Privacylabel voor iOS-apps
Het label is vergelijkbaar met een voedingwaarde-etiket op levensmiddelen. Er staat op welke data apps verzamelen en waarom. Gebruikers moet er expliciet toestemming voor geven. Het privacylabel werd tijdens WWDC 2020 geïntroduceerd en zou later dit jaar van start gaan. Bij updates en nieuwe apps moet de privacy-informatie gevuld zijn om goedgekeurd te worden. Huidige versies van apps blijven gewoon werken, ook zonder de privacy-info. Als een ontwikkelaar echter een update wil uitbrengen moet de info aanwezig zijn.
Met de maatregelen wil Apple het duidelijker maken welke informatie wordt verzameld, wat ermee gebeurt en wat het van de maker is. Ook moet het voor gebruikers duidelijker worden of gegevens voor reclamedoeleinden worden gebruikt. Daarnaast speelt er nog iets anders: ontwikkelaars hebben het privacylabel ook nodig om toestemming te krijgen voor de Identification for Advertisers-code (IDFA), een speciale code voor adverteerders waarmee ze gebruikers kunnen tracken. Dit is uitgesteld naar begin volgend jaar.
De benodigde info moet worden ingevoerd in App Store Connect:
Later this year, the App Store will help users understand an app’s privacy practices before they download the app on any Apple platform. On each app’s product page, users can learn about some of the data types the app may collect, and whether that data is linked to them or used to track them. You can now enter your app’s privacy information in App Store Connect. This information will be required to submit new apps and app updates to the App Store starting December 8, 2020.
Ontwikkelaars moeten alle mogelijke vormen van dataverzameling en -gebruik melden, ook als dat slechts in een beperkt aantal situaties gebeurt. Ook moeten de antwoorden voldoen aan de App Store Review-richtlijnen en aan de toepasselijke wetgeving. Ontwikkelaars zijn ervoor verantwoordelijk dat hun antwoorden kloppen en actueel zijn. Als een ontwikkelaar zijn of haar werkwijze verandert, dan moet dat aangepast worden in App Store Connect, het ontwikkelaarsportaal voor het indienen van nieuwe apps en updates.
Wil je weten welke andere privacyfuncties in iOS 14 zitten, lees dan onze round-up.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Facebook Messenger werkt nu eindelijk met Siri en krijgt voicemailfunctie (21-11)
- Shazam heeft nu 100 miljard keer muzieknummers herkend: hoeveel Shazams heb jij? (20-11)
- Huidige eigenaar wil van Flitsmeister-app af (15-11)
- Google nu met Gemini-app voor iPhone: download hem hier (14-11)
- Final Cut Pro voor Mac krijgt reeks nieuwe AI-functies met nieuwste update (14-11)
App Store
Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.
- Alles over de App Store
- Alles over App Store-abonnementen
- Vastgelopen downloads oplossen
- Eerdere aankopen in de iOS App Store bekijken
- Verbinding met App Store mislukt
- App Store op de Apple Watch
- Mac App Store
- Eerdere aankopen in de Mac App Store bekijken
- Mac-software installeren buiten de App Store om
- App Store-scam herkennen
- Sideloading: buiten de App Store om downloaden
Reacties: 0 reacties