Philips Hue Play HDMI Sync Box 8K in woonkamer

Vernieuwde Philips Hue Play HDMI Sync Box 8K nu officieel aangekondigd

Philips Hue komt in september met een compleet vernieuwde Hue Play HDMI Sync Box. Die ondersteunt 8K en HDMI 2.1 op alle vier aansluitingen.

Update 5 september 2024: Signify heeft op IFA 2024 de Philips Hue Play HDMI-sync box 8K nu officieel aangekondigd. Deze biedt een 8K-resolutie, HDMI 2.1 op alle vier ingangen en de mogelijkheid om 4K-beelden op 120 Hertz te streamen. Hiermee synchroniseer je je lampen zonder enige vertraging met je tv-scherm om films te kijken, muziek te luisteren of te gamen. Goed om te weten: de HDMI sync box 8K is niet geschikt voor smart tv-apps. Die openen namelijk rechtstreeks op de televisie en gaan dus niet via een HDMI-apparaat door de sync box.

Het apparaat synchroniseert tot 10 Philips Hue-lampen met de kleurfunctie, om de actie op het scherm na te bootsen. Alle Philips Hue-lampen met kleurfunctie zijn er geschikt voor, inclusief de Play-lampen.

Philips Hue Play HDMI sync box 8K is beschikbaar vanaf 5 september en kost €349,99. Hij is dus een flink stuk duurder geworden dan het eerdere model, dat een adviesprijs van €269,99 had.

Philips Hue Play HDMI Sync Box 8K verpakking

Hieronder lees je ons eerdere artikel van 24 juli 2024.

Vernieuwde Philips Hue Play HDMI Sync Box 8K nu officieel

Eigenlijk lekte de nieuwe Philips Hue Play HDMI Sync Box 8K vorig jaar al uit toen er op Amazon per ongeluk een nieuwe productafbeelding bij het model uit 2019 werd geplaatst. Daarna bleef het lange tijd stil… totdat een Italiaanse retailer de stoute schoenen aantrok en besloot om de Sync Box 8K alvast in de voorverkoop aan te bieden. De eerste exemplaren worden half september 2024 geleverd. Dat sluit mooi aan bij de gebruikelijke planning van Philips Hue, waarbij nieuwe producten worden onthuld tijdens de IFA-beurs in Berlijn. Ook dit jaar kun je daar begin september weer de nieuwste techproducten bekijken.

Philips Hue Sync Box
De eerdere Philips Hue Sync Box

Wat kun je met een Sync Box?

De Philips Hue Play HDMI Sync Box is bedoeld om de Philips Hue-verlichting te synchroniseren met de inhoud van je tv-scherm. Dit is enigszins vergelijkbaar met een Philips Ambilight-tv. Als je je HDMI-apparaten zoals spelcomputers of Blu-ray spelers aansluit op de Sync Box, kunnen de Hue-lampen de kleuren van het scherm nabootsen. Er zijn ook dynamische lichteffecten waarbij de verlichting reageert op acties op het scherm. Via de Hue Sync-app kun je de intensiteit en de stijl van de lichteffecten aanpassen aan je voorkeuren. De box heeft vier HDMI-ingangen en één uitgang.

Hue Sync Box functies

Dit is er nieuw bij de Sync Box 8K

Het nieuwe model heeft een aantal verbeteringen. Ten eerste natuurlijk de ondersteuning voor 8K. Daarnaast kun je nu HDMI 2.1 gebruiken op alle vier aansluitingen, waardoor je ook 4K-beelden op 120 Hertz kunt kijken. Bij de huidige Sync Box is dit beperkt tot 60 Hertz. Dit leverde wel eens problemen op bij sommige gameconsoles.

Philips Hue Sync Box verpakking

Helaas is er ook een minpunt te zien op de afbeeldingen: de voedingseenheid heeft maar één aansluiting in plaats van drie. Dit betekent dat je niet langer de Sync Box samen met twee Hue Play Lightbars kunt aansluiten op één stopcontact.

Het nieuwe model ziet er in grote lijnen hetzelfde uit als de eerdere Sync Box uit 2019, maar is te herkennen aan de belijning op de bovenkant. De adviesprijs van het huidige model is €269,99.

Revisiegeschiedenis:

  • 2024 - 05 september, 13:55: De nieuwe Sync Box is nu officieel aangekondigd, dus we hebben het artikel een update gegeven. Aanvankelijk werd verwacht dat dezelfde adviesprijs van €269,99 zou blijven gelden, maar dit is helaas niet het geval. De adviesprijs is €349,99 geworden.

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home

Reacties: 5 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.