld al uitgekeken naar een Twitter-app voor de Mac, die gemaakt is met Catalyst.
Ontwikkelaars kunnen hun apps nu testen op de Golden Master van Catalina, de laatste testversie die beschikbaar wordt gesteld aan developers. In principe zullen hierna geen nieuwe functies of wijzigingen meer worden doorgevoerd, tenzij er nog ernstige bugs worden ontdekt, maar daar gaan we niet vanuit. Vaak is de Golden Master gelijk aan de definitieve versie die uiteindelijk aan eindgebruikers wordt gegeven.
Nieuw goedkeuringsproces
Apple herinnert de ontwikkelaars ook aan nieuwe notarization-regels die sinds macOS Mojave gelden:
To further protect users on macOS Catalina, we’re working with developers to make sure all software, whether distributed on the App Store or outside of it, is signed or notarized by Apple. This will give users more confidence that the software they download and run, no matter where they get it from, has been checked for known security issues.
In juni kondigde Apple aan dat alle Mac-software die buiten de Mac App Store om wordt aangeboden moet worden gekeurd door Apple om standaard op macOS Catalina te kunnen draaien. Ontwikkelaars kunnen hun app hiervoor indienen en krijgen vervolgens een goedkeuringsstempeltje.
We verwachten macOS Catalina 10.15 op z’n vroegst volgende week, maar het kan ook zijn dat Apple wacht tot het einde van de maand als de aankondiging van nieuwe MacBooks en meer wordt verwacht.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- MacBook Pro M4 vs MacBook Pro M3: wat zijn de verschillen? (31-10)
- Voor wie dat wil: Apple Intelligence gebruiken in Windows-apps (31-10)
- MacBook Pro M4 functies: dit is er allemaal vernieuwd (30-10)
- MacBook Air M3 2024 prijzen: nu met betere specs (30-10)
- Goed nieuws: MacBook Air heeft nu standaard 16GB RAM voor dezelfde prijs (30-10)
macOS Catalina
Lees alles over macOS Catalina, de grote update voor je Mac uit 2019. In deze versie is iTunes voor het eerst vervangen door meerdere losse apps voor je Mac en MacBook. Is jouw Mac niet meer geschikt voor een update, bekijk dan eens ons overzicht MacBook kopen en desktop Mac kopen.
Reacties: 4 reacties