Philips Hue biedt vanaf nu support voor meerdere Bridges
Update 28 november 2024: Het werd eerder dit jaar al beloofd en nu is het eindelijk beschikbaar: support voor meerdere Philips Hue Bridges op hetzelfde account. De optie is te vinden in versie 5.31 van de Hue-app. In de update-omschrijving in de App Store wordt er geen melding van gemaakt, maar is alleen te lezen dat je nu livebeelden van de camera via een widget snel kunt bekijken. Die functie zat echter al in versie 5.30. Gelukkig heeft de update stilletjes heel wat meer te bieden: het ondersteunen van meerdere Philips Hue Bridges. De multi-Bridge-support is handig voor mensen die veel Hue-apparaten in huis hebben. Op één Philips Hue Bridge kun je tot 50 apparaten aansluiten, maar voor sommige mensen is dat niet genoeg. Dan kan bijvoorbeeld het geval zijn als je een gang of badkamer hebt voorzien van kleine spotjes, waardoor de aantallen snel toenemen.
Om het te kunnen gebruiken is installeren van de app-update echter niet voldoende. Je zult via de instellingen van de Hue-app de Bridges met elkaar moeten koppelen. Dit vind je bij het onderdeel Woningen. Je vindt daar een balk met uitleg over het gebruik van meerdere Bridges en na het aantikken word je automatisch door de migratie geleid. Je tikt de Bridge aan die je naar dezelfde ‘Woning’ wilt verplaatsen.
Niet alle functies worden meteen ondersteund. is het omzetten van Philips Hue Secure-producten nog niet ondersteund. Je zult eerst de componenten van je beveiligingssysteem moeten verwijderen voordat je bezig gaat met verplaatsen. Ook is er nog geen aansturing van meerdere Bridges via Amazon Alexa mogelijk, maar dit komt later. Tot slot is het nog niet mogelijk om bijvoorbeeld de verlichting van de ene Bridge aan te sturen met schakelaars van een andere Bridge. Je zult nu dus nog moeten zorgen dat apparaten die met elkaar te maken hebben, of zich in een bepaalde zone van het huis bevinden, allemaal op dezelfde Bridge zijn aangesloten. Sommige dingen werken al wel, met name bij Hue Secure. Als er bijvoorbeeld een alarm wordt geactiveerd door een Hue Secure-accessoire, dan kunnen de lichten in het hele huis gaan knipperen. Het maakt daarbij niet uit op welke Bridge ze zijn aangesloten.
Zodra beide Bridges zijn gekoppeld wil je misschien de startpagina van de app wat anders gaan inrichten, zodat de belangrijkste kamers en zones altijd in beeld zijn.
Mocht je interesse hebben om naar meerdere Philips Hue Bridges over te stappen: bij Amazon is hij momenteel het goedkoopst, waarbij je ook nog 40% korting krijgt als je twee of meer koopt. En bij MediaMarkt kun je ook goed terecht. Bij beide winkels betaal je rond de 45 euro terwijl hij normaal rond de 60 euro kost.
Hieronder lees je ons eerdere bericht van 23 februari 2024.
Philips Hue kondigt support voor meerdere bridges aan
Een Philips Hue Bridge kan maximaal 50 lichtbronnen aan. Dat zal voor de meeste mensen genoeg zijn, maar er zijn ook gebruikers die een flinke hoeveelheid lampen in huis hebben. Vooral bij plafondspotjes in badkamer of keuken kan het snel gaan en loop je na verloop van tijd tegen de grens aan. Tot nu toe was de enige oplossing om een tweede of zelfs derde Hue Bridge te installeren. Dat moest echter via een extra account, waardoor je automatiseringen en instellingen helemaal los van elkaar stonden. Echt praktisch is dat niet: je moest steeds handmatig schakelen tussen de Bridges om de lampen goed te kunnen bedienen. Gelukkig komt daar nu verandering in: Signify heeft aangekondigd dat je meerdere Hue Bridges kunt bedienen.
Meerdere Hue Bridges per account
De aankondiging werd stilletjes gedaan, op een supportpagina. In de loop van 2024 wordt het mogelijk om eerdere Hue Bridges in één huis te installeren en die onderling samen te laten werken. Een exacte datum is nog niet bekendgemaakt. “Heb je meer dan één Bridge? Later dit jaar kun je meerdere Bridges toevoegen aan één account en ze sorteren in Homes om je systeem georganiseerd te houden”, aldus Philips Hue.
Er zijn nog wel wat vraagtekens, bijvoorbeeld of het mogelijk zal zijn om lampen van verschillende Bridges in één kamer te combineren. Ook is nog onduidelijk of een accessoire dat op de eerste bridge is aangesloten ook lampen op de tweede bridge kan aansturen. In de Philips Hue API v2 is hier rekening mee gehouden, maar of het technisch gezien meteen werkt is nog de vraag.
Onlangs kondigde Philips Hue nog meer veranderingen aan. Zo krijgt de Philips Hue Bridge een backup-functie om te zorgen dat je niet al je instellingen kwijtraakt bij een storing. Daar staat tegenover dat er ook een verplichting aankomt: in de nabije toekomst moet iedereen die het Philips Hue-systeem wil aansturen een account hebben.
Is dit voor jou reden om een extra Bridge in huis te halen?
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Sonos CEO ligt eruit na stroom van klachten (13-01)
- Deze draagbare ssd voor iPhone plak je vast met MagSafe [CES 2025] (09-01)
- Nanoleaf komt met een lichtgevend gezichtsmasker voor een mooiere huid [CES 2025] (07-01)
- Round-up: de leukste CES 2025-aankondigingen voor Apple-gebruikers vind je hier (07-01)
- Philips Hue krijgt AI-assistent: dit kun je ermee (07-01)
Philips Hue
Lees alles over Philips Hue, de slimme lampen en bijbehorende accessoires met HomeKit-bediening. Check de Philips Hue-accessoires en welke mogelijkheden er zijn voor de lampen, sensoren, dimmers en lichtknoppen. Philips Hue heeft ook kant-en-klare armaturen, waar de slimme lampen al in zitten. Alles over verkrijgbaarheid, prijzen en meer.
- Philips Hue verzamelpagina
- Philips Hue vs. IKEA Tradfri: de verschillen
- Slimme verlichting in huis
- Philips Hue Tap, Dimmer of schakelaars, welke moet je hebben?
- Review Philips Hue Bluetooth lampen
- Review Philips Hue Smart Plug
- Review Philips Hue 2.0 met HomeKit
- HomeKit-producten in Nederland
- Bekijk Philips Hue startpakketten
- Review Philips Hue Signe
- Review Philips Hue Festavia feestverlichting
- Review Philips Hue Ambiance Gradient Lightstrip
Reacties: 5 reacties