Reacties voor: Outlook voor iOS ondersteunt nu IMAP-servers

Outlook voor iOS werkt nu met IMAP-servers, zodat ook gebruikers van specifieke aanbieders zoals Ziggo, UPC of XS4ALL hun e-mail kunnen lezen in Microsoft's app.
Lees het complete artikel → Outlook voor iOS ondersteunt nu IMAP-servers
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 20 reacties

  1. Aanmelden met ziggo account lukt niet. Geeft aan dat verbinding niet mogelijk is. In standaard apo van apple luktbhet wel met imap aan te melden.

  2. Hier zelfde probleem Helaas bij het instellen van een imap account krijg je de melding dat je certificaat verlopen is 🙁

  3. UPC ondersteunt geen imap, alleen POP.

  4. Voor mijn IMAP mail adres werkt het prima.
    Voor upcmail niet. Helaas heeft UPC geen IMAP server.

  5. Ongelofelijk dat mensen zo dom kunnen zijn om vrijwillig een afluisterapparaat op hun mobiel gaan zetten.

  6. Hier ook Ziggo. Werkt niet.
    Diverse keren geprobeerd.

  7. Origineel geplaatst door Paul: Ongelofelijk dat mensen zo dom kunnen zijn om vrijwillig een afluisterapparaat op hun mobiel gaan zetten.

    Nog dommer om het dom te noemen. Is het niet vrijwillig is het wel onvrijwillig. Blijft hetzelfde.

  8. Ook met een IMAP account van xs4all werkt het niet.
    Enne Paul, een beetje populistisch ben je wel.

  9. Lekker al je mails er aan koppelen mensen heeft de NSA tenminste wat te lezen

  10. Origineel geplaatst door Barend
    Lekker al je mails er aan koppelen mensen heeft de NSA tenminste wat te lezen

    Als je toch al Gmail, Yahoo, iCloud, Outlook/Hotmail of een andere Amerikaanse IMAP-dienst gebruikt, maakt het uiteindelijk weinig verschil. Ook weet je niet wat je contactpersonen gebruiken, dus een groot deel van je e-mails kan alsnog op Amerikaanse servers belanden. De beste oplossing in een e-maildienst die aan de zijde van de gebruiker ook versleuteling aanbiedt, maar ook dat is weer omslachtig en wordt bij mijn weten niet door bekende/goede e-mailapps of Apple’s Mail ondersteund.

    Wat Outlook for iOS doet, doen vrijwel alle andere e-mailapps trouwens ook: Mailbox, Boxer, myMail, CloudMagic. Dat heeft puur ermee te maken dat Apple het niet toestaat om ontwikkelaars hun apps in de achtergrond te laten draaien. Om push-berichten aan te bieden, moet de push-server ook weten dat er iets te ‘puschen’ valt. Zonder push-berichten kan de app zich niet regelmatig verversen, tenzij het ‘verversen in achtergrond’ vaak gebeurt. Daarom is die link met een server nodig.

  11. Hier ziggo, werkt helaas ook niet.

  12. iOS’ standaard ondersteuning voor exchange werkt goed genoeg voor mij! Hoewel een aparte app soms wel handig kan zijn, puur voor het scheiden van de mailboxen.

    Dat gaat bij mij wel eens mis; verstuur ik per ongeluk een mail vanuit mail account A ipv B wat eigenlijk de bedoeling was….

  13. De stock mail app van Apple werkt voor mij prima, zeker nu het sinds een tijdje ook mogelijk is om per mailaccount een aparte handtekening te koppelen. Enige minpuntje is dat je de mail niet kan ‘uitstellen’ om later wederom aangeboden te krijgen. Maar daar gebruik ik dan Mailbox voor als extra service, dat swiped lekker weg. Outlook voor iOS voegt voor mij in ieder geval niets toe.

  14. imap van Planet wekt ook nier. Zowel met SSL aan als uit.

    Outlook is volgens mij wel de eerste app die buiten Apple Mail ook imap ondersteund…als het werkt

  15. Origineel geplaatst door Mhoutman
    imap van Planet wekt ook nier. Zowel met SSL aan als uit.
    Outlook is volgens mij wel de eerste app die buiten Apple Mail ook imap ondersteund…als het werkt

    Er zijn allang meerdere mail apps die imap ondersteuen zoals Boxer en Cloudmagic. En zo zijn er nog wel meerdere apps.

  16. @KALLT: Zowel Mail.app op MacOS als de Mail app op iOS ondersteunen digitale handtekening en versleutelen van emails door middle van S/MIME. Dat betekent wel dat je een certificaat moet krijgen van een trusted authority (bijv StartSSL). Als je liever PGP wilt gebruiken, kan dat met OpenGPG, dat Mail.app op MacOS ondersteunt, en een aparte app voor iOS gebruikt om je mail te versleutelen/ontcijferen.

  17. Deze functies zou ik heel graag terug willen zien in Apple’s native email app. Snel en eenvoudig bijlage toevoegen, documenten manager en agenda koppeling om snel te kunnen schakelen. Voorlopig is mijn iPhone 6 naast de BB meer een speeltje dan een waardige werkpaard.

  18. Ook imap accounts xs4all werken niet.

  19. Origineel geplaatst door dirk groten
    @KALLT: Zowel Mail.app op MacOS als de Mail app op iOS ondersteunen digitale handtekening en versleutelen van emails door middle van S/MIME. Dat betekent wel dat je een certificaat moet krijgen van een trusted authority (bijv StartSSL). Als je liever PGP wilt gebruiken, kan dat met OpenGPG, dat Mail.app op MacOS ondersteunt, en een aparte app voor iOS gebruikt om je mail te versleutelen/ontcijferen.

    Inderdaad, ik doelde op PGP. 😉 Ik heb de iOS-app zelf getest, maar vind hem niet indrukwekkend. Je kiest versleuteling over gebruiksgemak in dat geval. De OS X-plugin ken ik inderdaad ook, maar daar heb je dus niks aan op iOS. Het blijft helaas moeilijk om een goede oplossing aan de praat te krijgen die op alle toestellen even goed werkt. Bij het gebruik van de grote commerciële aanbieders wordt S/MIME niet eens aangeboden (vaker binnen bedrijven), terwijl je met PGP nog net even meer geluk hebt, maar het dan wel zelf moet instellen. Het punt blijft echter dat doorgaans het persoonlijk e-mailverkeer niet versleuteld is en daarom moeilijk kan worden nagelopen waar e-mails belanden en door welke server zij worden uitgelezen.

  20. @KALLT: Dus als een terrorist iemand neerknalt…dan doe jij dat ook. kortom gewoontegedrag.

    Het opslaan in de cloud op zich is niet het probleem. Het feit dat Microsoft hier niets over meld is een veel groter probleem.

    Je ziet ook hier in de reacties dat mensen het op basis van de blauwe ogen van Microsoft installeren. Deze kunnen op deze manier een enorme database aanleggen met gegevens, zonder daar al te veel moeite voor te hoeven doen. Van Facebook en Google is bekend dat ze je gegevens verhandelen. Maar Bij microsoft niet.

    Als ik als bedrijf bewust kies voor een niet cloud gebaseerde oplossing en mijn medewerkers installeren die app, dan staan de gegevens alsnog in de cloud.

    Dit is dan ook de reden dat bij heel veel bedrijven deze app wordt afgesloten. Wat je met je prive data doet moet jij weten, maar zakelijk mag je meer verantwoordelijkheid verwachten van medewerkers en van leveranciers (microsoft).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.