Philips Hue Lightguide tafellamp-voet

Philips Hue-lampen voor zomer 2024: dit is er nieuw

Signify heeft een reeks nieuwe producten aangekondigd voor zomer 2024. Zo is er de eerder gelekte Philips Hue Twilight, maar er komen ook lampvoeten voor de Philips Hue Lightguide en een goedkope lichtslang. Dit is er nieuw!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het gebeurt een paar keer per jaar dat Signify nieuwe producten aankondigt. Deze keer is het een behoorlijke lijst, zodat er voor iedereen wel iets bij zit. Onze aandacht viel vooral op de lampvoeten voor Philips Hue Lightguide – voorzover we weten is dit de eerste keer dat Philips Hue een speciale lampvoet voor de slimme lampen uitbrengt. Eerder verschenen producten hadden de lamp al ingebouwd. Maar je kunt bij Philips Hue ook terecht voor nieuwe inbouwspotjes, een extra platte plafondlamp of een simpele lightstrip. Nu alles officieel is aangekondigd en in de Philips Hue-shop staat, weten we ook de officiële prijzen.

Philips Hue Solo Lightstrip: in drie lengtes

Update 25 juni 2024: de Philips Hue Solo Lightstrip is nu ook al bij Amazon verkrijgbaar en daar is ‘ie een tientje goedkoper.

Bij de nieuwe Philips Hue Solo Lightstrip gaat het om een eenvoudige variant van de normale Lightstrip Plus. De helderheid is hetzelfde: tot 1700 lumen. Je kunt kiezen uit lengtes van 3, 5 of 10 meter die je niet kunt verlengen. Wel kun je de lengte inkorten en hij is ook buigbaar, zodat je een hoek kunt nemen. Voor bepaalde toepassingen waar je niet de duurste ledstrip nodig hebt, kan dit de juiste oplossing zijn. Signify belooft ‘intense kleuren’.

Nu ook te koop bij Amazon:

Philips Hue Solo lightstrip

Philips Hue Lightguide lampvoet

Zoals gezegd: het meest enthousiast zijn we over de nieuwe tafellampen voor de Hue Lightguide-lampen. De lampvoeten zijn speciaal afgestemd op de retro-look van de lampen zelf. Ze zijn er in twee verschillende vormen: de Hue Dome is rond, terwijl de Hue Cone taps toeloopt. Beide kosten 60 euro en zijn in drie kleuren verkrijgbaar: saliegroen, zand en zwart. De lampvoeten hebben een unieke golvende structuur met een matte afwerking. De 3D-geprinte lampvoeten zijn gemaakt van recyclebare materialen en zijn ook verkrijgbaar in een bundel met Lightguide-lampen. De Lightguide-lampen zijn er inmiddels in vijf vormen, gemaakt van handgeblazen helder glas.

Phliips Hue Lightguide lampvoet

De introductie van de Lightguide-lampen is wat moeizaam verlopen. Twee van de drie modellen werden al snel weer van de markt gehaald en bleef alleen de Ellipse over. Signify brengt nu de Triangular en Globe terug en daarnaast komen er twee nieuwe, kleinere varianten namelijk Edison en een kleinere Globe. Ze zijn verkrijgbaar vanaf €79,99.


Philips Hue Twilight bedlampje

Over het Phlips Hue Twilight-bedlampje hebben we al eerder geschreven, maar nu is-ie officieel aangekondigd. Het gaat om een tafellamp die verkrijgbaar is in twee kleuren: zwart en wit. Beide zijn voorzien van een voet van kurk. Naast de directe verlichting zijn er leds aan de achterkant, die indirecte verlichting op de muur geven. De Hue Twilight is ook te bedienen met twee knoppen aan de bovenkant, waarmee je bijvoorbeeld een geleidelijke zonsondergang kunt starten. De lamp levert maximaal 1.380 lumen en dat is voldoende om comfortabel een boek bij te kunnen lezen.

Philips Hue Twilight slaapkamer
Bekijk ook

Philips Hue Twilight: dit nieuwe bedlampje brengt de zon in je slaapkamer

Philips Hue komt met een nieuwe lamp voor op het nachtkastje. De 33 cm hoge lamp heeft aan de achterkant nog een verrassing.

Philips Hue Datura: plafondlamp met indirecte verlichting

Deze lamp borduurt voort op de al langer verkrijgbare Aurelle en Surimu plafondlampen. De Datura heeft als bijzonderheid dat er ook ledlampjes aan de bovenkant zitten. Daardoor kun je indirect het plafond verlichten, waarbij je de leds aan de bovenkant apart kunt aansturen. Dit levert diffuse achtergrondverlichting op, maar er geldt wel een aandachtspuntje: als het plafond niet perfect strak is afgewerkt, vallen eventuele hobbels en gaten extra op. De lamp zelf levert tot 4.850 lumen en heeft een frameloos ontwerp waardoor het een slank effect geeft.

Philips Hue Datura woonkamer

Er zijn twee groottes: een diameter van 57,4 cm (€399,99) en een kleinere met een diameter van ⌀38,4 cm (€299,99), die tot 3.300 lumen verlichting geeft. Beide formaten zijn in zwart en wit verkrijgbaar. Zelf omschrijft Signify het als een lamp met een wow-effect, omdat je de lichtbronnen afzonderlijk kunt bedienen. Maar wat ons betreft is het vooral een onopvallende, understated lamp.

Vanaf de zomer komt ook nog de Philips Hue Tento met een diameter van 29,1 cm op de markt. Dit is een afgeslankte versie van de Hue Datura. het ontwerp is eenvoudiger en er is maar één lichtbron. De leds aan de bovenkant ontbreken dus. Wel schijnt er wat licht door de transparante bovenkant naar het plafond. Hij zal verkrijgbaar zijn als betaalbare variant met alleen wit licht, maar ook in een variant met kleur. De prijs ligt op €69,99.


Philips Hue Slim inbouwspots (90 en 170 mm)

Zoek je slanke inbouwspots van Philips Hue, dan zijn deze nieuwe Slim-modellen een optie. Tot nu toe had Philips Hue alleen inbouwspots voor GU10, die een inbouwdiepte van bijna 10 centimeter vereisten. Deze nieuwe Hue Slim-inbouwspots hebben slechts 3,2 cm nodig en zijn verkrijgbaar in zwart en wit. Er zijn twee formaten.

Philips Hue Slim inbouwspot

De kleinste spots met een diameter van 90 mm zijn goed voor 650 lumen en hebben een stralingshoek van 105 graden. Er is ook een grotere variant van 170 mm, die 1.100 lumen levert bij een kleurtemperatuur van 4.000 Kelvin. Dankzij het dunne profiel kun je inbouwspots overal in huis gebruiken, bijvoorbeeld in kamers met verlaagde plafonds. De brede stralingshoek en hoge lichtopbrengst zorgt ervoor dat je ook grotere ruimtes kunt verlichten.


Philips Hue GU10 spotjes: nu nog helderder

Er is ook goed nieuws voor mensen die de Philips Hue-spotjes al hebben ingebouwd en daarbij afhankelijk zijn van de GU10-fitting. Er zijn namelijk nieuwe varianten die meer dan 50 procent helderder zijn bij gebruik van standaard wit op een kleurtemperatuur van 2.700 Kelvin. Vooral de White Ambiance- en White and Colour Ambiance-modellen profiteren hiervan. Met koeler wit bereiken de spots nu zelfs tot 400 lumen. Ook de andere plafondlampen zullen geleidelijk worden voorzien van de fellere sports. De GU10-spots zijn verkrijgbaar vanaf €35,-.

Meer over Philips Hue lees je in onze round-up!

Bekijk ook

Alles over Philips Hue-lampen en -accessoires

Philips Hue is slimme verlichting voor in huis die je met je iPhone of iPad kan bedienen. Wat kun je allemaal met Philips Hue, welke lampen zijn er en waar werkt het mee samen? In deze gids lees je alles wat je wil weten over Philips Hue.

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home

Reacties: 3 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.