Dark Mode van Rabobank-app

Rabobank-app heeft vanaf nu een donkere modus

De Rabobank-app heeft vanaf nu een donkere modus. Daarmee is het de laatste van de drie grote banken die en dark mode aan de bankieren-app toevoegt. Eerder ontdekte iCulture al dat de dark mode eraan zat te komen.

De donkere modus op de iPhone: in heel veel apps is dat inmiddels wel standaard geworden. Nagenoeg alle populaire en veelgebruikte apps hebben zowel een lichte als donkere modus, die je vaak ook nog automatisch kan laten aanpassen aan je systeeminstelling. Toch is er nog een aantal apps dat het zonder eigen donkere modus moet doen, om wat voor reden dan ook. De Rabobank-app is daar een goed voorbeeld van, die bovendien flink zou profiteren van een donkere modus. Door het nagenoeg gehele witte uiterlijk van de app, zou een donkere modus geen overbodige luxe zijn. Maar nu is er goed nieuws: nadat de bank onlangs beloofde om een donkere modus te introduceren, is deze vanaf nu live.

De donkere modus van de Rabobank-app is vanaf nu live. Zorg ervoor dat je de meest recente app-update hebt (versie 7.39.1) en sluit de app desnoods een keer hard af als je de donkere modus niet ziet. De Rabobank laat je zelf kiezen welke weergave je wil: op basis van je systeeminstelling, altijd licht of altijd donker. Je vindt deze optie in de Rabobank-app bij Instellingen > Persoonlijke gegevens > Beeldscherm.

Donkere modus in Rabobank-app

Voor de donkere weergave in de Rabobank-app maakt de app vooral gebruik van donkergrijs en blauw, en dus niet van diep zwart. Desalniettemin is het een welkome toevoeging, zeker als je de app vaak ‘s avonds in een meer donkere omgeving gebruikt. Zet je de donkere modus op de iPhone uit, dan schakelt de app weer naar de volledig witte weergave.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 22 juli 2024:

Rabobank-app met donkere modus

In de meest recente app-update (versie 7.39.0) is namelijk het volgende te lezen:

Opnieuw hebben we de app op verschillende plaatsen verbeterd. In de volgende versie kun je de app in de donkere modus zetten. We hebben alvast enkele voorbereidingen getroffen. Zorg ervoor dat je altijd de nieuwste versie van onze app gebruikt, zodat je geen verbeteringen mist. Schakel daarom automatische updates in.

Hoe de donkere modus van de Rabobank-app er precies uit gaat zien, weten we nog niet. De bank kan kiezen voor een donkergrijze achtergrond, maar ook voor geheel zwart. Dat verschilt nogal per app. Ook weten we nog niet of het een aparte instelling in de Rabobank-app zelf is of dat de weergave alleen automatisch aangepast wordt aan de systeeminstelling van je iPhone of iPad.

Rabobank-app update met aankondiging van donkere modus

Van de drie grote banken (ING, ABN AMRO en Rabobank), is de Rabobank momenteel de enige die nog geen donkere modus heeft. ING voerde de donkere modus in 2020 al in en ABN AMRO volgde de jaren daarna. In een interview in 2020 over de Rabobank-app vroegen wij de makers nog of er plannen waren voor een donkere modus. Rabobank gaf toen tegenover iCulture aan dat “de functie op de wensenlijst staat”, maar dat ze nog “moeten vaststellen wanneer het daar precies tijd voor is”. Op dat moment had de functie duidelijk nog geen prioriteit, maar binnenkort is het dan eindelijk zover.

Zodra de donkere modus van de Rabobank-app beschikbaar is, lees je dat op iCulture. Gemiddeld genomen brengt de bank elke maand een update uit, dus we verwachten dat het nog deze zomer gaat gebeuren.

De donkere modus op de iPhone en iPad zelf werd al in iOS 13 in 2019 toegevoegd.

Bekijk ook

Zo gebruik je de donkere modus op je iPhone en iPad

In deze tip lees je hoe je de donkere modus op de iPhone en iPad werkt. We laten zien hoe je de instelling handmatig wijzigt, maar ook hoe je het automatisch kunt laten wijzigen afhankelijk van de tijd of zonnestand.

Revisiegeschiedenis:

  • 2024 - 07 augustus: De donkere modus in de Rabobank-app is nu live.

Reacties: 4 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.