Misbruik van What’s New-teksten
De nieuwe maatregel gaat op 1 april in en houdt in dat ontwikkelaars van iOS-apps niet zomaar meer allerlei teksten in de App Store kunnen wijzigen. Apple heeft niet uitgelegd waarom een nieuwe regeling nodig is, maar het zou met misbruik te maken kunnen hebben. Een ontwikkelaar kan nu nog een betrouwbaar uitziende app indienen en vervolgens de tekst en de URL’s wijzigen, waardoor gebruikers op het verkeerde been gezet worden. Ook zouden sommige ontwikkelaars de ‘What’s New’-tekstveld gebruiken om reclame te maken voor andere producten.
De wijziging brengt ook nadelen met zich mee voor eerlijke appontwikkelaars. Als ze een bug in hun app ontdekken kunnen ze via de ‘What’s New’-sectie gebruikers waarschuwen om niet te updaten totdat het probleem is opgelost. Dat is straks niet meer mogelijk. Bij een bug blijft de tekst gehandhaafd totdat Apple een update heeft goedgekeurd.
Apple liet weten:
Upcoming changes to app information fields – Starting in April, you’ll only be able to edit your app’s support URL, marketing URL, and „What’s New in This Version“ text when submitting a new version of your app.
Dodelijk saaie update-teksten
De maatregel doet niets aan een andere vervelende gewoonte, namelijk dat appontwikkelaars vage update-omschrijvingen maken waaruit niet af te leiden is wat er nieuw is aan een app. Apple maakt zich daar zelf ook schuldig aan, door geen duidelijke lijst van bugfixes beschikbaar te stellen. Daardoor weet je nooit of jouw probleem in een update is opgelost.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Shazam heeft nu 100 miljard keer muzieknummers herkend: hoeveel Shazams heb jij? (20-11)
- Huidige eigenaar wil van Flitsmeister-app af (15-11)
- Google nu met Gemini-app voor iPhone: download hem hier (14-11)
- Final Cut Pro voor Mac krijgt reeks nieuwe AI-functies met nieuwste update (14-11)
- Apple Music Classical nu eindelijk via CarPlay te beluisteren (12-11)
App Store
Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.
- Alles over de App Store
- Alles over App Store-abonnementen
- Vastgelopen downloads oplossen
- Eerdere aankopen in de iOS App Store bekijken
- Verbinding met App Store mislukt
- App Store op de Apple Watch
- Mac App Store
- Eerdere aankopen in de Mac App Store bekijken
- Mac-software installeren buiten de App Store om
- App Store-scam herkennen
- Sideloading: buiten de App Store om downloaden
Reacties: 5 reacties