Morgenavond is het weer tijd voor de Koningsnacht, gevolgd door de feestelijke activiteiten tijdens Koningsdag. De politie roept feestgangers in onder andere Amsterdam op om gebruik te maken van een Find my Phone-app. Tijdens Koningsdag staat er een speciaal team van de politie paraat om gestolen telefoons te traceren. De Zoek mijn iPhone-app is daarbij van groot belang.
Help mee met de jacht op zakkenrollers tijdens Koningsdag
Evenementen zoals Koningsnacht en Koningsdag zijn voor zakkenrollers uitgelezen kansen om hun slag te slaan. Aangezien mensen dicht op elkaar staan en vaak minder goed op hun spullen letten, kan het zomaar gebeuren dat je iPhone uit je broekzak gepikt wordt. De politie heeft zijn handen vol aan telefoondiefstal tijdens dit soort evenementen en roept mensen dan ook op gebruik te maken van apps waarmee je je smartphone kunt traceren. Voor de iPhone is dit de standaard meegeleverde app Zoek mijn iPhone.
Voor Amsterdam heeft de politie een extra team klaarzitten die gestolen telefoons snel kan traceren. Om zo’n toestel te traceren, moet de Zoek mijn iPhone-functie wel ingeschakeld zijn. Je kunt dit zelf controleren door op je iPhone te gaan naar Instellingen > bovenaan je eigen naam > iCloud > Zoek mijn iPhone. Zorg er hier voor dat Zoek mijn iPhone aan staat. Je kunt ook een aparte schakelaar aanzetten om de laatst bekende locatie te verzenden, zodat bij een lege batterij toch een indicatie gegeven kan worden waar het toestel voor het laatst gezien was. De politie roept ook op om er zeker van te zijn dat je iPhone beveiligd is met een wachtwoord of Touch ID. Dit doe je via Instellingen > Touch ID en toegangscode.
iPhone gestolen tijdens Koningsdag? Zo ga je te werk
Blijkt het dat je iPhone gestolen is tijdens het vieren van Koningsdag, dan raadt de politie aan om het volgende te doen:
- Bel 112 en geef de situatie door.
- Geef vervolgens je inloggegevens van je iCloud-account door. Met deze gegevens kan de politie inloggen op iCloud.com en het signaal van de iPhone achterhalen. Zorg er dus ook voor dat je je wachtwoord in dit soort gevallen paraat hebt.
- Geef de politie een telefoonnummer van een bekende door, zodat je bereikbaar blijft.
- Tot slot kun je ook aangifte doen van een verloren smartphone en wordt aangeraden om het wachtwoord van je account te wijzigen.
https://www.iculture.nl/tips/iphone-verloren-wat-nu/
Politie zet ook foptelefoons in
De politie jaagt ook actief op zakkenrollers van smartphones. Tijdens Koningsnacht- en dag worden geprepareerde telefoons ingezet. Deze telefoons zijn voorzien van een track en trace-systeem, waardoor de locatie van die toestellen altijd gevolgd kan worden. Zodra zo’n toestel gestolen wordt, kan de politie meteen zien waar de steler zicht bevindt. Vorig jaar hield de politie via deze methode twintig verdachten aan die tientallen smartphones gestolen hadden.
- 2017 - 25 april: Eerder werd in het artikel vermeld dat er een inlogcode vereist is voor Zoek mijn iPhone in verband met tweestapsverificatie en tweefactorauthenticatie. Voor Zoek mijn iPhone heb je deze inlogcode niet nodig en het artikel is daarom aangepast.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Shazam heeft nu 100 miljard keer muzieknummers herkend: hoeveel Shazams heb jij? (20-11)
- Huidige eigenaar wil van Flitsmeister-app af (15-11)
- Google nu met Gemini-app voor iPhone: download hem hier (14-11)
- Final Cut Pro voor Mac krijgt reeks nieuwe AI-functies met nieuwste update (14-11)
- Apple Music Classical nu eindelijk via CarPlay te beluisteren (12-11)
Reacties: 10 reacties