Proximus Epic Beats
Het gaat in feite om twee soorten abonnementen: Epic Beats voor muziekliefhebbers en Epic Stories voor fans van sociale media. Bij het Beats-abonnement zit een databundel van 3GB, 60 belminuten en onbeperkt sms’en. Daarnaast heb je de mogelijkheid om 20GB op te maken aan het streamen van muziekdiensten en het gebruik van sociale media. Proximus heeft een lijstje gepubliceerd van muziekdiensten die hiervoor in aammerking komen: Apple Music, Spotify, Deezer, Google Music en Soundcloud. Bij de sociale mediadiensten gaat het om Facebook, Messenger, WhatsApp, Instagram, Snapchat, Twitter en Pinterest. Voor deze diensten mag je dus 20GB opmaken en daarnaast heb je voor andere toepassingen een bundel van 3GB tot je beschikking.
Stories-bundel
Als de 20GB voor muziekdiensten en social media op is verlaagt Proximus de snelheid naar 512 kbps. De normale prijs van de bundel is 25 euro per maand, maar Proximus heeft dit tijdelijk verlaagd naar 20 euro.
Kies je voor de Stories-bundel, dan krijg je ook een normale databundel van 3GB en daar bovenop 20GB voor gebruik van de genoemde sociale netwerken. Ook hierbij geldt dat de snelheid omlaag gaat naar 512 kbps als de 20GB op is. Deze bundel heeft een vaste prijs van 20 euro per maand; er geldt geen korting. Bij alle Epic-bundels kun je data ook in de EU-landen gebruiken, maar buiten de bundel gelden uiteraard extra kosten.
Er is dus niet echt sprake van een onbeperkt abonnement. Ook bij andere providers komt het wel voor dat je bij ‘eindeloze mobiele data’ (zoals Proximus het noemt) toch met wat regels te maken hebt. Bij Proximus speelt bovendien nog iets anders: de provider bood eerder een soortgelijke bundel die de aandacht van de Belgische toezichthouder BIPT trok. Daarbij was de vraag of de voorwaarden van zero rating niet werden overtreden. Dat bleek niet het geval, maar BIPT houdt Proximus wel in de gaten.
Overigens hoef je geen millennial te zijn om de Epic-bundels af te sluiten. Wie zich aangesproken voelt en buiten de doelgroep valt kan ook bij Proximus terecht.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Ze zouden beter eens werk maken van de zaken die mensen echt nodig hebben zoals bijvoorbeeld Vowifi ipv nutteloze abbonementen te ontwikkelen!
En graag een abo voor Xennials. 😉
Wel opvallend dat in deze bundel Apple Music wel beschikbaar is, terwijl dat bij T-Mobile Muziekvrij Streamen (NL) nog niet het geval is.
Hoop dat de mensen goed lezen ook want in Buitenland extra kosten dat beloofd voor komende weken er zullen weer mensen zijn die in de val gaan trappen en dan plots…
Begrijp ik sowieso niet. Nederland liep voorop met wetgeving inzake netneutraliteit en dan wordt dit getolereerd.
Voor België denk ik dat er nog geen wetgeving is behalve de Europese inzake zero rating en die is te vaag.
Het lijkt allemaal geweldig in eerste instantie dat je bepaalde diensten kosteloos kunt gebruiken, maar wat gaat er nog meer volgen? Nu is het nog vrij onschuldig.
Gaan de providers straks ook bepalen welke krant je wel gratis kunt lezen of welke sites je wel/niet mag bezoeken. M.a.w. De provider censureert zoals in China ook al het geval is.