Sinds de grote 3.0-update van de Hue-app klagen gebruikers over de beperkte mogelijkheid om meerdere lampen uit verschillende kamers tegelijk te bedienen. Je kon namelijk alleen scenes voor specifieke kamers maken, waardoor je bijvoorbeeld niet in één keer een benedenverdieping kon bedienen. Daar komt nu verandering in dankzij de introductie van Zones in de Hue-app.
Philips Hue Zones: lampen uit meerdere kamers groeperen
De nieuwe functie is te vinden in versie 3.20 van de Hue-app. De Zone-functie is nog wel in beta, maar geeft je veel meer vrijheid voor het bedienen van lampen vanuit de app van Hue. Een zone groepeert lampen uit verschillende kamers. Stel je wil de verlichting in de keuken en de woonkamer samen bedienen. In de vorige versie van de app kon dat niet, tenzij je de lampen in beide kamers combineerde tot één grote kamer. Dat zorgt echter weer voor problemen als je alleen de lampen in de woonkamer wil bedienen. De zones lossen dit probleem op. Bovendien kun je een set lampen binnen een kamer nu ook tegelijk in- en uitschakelen, zoals de tv-hoek in de woonkamer.
Je maakt een zone aan via de instellingen in de Hue-app. Ga naar Instellingen > Kamers en zones en tik op Nieuwe maken. Kies nu voor de nieuwe optie Zone maken (bèta). Vervolgens kies je de lampen uit de kamers die je in de zone bij elkaar wil zetten. Je geeft de zone een herkenbare naam (bijvoorbeeld Benedenverdieping en een passende afbeelding. Vervolgens verschijnt de zone onderaan het Woning-tabblad, onder je huidige kamers.
Je kan daar in één keer de zone in of uitschakelen, maar ook bekijken welke lampen hier deel van uitmaken. Door op de knop Nieuwe scène te tikken en de zone te kiezen, stel je een lichtscène in voor de desbetreffende lampen. De functie geeft je daarom veel meer vrijheid voor het bedienen en groeperen van je verlichting. Hou er wel rekening mee dat de functie nog in bèta is en dat het niet gebruikt kan worden in combinatie met routines (zoals lampen automatisch aan of uitzetten en als wekker gebruiken), accessoires (zoals een bewegingssensor die in één keer een zone in- of uitschakelt) en spraakassistenten.
Wil je meer weten over Philips Hue? In onze gids lees je alles wat je wil weten over deze slimme verlichting.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Apple koopt fotobewerking-app Pixelmator (01-11)
- Je chats categoriseren met aangepaste lijsten nu mogelijk in WhatsApp (01-11)
- Met de Nintendo Music-app luister je naar je favoriete gamemuziek (31-10)
- Met de nieuwe Pokémon Trading CG Pocket-app verzamel je Pokémon-kaarten digitaal (maar niet in Nederland) (30-10)
- Apple gaat App Store-reviews van gebruikers samenvatten (30-10)
Philips Hue
Lees alles over Philips Hue, de slimme lampen en bijbehorende accessoires met HomeKit-bediening. Check de Philips Hue-accessoires en welke mogelijkheden er zijn voor de lampen, sensoren, dimmers en lichtknoppen. Philips Hue heeft ook kant-en-klare armaturen, waar de slimme lampen al in zitten. Alles over verkrijgbaarheid, prijzen en meer.
- Philips Hue verzamelpagina
- Philips Hue vs. IKEA Tradfri: de verschillen
- Slimme verlichting in huis
- Philips Hue Tap, Dimmer of schakelaars, welke moet je hebben?
- Review Philips Hue Bluetooth lampen
- Review Philips Hue Smart Plug
- Review Philips Hue 2.0 met HomeKit
- HomeKit-producten in Nederland
- Bekijk Philips Hue startpakketten
- Review Philips Hue Signe
- Review Philips Hue Festavia feestverlichting
- Review Philips Hue Ambiance Gradient Lightstrip
Reacties: 7 reacties