Makers van Popslate-hoesje failliet, geen geld terug

De makers van de Popslate-hoes met E Ink-scherm zitten in geldnood. Ze hebben hun bedrijf opgedoekt en geven klanten geen geld terug.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Popslate is een iPhone-hoesje waar we meermaals over hebben geschreven. In 2012 brachten ze al hun eerste hoesje uit met E Ink-scherm, dat zorgt voor een extra schermpje op de achterkant van je iPhone. De eerste lichting Popslate-hoesjes verscheen zonder gedoe op de markt, maar bij de Popslate 2 ging het mis.


De PopSLATE 2 voegt een e-ink scherm toe aan je iPhone.

Popslate 2: boek lezen

De eerste Popslate was een hoesje waarmee je op de achterkant van de case een boek kon lezen en je afspraken inzien. Dat scheelt weer batterijduur, want voor beide activiteiten heb je geen energieslurpend kleurenscherm nodig. De Popslate 2 had een beter scherm en kon ook je iPhone opladen, dankzij een ingebouwde batterij.

Via Indiegogo haalden de bedenkers $1,1 miljoen op om de Popslate 2 te maken. Oorspronkelijk zouden de hoesjes in juli 2016 geleverd worden, maar dat lukte niet. Er waren technische problemen met het design en de productie kostte meer geld dan aanvankelijk was voorzien. De vertraging liep zover op, dat Apple ondertussen al de iPhone 7 had aangekondigd, waardoor het plan ontstond om een redesign te maken voor een combinatie van de iPhone 6 en 7. Ook dat liep niet zoals gepland: een hybride uitvoering zou niet worden goedgekeurd in Apple’s Made For iPhone-programma.

Via de PopSLATE 2-app kun je verschillende dingen aan de case toevoegen.

Tegenslagen en afgekeurde prototypes
Er moesten dus twee verschillende modellen gemaakt moeten worden, voor de iPhone 6 en 7. Dat lukte, maar afgelopen januari kregen de makers te horen dat de prototypes waren afgekeurd in Apple’s certificatie-test, omdat de hoes het verzenden en ontvangen van RF-signalen blokkeert. Ook bleek de ingebouwde batterij de iPhone niet betrouwbaar genoeg op te laden.

Bekijk ook

popSLATE 2: bekijk je afspraken en lees een boek op deze iPhone-case met E-Ink scherm

popSLATE 2: bekijk je afspraken en lees een boek op deze iPhone-case met E-Ink scherm

De achterkant van iPhone-cases is voornamelijk aanwezig voor bescherming, maar deze ruimte kan ook een stuk functioneler gebruikt worden. De PopSLATE 2 verpakt een E-Ink scherm in een hoesje, dat je via een iOS-app aan je iPhone koppelt.

De makers van Popslate zaten met de handen in het haar. Ze stelden de release uit naar maart 2017 en kondigden aan dat ze voorlopig geen geld zouden terugstorten aan Indiegogo-crowdfunders, totdat de problemen waren opgelost. Inmiddels is bekend waar het aan ligt: de gebruikte glasvezels in het plastic zouden de signalen blokkeren. Het kan alleen worden opgelost door de productie aan te passen – maar het geld is op.

De makers zitten met geldzorgen en het bedrijf zal worden opgedoekt. Indiegogo-crowdfunders krijgen hun bestelde Popslate 2 niet en krijgen ook geen geld terug. Dat risico loop je altijd bij crowdfunding, maar het is jammer dat het gebeurt bij een bedrijf dat eerder wél in staat was een product op de markt te brengen. Daardoor zullen veel mensen hebben gehoopt dat het wel weer goed kwam.

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 maart 2017 om 11:05
Onderwerp
Categorie
Accessoires

Reacties: 5 reacties

  1. Je kon het apparaat crowdfunden voor $99 exclusief verzendkosten en twee stuks voor $189. Toch zonde, maar inderdaad het risico…

  2. Ik heb $ 69 + $ 20 in februari 2016 betaald, jammer maar helaas. Je weet van te voren dat dit eventueel kan gebeuren. Denk nog steeds dat dit een goed idee was. Wellicht komt Apple ooit zelf met een E-Inkt scherm aan de achterzijde.

  3. Toch goed dat indiegogo. Een simpel ideetje posten. Bakken met geld verzamelen van duizenden mensen en lekker een beetje aanklooien. Het hoeveelste indiegogo project is dit nu wat mislukt. Je zou de kickstarter en indiegogo slagingspercentages eens moeten nakijken. Die zijn dermate schokkend laag dat NIEMAND ooit nog aan een crowdfunder meedoet. Er is te makkelijk geld afhandig te maken zonder enige verplichting. Je post wat leuke foto’s en een zogenaamd werkend prototype en vervolgens schuif je de miljoentjes in je zakken en ga je lekker rusten op een eilandje…of hebben mensen hun mooie koelbox al gekregen met usb lader, speakers en cocktail mixer???

  4. @Mike: Is het slagingspercentage van Kickstarter ook zo laag? Valt wel mee toch? Vooral de gefaalde projecten komen in het nieuws.

    Maar, ik ben het wel eens met de kritiek. Kickstarter en Indigogo vangen veeel geld, maar nemen geen enkele verantwoordelijkheid en dragen geen risico’s. Raar systeem eigenlijk.

  5. Zelfde idee is blijkbaar reeds uitgewerkt én te verkrijgen voor 129$.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.