Vakantie: mensen op het strand

Reacties voor: Opgepast: reisapps willen alles van je weten

Reisapps zijn nogal hongerig naar je data, zo blijkt uit onderzoek. Ruim 30% van de permissies die ze vragen zijn onnodig, terwijl je op vakantie vaak geen zin hebt om het privacybeleid door te pluizen.
Lees het complete artikel → Opgepast: reisapps willen alles van je weten

Reacties: 3 reacties

  1. Top tip:

    gebruik ‘verberg mijn email’ voor iedere app die je *moet* gebruiken en een mail adres vraagt, aangevuld met fictieve persoonsgegevens:
    1) ben je klaar met gebruik, gooi het mail adres weg, einde spam
    2) wanneer de app een lek heeft, gooi het mail adres weg, einde ellende
    3) het is het niet mogelijk een profiel van je op te bouwen door persoonsgegevens of mail adres te koppelen aan andere verkregen persoonsgegevens

    Hoe zeer app makers en platformen je ook willen doen geloven, ze zijn niet je vriend en ze hebben niet jouw belangen in gedachten. jij bent inventaris waar zij aan willen verdienen….

    Reageer op Tony

  2. En zet op al je devices in de instellingen onder Privacy > Tracking de optie uit dat apps je mogen vragen om je te tracken.

    Reageer op Strebor

  3. Ook al zeg je nee tegen de vraag of ze tracking mogen gebruiken, heb ik toch altijd het idee dat ze dat toch wel doen, desnoods via een omweg….

    Reageer op hans

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.