Veel apps hanteren de laatste tijd vage update-omschrijvingen met algemene teksten of grappig bedoelde verhaaltjes. Dat moet beter, zodat gebruikers precies weten waar ze aan toe zijn en welke verbeteringen er zijn.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Artikelcorrectie, spelfout of -aanvulling doorgeven?
Reacties: 43 reacties
Kees
Helemaal mee eens, destijds was het leuk toen Flitsmeister er mee begon. Die zijn op het goede moment gestopt. Graag een duidelijke omschrijving wat er nieuw/anders is!
Geraaar
Ik vind dat dit bij sommige apps wel leuk is en duidelijk. Zoals camera + en 1 Password. Deze hebben een beschrijving die ietwat tussenin vaag leuk en helder zweeft. Vind ik prima zo
Daniel
Van de Blendle app word ik scheel als ze weer eens een boek geschreven hebben voor hun update omschrijving… Helemaal eens met dit artikel!
Daxy
Zelf vind ik dat 1Password wel goede teksten plaatst. Ze zijn leuk geschreven, maar bevatten ook een simpele opsomming van de opgeloste problemen. Waar ik een hekel aan heb zijn de apps met alleen “We hebben een paar bugs opgelost”…
thedopeman
Netflix is dan wel niet grappig met hun update omschrijvingen. Maar het enigste wat die altijd kunnen zeggen is: “foutoplossingen” Of dat je daar wat aan hebt!🤔
A_Mounain
Ik vind dat het best grappig mag blijven, maar er moet wel duidelijk in voorkomen wat daadwerkelijk veranderd/ verbetert is.
Jan-Wolter
Was het trouwens niet Spotify die er destijds mee begon? Anyhow: ik kan mij voorstellen dat als je een platform als iCulture moet bestieren, en daarmee informatie wilt verstrekken, je gillend gek wordt van deze ‘humor’.
Persoonlijk vind ik ze soms grappig en soms ook niet, maar het komt ook regelmatig voor dat ik er niet eens naar kijk. Zolang de app maar beter wordt! 😉
Hans
Zou in deze ook mooi zijn om in IOS de mogelijkheid te krijgen om de notificatie voor een update uit te schakelen en pas weer bij de volgende update een bericht te krijgen.
In de Jailbreak sfeer is er wel eens zoiets geweest en dat vond ik erg handig.
P4Z
Dank voor dit artikel!!
Ik zie graag een beknopte “change log” met een verwijzing naar meer info als je dat wenst.
Jeroen
Helaas doet Apple mee in de nietszeggende updates. Zojuist updates van Pages, Numbers en Keynote, alle 3 met exact dezelfde nietszeggende beschrijving.
Ruud
Idd mee eens, die zinloze teksten bij updates. Sowieso merk ik bij veel updates maar weinig veranderingen, behalve extra toevoegingen van reclames.
Minstens zo vervelend is Het downloaden van vele gb’s aan updates met daarin alleen een design verbetering voor een telefoon die je niet hebt.
Borgqueenx
De hoofdreden is simpelweg omdat ze bij facebook verschillende zooi van je in de gaten houden. Zie je al voor je:
“In deze update luistert de app via de microfoon naar je zodat we nog betere advertenties kunnen tonen naar je!” Of “via deze update gaat twitter elke tweet grondig onderzoeken en vastleggen om je tijdslijn meer af te stemmen op jou wensen”.
Maurits
Ik lees het altijd. Zo weet ik wat er veranderd is. Ik word bijvoorbeeld gek van apps zoals pinsterst, elke keer het zelfde tekstje, nooit iets nieuws. Afgelopen week bracht bol.com een update uit. Deze had wel een leuke tekst, met echte informatie, voor het eerst. Goed verhaal van jullie!
Martijntjuh
Alles in balans! Te serieus heeft niet mijn voorkeur, maar te ver doorslaan in grappig proberen te zijn is “zo niet grappig”.
Uiteindelijk gaat het om een update beschrijving, zolang die maar duidelijk aanwezig is maakt het mij niet uit welke tekst eromheen geschreven wordt, dit is toch kwestie van smaak!
Rick
Een leuke Update omschrijving vind ik niet erg, zolang er maar benoemd is wat er veranderd is.
Wat Facebook doet kan in mijn ogen niet omdat het totaal geen Update omschrijving is.
Aanpakken Apple !
Siep
Ik zag het volgens mij voor het eerst bij Blendle. Maar die teksten gingen ook inhoudelijk nog over de update.
Af en toe eens zo’n grappig bedoelde tekst vind ik leuk om te lezen, mits goed geschreven en zolang eronder maar vermeld wordt wat er nieuw is in de update. Alleen een regeltje over bugspray word ik niet heel blij van.
N
Het is veel leuker als de ontwikkelaar *kleine* Easter eggs in de app verwerkt.
Ed
Ik heb daar helemaal geen probleem mee. Vooral Flitsmeister en 1Password kan ik wel waarderen. Humor en informatie gaat prima samen.
Jordy
Inderdaad. Net als al dat overbodig geneuzel wat bij jullie in de update info (changelog) staat als de app een update heeft. Laat dat gewoon weg. Bugfixes en prestatieverbeteringen is meer dan genoeg om te vermelden.
Jan
Tsja, ik kan de humor soms wel waarderen.
Ik erger me enorm aande herhalende niets zeggende teksten van Facebook of bijv. Messenger, waar dan ook nog eens TIG versies achter elkaar de tekst in het Deens was.
Maar iCulture doet IMHO ook irritant in de teksten, door telkens hetzelfde te beginnen EN bij een .x.x versie telkens ook weer de wijzigingen uit de voorgaande versies WEER op te noemen, waardoor de tekst onnodig lang is…
Origineel geplaatst door Jan Maar iCulture doet IMHO ook irritant in de teksten, door telkens hetzelfde te beginnen EN bij een .x.x versie telkens ook weer de wijzigingen uit de voorgaande versies WEER op te noemen, waardoor de tekst onnodig lang is…
Wat is daar vervelend aan? De belangrijkste informatie (wat er in de .x versie is geüpdatet) staat helemaal bovenaan en is dus op het Update-tabblad van de App Store meteen in beeld. De herhaling van de belangrijkste features van de hoofdversie staat daar ver onder en zie je ook alleen maar als je de updatetekst ook echt uitklapt, dus ik snap niet zo goed wat daar vervelend aan is. Wij vinden het een belangrijke service naar andere app-gebruikers die minder vaak in de updatetekst kijken en nu kunnen teruglezen wat er de laatste tijd zoal gewijzigd is.
Voor degenen die altijd kijken hebben we bewust de meest recente update bovenaan geplaatst, zodat die in een oogopslag te bekijken is.
Petra
@Benjamin : 👍🏻
Davey
Update text etiquette?
Zolang Carrot^ maar uitgezonderd mag blijven 😁
Marco
Helemaal mee eens! YouTube heeft er ook een handje van. En bugs verhelpen ho maar. 👎
Jossebos
Doen als normaal in de zakelijke wereld
Werken met een standaard format release notes.
Zeker nu steeds meer ook grote bedrijven vol voor Agile gaan (KPN, ING etc) en dus minimaal 2 wekelijks met releases komen denk ik broodnodig.
Vooral omdat je wilt dat wij die nieuwe functies ook daadwerkelijk gaan gebruiken, want daar doe je het toch voor
Apple kan hier een voortrekkersrol in spelen.
Bv pushen van die releasenotes.
Ik heb automatische app update en wordt door jullie getriggerd, anders weet ik niet wat er verandert in apps
KnarF
Mee eens! And by the way, ligt het aan mij of staat de grootte van de update er ook niet duidelijk meer bij?
Lex
Pocketcasts heeft altijd leuke update teksten. Maar wel ook gewoon een lijstje met wat er veranderd is. Wat mij betreft is dat de gouden middenweg!
Wesley De Groot
Ik vind het wel leuk als er humor in zit, echter zie ik ook graag wat er juist wel gedaan is.
Een combinatie hiervan is dus perfect.
Het enige waar ik een hekel aan heb is onder de update tekst ook nog eventjes de tekst van “oudere” updates plakken. Ik wil alleen zien wat deze keer gedaan is de rest heb ik al vernomen…
Arjan95
Origineel geplaatst door Daniel
Van de Blendle app word ik scheel als ze weer eens een boek geschreven hebben voor hun update omschrijving… Helemaal eens met dit artikel!
Ik vind die teksten van Blendle juist erg leuk verzonnen en snap toch wat er nieuw is. Maar die nutteloze omschrijvingen zoals van Facebook, daar heb je inderdaad echt helemaal niks aan.
Suzanne
@Jean-Paul Horn: ik ben dol op jullie app, begrijp me niet verkeerd….. maar ik vind het ook vervelend die mega lap tekst met eerdere updates (sorrie). Ik snap dat dit voor anderen heel handig kan zijn. Maar voor iemand zoals ik die alle updates checkt en leest.. is dit inderdaad druk en onoverzichtelijk. Normaal zou ik hier niet over klagen, maar nu we het er dan toch over hebben… Maargoed… ik snap heel goed dat je nooit iedereen tevreden kunt stellen 😉
Oscar
Sjees zeg, iemand is met zijn verkeerde been uit zijn koffie gestapt vandaag
Ranney
Wordt echt beroerd van die ‘humor’ omschrijvingen. Niet grappig, niet zinvol, niet te bezien wat er veranderd zonder dat hele ‘Carry slee’ verhaal te lezen. Ook niet te herleiden vanaf wanneer een evt probleem ontstaan is. Verwijder toenemend apps met die rare update teksten. Zoek wel een serieus alternatief.
Jan
Origineel geplaatst door Jan Maar iCulture doet IMHO ook irritant in de teksten, door telkens hetzelfde te beginnen EN bij een .x.x versie telkens ook weer de wijzigingen uit de voorgaande versies WEER op te noemen, waardoor de tekst onnodig lang is…
Ik -en zo te lezen niet ik alleen- lees de teksten altijd volledig. Dus ik zie heel veel dubbele informatie.
En mijn gevoel zegt dat iemand die ze “niet zo vaak leest” ze eerder NIET leest en dus geen interesse heeft in voorgaande updates.
Heeft die persoon dat wel dan kan hij of zij deze redelijk eenvoudig terugzien in de AppStore bij de eerdere versies.
Kijk je hiernaar bij jullie app dan staat daar dus HEEL veel info in veelvoud, waardoor -wederom IMHO- het overzicht DAAR juist volledig verloren gaat.
Ik wil weten wat er NU gedaan is. Net als bij de garage; als ik daar na een beurt mijn auto ophaal hoef ik niet te weten wat ze 15 of 30 duizend kilometer geleden gedaan heb; daarvoor kan ik het onderhoudsboekje met eerdere omschrijvingen raadplegen.
Ad
Combinatie van duidelijkheid en grappig heb ik geen problemen mee. En wat betreft de standaard teksten bij Facebook en andere social media (zoals ik het hier lees) boeit me niet, ik gebruik die zooi toch niet!
@Jan: Ik sluit me eigenlijk volledig bij jou aan Jan.
Super irri al die onnodige informatie over de update geschiedenis.
Gabor
De enige reden die er is om die app update teksten zo vaag te houden, is dat je er op een gegeven moment niks meer aan hebt om automatische app updates niet aan te zetten.
Ze (vooral de facebooks van deze wereld) willen het liefst dat je automatische updates aan zet zodat ze ook minder populaire ‘verbeteringen’ ongezien door kunnen voeren.
Gabor
Origineel geplaatst door Ad @Jan: Ik sluit me eigenlijk volledig bij jou aan Jan.
Super irri al die onnodige informatie over de updategeschiedenis.
Staat er toch duidelijk bij wanneer de tekst verder gaat over een eerdere update gaat? Dan stop je toch met lezen? #simpel
Robert Janssen
Ik vind de wijze waarop sommige app-ontwikkelaars updates beschrijven soms best vermakelijk. Zolang er ook maar uit blijkt wèlke problemen opgelost zijn. Op zichzelf stoor ik me daar niet aan. Wat ik echter wèl ergerlijk vind, is als er in de omschrijving totaal niet vermeld wordt welke bugs of problemen opgelost zijn. De nietszeggende, almaar terugkerende tekst ‘We hebben bugs opgelost’ of ‘Om de twee weken werken we de app bij’ vind ik verspilde moeite en voegt werkelijk niets toe.
Bubbly
@Gabor: Of je zet het er gewoon niet in en verwijst mensen naar de app-pagina om de verdere historie te lezen.
#simpeler
@Bubbly: Je kunt geen URLs gebruiken in je App Store-omschrijvingen. Alles wat maar enigszins op een link lijkt mag niet van Apple en dan kun je de app niet indienen.
Bert
in omschrijvingen van apps en updates, wordt nog steeds niet aangegeven, dat de app met voiceover bruikbaar is en ook niet als er verbeteringen voor voiceover zijn geprogrammeerd,
het wordt tijd, dat Apple een verplichting voor app programmeurs invoerd, dat apps ook bruikbaar moeten zijn met voiceover!
het komt steeds vaker voor, dat na een update redelijk bruikbare app, opeens niet meer met voiceover bruikbaar zijn. Een update van een app zou zo slim moeten zijn, dat software die alleen voor hogere versie apparaten wordt aangeboden, niet op lagere versies van apparaten wordt geinstalleerd.
Iculture is de enige die zo nu en dan aandacht aan voiceover geeft!
De reden die iculture geeft om bovenaan de nieuwe verbeteringen te zetten en daaronder vorig nieuws, is een goede vinding! niemand verplicht je om alles te lezen!
Maar het kan wel als je dat wel wil.
AJP
Letterlijk vanochtend nog gedaan in mijn nieuwe update, ik probeer altijd mijn update omschrijving te starten met een grappig zinnetje, ditmaal voor de aankondiging van een dark mode: “Light up the dark with your writing! Or don’t, by turning on the new dark-mode.” Hier na volgde uiteindelijk wel de standaard changelog… (ps. Het is een schrijferstool)
ACTA Est fabula
Inderdaad irritant. Vorige week een app die bij een update schreef: ‘we hebben onze grappenmaker die normaal de teksten schrijft met vakantie gestuurd’. Ik meen dat het Marktplaats was (weet het niet zeker meer). Degelijke onzin hoeft echt niet van mij. YouTube stoft alles af. Pff… 👀
Jan
Bol.com vond het vandaag nodig een heel sinterklaasliedje in de omschrijving te zetten.
De iCulture-update van gisteren had een mooi korte omschrijving, chapeau voor iCulture!
Helemaal mee eens, destijds was het leuk toen Flitsmeister er mee begon. Die zijn op het goede moment gestopt. Graag een duidelijke omschrijving wat er nieuw/anders is!
Ik vind dat dit bij sommige apps wel leuk is en duidelijk. Zoals camera + en 1 Password. Deze hebben een beschrijving die ietwat tussenin vaag leuk en helder zweeft. Vind ik prima zo
Van de Blendle app word ik scheel als ze weer eens een boek geschreven hebben voor hun update omschrijving… Helemaal eens met dit artikel!
Zelf vind ik dat 1Password wel goede teksten plaatst. Ze zijn leuk geschreven, maar bevatten ook een simpele opsomming van de opgeloste problemen. Waar ik een hekel aan heb zijn de apps met alleen “We hebben een paar bugs opgelost”…
Netflix is dan wel niet grappig met hun update omschrijvingen. Maar het enigste wat die altijd kunnen zeggen is: “foutoplossingen” Of dat je daar wat aan hebt!🤔
Ik vind dat het best grappig mag blijven, maar er moet wel duidelijk in voorkomen wat daadwerkelijk veranderd/ verbetert is.
Was het trouwens niet Spotify die er destijds mee begon? Anyhow: ik kan mij voorstellen dat als je een platform als iCulture moet bestieren, en daarmee informatie wilt verstrekken, je gillend gek wordt van deze ‘humor’.
Persoonlijk vind ik ze soms grappig en soms ook niet, maar het komt ook regelmatig voor dat ik er niet eens naar kijk. Zolang de app maar beter wordt! 😉
Zou in deze ook mooi zijn om in IOS de mogelijkheid te krijgen om de notificatie voor een update uit te schakelen en pas weer bij de volgende update een bericht te krijgen.
In de Jailbreak sfeer is er wel eens zoiets geweest en dat vond ik erg handig.
Dank voor dit artikel!!
Ik zie graag een beknopte “change log” met een verwijzing naar meer info als je dat wenst.
Helaas doet Apple mee in de nietszeggende updates. Zojuist updates van Pages, Numbers en Keynote, alle 3 met exact dezelfde nietszeggende beschrijving.
Idd mee eens, die zinloze teksten bij updates. Sowieso merk ik bij veel updates maar weinig veranderingen, behalve extra toevoegingen van reclames.
Minstens zo vervelend is Het downloaden van vele gb’s aan updates met daarin alleen een design verbetering voor een telefoon die je niet hebt.
De hoofdreden is simpelweg omdat ze bij facebook verschillende zooi van je in de gaten houden. Zie je al voor je:
“In deze update luistert de app via de microfoon naar je zodat we nog betere advertenties kunnen tonen naar je!” Of “via deze update gaat twitter elke tweet grondig onderzoeken en vastleggen om je tijdslijn meer af te stemmen op jou wensen”.
Ik lees het altijd. Zo weet ik wat er veranderd is. Ik word bijvoorbeeld gek van apps zoals pinsterst, elke keer het zelfde tekstje, nooit iets nieuws. Afgelopen week bracht bol.com een update uit. Deze had wel een leuke tekst, met echte informatie, voor het eerst. Goed verhaal van jullie!
Alles in balans! Te serieus heeft niet mijn voorkeur, maar te ver doorslaan in grappig proberen te zijn is “zo niet grappig”.
Uiteindelijk gaat het om een update beschrijving, zolang die maar duidelijk aanwezig is maakt het mij niet uit welke tekst eromheen geschreven wordt, dit is toch kwestie van smaak!
Een leuke Update omschrijving vind ik niet erg, zolang er maar benoemd is wat er veranderd is.
Wat Facebook doet kan in mijn ogen niet omdat het totaal geen Update omschrijving is.
Aanpakken Apple !
Ik zag het volgens mij voor het eerst bij Blendle. Maar die teksten gingen ook inhoudelijk nog over de update.
Af en toe eens zo’n grappig bedoelde tekst vind ik leuk om te lezen, mits goed geschreven en zolang eronder maar vermeld wordt wat er nieuw is in de update. Alleen een regeltje over bugspray word ik niet heel blij van.
Het is veel leuker als de ontwikkelaar *kleine* Easter eggs in de app verwerkt.
Ik heb daar helemaal geen probleem mee. Vooral Flitsmeister en 1Password kan ik wel waarderen. Humor en informatie gaat prima samen.
Inderdaad. Net als al dat overbodig geneuzel wat bij jullie in de update info (changelog) staat als de app een update heeft. Laat dat gewoon weg. Bugfixes en prestatieverbeteringen is meer dan genoeg om te vermelden.
Tsja, ik kan de humor soms wel waarderen.
Ik erger me enorm aande herhalende niets zeggende teksten van Facebook of bijv. Messenger, waar dan ook nog eens TIG versies achter elkaar de tekst in het Deens was.
Maar iCulture doet IMHO ook irritant in de teksten, door telkens hetzelfde te beginnen EN bij een .x.x versie telkens ook weer de wijzigingen uit de voorgaande versies WEER op te noemen, waardoor de tekst onnodig lang is…
Wat is daar vervelend aan? De belangrijkste informatie (wat er in de .x versie is geüpdatet) staat helemaal bovenaan en is dus op het Update-tabblad van de App Store meteen in beeld. De herhaling van de belangrijkste features van de hoofdversie staat daar ver onder en zie je ook alleen maar als je de updatetekst ook echt uitklapt, dus ik snap niet zo goed wat daar vervelend aan is. Wij vinden het een belangrijke service naar andere app-gebruikers die minder vaak in de updatetekst kijken en nu kunnen teruglezen wat er de laatste tijd zoal gewijzigd is.
Voor degenen die altijd kijken hebben we bewust de meest recente update bovenaan geplaatst, zodat die in een oogopslag te bekijken is.
@Benjamin : 👍🏻
Update text etiquette?
Zolang Carrot^ maar uitgezonderd mag blijven 😁
Helemaal mee eens! YouTube heeft er ook een handje van. En bugs verhelpen ho maar. 👎
Doen als normaal in de zakelijke wereld
Werken met een standaard format release notes.
Zeker nu steeds meer ook grote bedrijven vol voor Agile gaan (KPN, ING etc) en dus minimaal 2 wekelijks met releases komen denk ik broodnodig.
Vooral omdat je wilt dat wij die nieuwe functies ook daadwerkelijk gaan gebruiken, want daar doe je het toch voor
Apple kan hier een voortrekkersrol in spelen.
Bv pushen van die releasenotes.
Ik heb automatische app update en wordt door jullie getriggerd, anders weet ik niet wat er verandert in apps
Mee eens! And by the way, ligt het aan mij of staat de grootte van de update er ook niet duidelijk meer bij?
Pocketcasts heeft altijd leuke update teksten. Maar wel ook gewoon een lijstje met wat er veranderd is. Wat mij betreft is dat de gouden middenweg!
Ik vind het wel leuk als er humor in zit, echter zie ik ook graag wat er juist wel gedaan is.
Een combinatie hiervan is dus perfect.
Het enige waar ik een hekel aan heb is onder de update tekst ook nog eventjes de tekst van “oudere” updates plakken. Ik wil alleen zien wat deze keer gedaan is de rest heb ik al vernomen…
Ik vind die teksten van Blendle juist erg leuk verzonnen en snap toch wat er nieuw is. Maar die nutteloze omschrijvingen zoals van Facebook, daar heb je inderdaad echt helemaal niks aan.
@Jean-Paul Horn: ik ben dol op jullie app, begrijp me niet verkeerd….. maar ik vind het ook vervelend die mega lap tekst met eerdere updates (sorrie). Ik snap dat dit voor anderen heel handig kan zijn. Maar voor iemand zoals ik die alle updates checkt en leest.. is dit inderdaad druk en onoverzichtelijk. Normaal zou ik hier niet over klagen, maar nu we het er dan toch over hebben… Maargoed… ik snap heel goed dat je nooit iedereen tevreden kunt stellen 😉
Sjees zeg, iemand is met zijn verkeerde been uit zijn koffie gestapt vandaag
Wordt echt beroerd van die ‘humor’ omschrijvingen. Niet grappig, niet zinvol, niet te bezien wat er veranderd zonder dat hele ‘Carry slee’ verhaal te lezen. Ook niet te herleiden vanaf wanneer een evt probleem ontstaan is. Verwijder toenemend apps met die rare update teksten. Zoek wel een serieus alternatief.
Ik -en zo te lezen niet ik alleen- lees de teksten altijd volledig. Dus ik zie heel veel dubbele informatie.
En mijn gevoel zegt dat iemand die ze “niet zo vaak leest” ze eerder NIET leest en dus geen interesse heeft in voorgaande updates.
Heeft die persoon dat wel dan kan hij of zij deze redelijk eenvoudig terugzien in de AppStore bij de eerdere versies.
Kijk je hiernaar bij jullie app dan staat daar dus HEEL veel info in veelvoud, waardoor -wederom IMHO- het overzicht DAAR juist volledig verloren gaat.
Ik wil weten wat er NU gedaan is. Net als bij de garage; als ik daar na een beurt mijn auto ophaal hoef ik niet te weten wat ze 15 of 30 duizend kilometer geleden gedaan heb; daarvoor kan ik het onderhoudsboekje met eerdere omschrijvingen raadplegen.
Combinatie van duidelijkheid en grappig heb ik geen problemen mee. En wat betreft de standaard teksten bij Facebook en andere social media (zoals ik het hier lees) boeit me niet, ik gebruik die zooi toch niet!
@Jan: Ik sluit me eigenlijk volledig bij jou aan Jan.
Super irri al die onnodige informatie over de update geschiedenis.
De enige reden die er is om die app update teksten zo vaag te houden, is dat je er op een gegeven moment niks meer aan hebt om automatische app updates niet aan te zetten.
Ze (vooral de facebooks van deze wereld) willen het liefst dat je automatische updates aan zet zodat ze ook minder populaire ‘verbeteringen’ ongezien door kunnen voeren.
Staat er toch duidelijk bij wanneer de tekst verder gaat over een eerdere update gaat? Dan stop je toch met lezen? #simpel
Ik vind de wijze waarop sommige app-ontwikkelaars updates beschrijven soms best vermakelijk. Zolang er ook maar uit blijkt wèlke problemen opgelost zijn. Op zichzelf stoor ik me daar niet aan. Wat ik echter wèl ergerlijk vind, is als er in de omschrijving totaal niet vermeld wordt welke bugs of problemen opgelost zijn. De nietszeggende, almaar terugkerende tekst ‘We hebben bugs opgelost’ of ‘Om de twee weken werken we de app bij’ vind ik verspilde moeite en voegt werkelijk niets toe.
@Gabor: Of je zet het er gewoon niet in en verwijst mensen naar de app-pagina om de verdere historie te lezen.
#simpeler
@Bubbly: Je kunt geen URLs gebruiken in je App Store-omschrijvingen. Alles wat maar enigszins op een link lijkt mag niet van Apple en dan kun je de app niet indienen.
in omschrijvingen van apps en updates, wordt nog steeds niet aangegeven, dat de app met voiceover bruikbaar is en ook niet als er verbeteringen voor voiceover zijn geprogrammeerd,
het wordt tijd, dat Apple een verplichting voor app programmeurs invoerd, dat apps ook bruikbaar moeten zijn met voiceover!
het komt steeds vaker voor, dat na een update redelijk bruikbare app, opeens niet meer met voiceover bruikbaar zijn. Een update van een app zou zo slim moeten zijn, dat software die alleen voor hogere versie apparaten wordt aangeboden, niet op lagere versies van apparaten wordt geinstalleerd.
Iculture is de enige die zo nu en dan aandacht aan voiceover geeft!
De reden die iculture geeft om bovenaan de nieuwe verbeteringen te zetten en daaronder vorig nieuws, is een goede vinding! niemand verplicht je om alles te lezen!
Maar het kan wel als je dat wel wil.
Letterlijk vanochtend nog gedaan in mijn nieuwe update, ik probeer altijd mijn update omschrijving te starten met een grappig zinnetje, ditmaal voor de aankondiging van een dark mode: “Light up the dark with your writing! Or don’t, by turning on the new dark-mode.” Hier na volgde uiteindelijk wel de standaard changelog… (ps. Het is een schrijferstool)
Inderdaad irritant. Vorige week een app die bij een update schreef: ‘we hebben onze grappenmaker die normaal de teksten schrijft met vakantie gestuurd’. Ik meen dat het Marktplaats was (weet het niet zeker meer). Degelijke onzin hoeft echt niet van mij. YouTube stoft alles af. Pff… 👀
Bol.com vond het vandaag nodig een heel sinterklaasliedje in de omschrijving te zetten.
De iCulture-update van gisteren had een mooi korte omschrijving, chapeau voor iCulture!