Zo zorgen Apple-vindingen voor de perfecte afwerking van producten
Dat Apple een extreem oog voor detail heeft, staat inmiddels niet meer ter discussie. In een reeks nieuwe patenten wordt dit fanatisme nog maar eens benadrukt. Door het eerste patent leren we met welke uitvinding het Milanees bandje van de Apple Watch wordt geproduceerd zodat het er zo perfect mogelijk uitziet en tegelijkertijd buigzaam is. In het tweede patent wordt beschreven hoe Apple zorgt voor de feilloze metalen afwerking van Macs, iPhone en iPads.
Milanees bandje: buigzaam zonder krimpen
Het luxe uitziende Milanees bandje van de Apple Watch wordt gemaakt uit roestvrij stalen draadjes die volgens een specifiek proces in elkaar worden gevlochten. De maasstructuur die hierdoor ontstaat wordt ook wel een tapijt genoemd. Dit productieproces wordt bijvoorbeeld ook gebruikt om kettingen en armbanden te maken. Het standaard productieproces maakt het niet mogelijk om tegelijkertijd buigzaam te zijn zonder dat het materiaal krimpt. Hiervoor moest Apple op zoek naar een nieuwe methode, die in een van de patenten wordt omschreven. Apple heeft hiervoor een specifieke roltechniek bedacht die dit mogelijk maakt. Hierbij wordt het reeds gevlochten bandje om verschillende spillen gewikkeld, zoals in onderstaande afbeelding wordt getoond.
Geoptimaliseerd anodiseringsproces
In het tweede patent wordt een proces beschreven waarmee Apple de nadelen van anodiseren kan voorkomen. Anodiseren is een bepaalde behandeling voor metalen zoals aluminium, waarvan Macs, iPhones en iPads zijn gemaakt. Deze behandeling is bedoeld om het originele materiaal te beschermen of te voorzien van een cosmetisch laagje. In sommige gevallen kan de coating die bij het anodiseren wordt aangebracht losraken wanneer het materiaal wordt blootgesteld aan bijvoorbeeld krassen. Ook kan verkleuring optreden. Apple wil natuurlijk niet dat klanten na een tijdje ontevreden zijn met hun nieuwe Mac, iPhone of iPad. Daarom heeft het een techniek bedacht die er door het uitoefenen van energie voor zorgt dat de coating van het anodiseringsproces beter hecht.
Apple gebruikt verschillende technieken voor dit specifieke proces, zoals het verven van het desbetreffende deel dat vervolgens gedroogd moet worden. Vervolgens wordt het verhard en volgen er nog vele andere maatregelen om het cosmetische laagje goed te laten hechten. Die techniek wordt ook uitgebreid beschreven in een patent.
Via: Patently Apple
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Afscheid na 18 jaar: Jean-Paul en Gonny gaan vertrekken (maar iCulture blijft!) (15-01)
- iCulture krijgt een nieuw thuis (15-01)
- Ken jij deze Apple-klassiekers nog? (14-01)
- Locatiegegevens van miljoenen gebruikers populaire apps gelekt: met deze iPhone-instelling bescherm je jezelf (14-01)
- 'EU heroverweegt DMA-onderzoeken naar Apple en andere techbedrijven' (14-01)
Apple Watch
De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.
- Alles over de Apple Watch
- Apple Watch-modellen
- Apple Watch kopen
- Apple Watch 4G kopen
- Refurbished Apple Watch kopen
- Apple Watch vergelijken
- Apple Watch in roestvrij staal
- Apple Watch-horlogebandjes
- Apple Watch repareren
- Apple Watch Ultra: het topmodel
- Apple Watch SE voor instappers
- watchOS: het besturingssysteem van de Apple Watch
- Bekijken bij Apple
Reacties: 4 reacties