iRobot Roomba Combo 10 Max in keuken

Robotstofzuiger Roomba Combo 10 Max werkt met Matter

iRobot heeft de Roomba Combo 10 Max Robot + AutoWash Dock aangekondigd, een van de eerste die met Matter werkt. Dat maakt het mogelijk om de robotstofzuiger in te toekomst aan te sturen met diverse smart home-platformen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Als het om robotstofzuigers gaat, leek het Amerikaanse iRobot de laatste tijd wat achter te lopen op Aziatische merken, die veel sneller nieuwe functies introduceerden. Zo waren er bij merken als Roborock veel eerder functies zoals gecombineerd stofzuigen en dweilen en het automatisch schoonmaken van de dweilen. De Roomba Combo 10 Max met AutoWash Dock biedt dat laatste nu ook. Je hoeft dus niet meer op de knieën te gaan om de dweilen eraf te halen en ze schoon te maken. De robotstofzuiger is op nog veel meer punten multifunctioneel. Hij wordt automatisch bijgevuld en opgeladen, was en droogt zijn dweil en haalt zelf de stofzak leeg. Hij is ook een stuk geavanceerder, dankzij iRobot OS.

Dankzij de Enhanced Dirt Detect Technology kan deze stofzuiger grote vuilconcentraties tot 8 keer vaker herkennen en reinigen, zo meldt de fabrikant. Het AutoWash Dock maakt gebruik van antimicrobiële materialen, leegt vuil automatisch in een bijgeleverde zak, vult de tank met dweiloplossing bij en wast en droogt de mop. Het reinigt zichzelf ook na elke wasbeurt, om opeenhoping van vuil te voorkomen. Het dock kan tot 60 dagen vuil legen en heeft een watervoorraad van 7 dagen. Dit alles is niet nieuw bij andere fabrikanten, maar voor iRobot is het een flinke verbeteringen ten opzichte van eerdere modellen.

iRobot Roomba Combo 10 Max

De Roomba Combo 10 Max heeft nog meer: het voert vuil, dierenharen (en mensenharen) met een 4-traps reiningingssysteem af. Hij verhoogt de zuigkracht op tapijten met Carpet Boost en schrobt vloeren met SmartScrub. Het D.R.I (Dry Rug Intelligence) systeem houdt tapijten droog door de mop op te tillen.

Een camera zorgt ervoor dat de robotstofzuiger de vuilste plekken kan herkennen en daar meermaals overheen gaan. De PrecisionVision Navigation maakt met behulp van machine learning een complete plattegrond van het huis, voorziet elke kamer van een label en voorspelt hoeveel troep er per kamer op de vloer zal liggen. Zo zal er in de keuken vaak meer vuil op de grond liggen dan in een slaapkamer, waar meer stof ligt. Bedienen doe je met de stemassistenten Siri, Alexa en Google Assistent.

Bekijk ook

Robotstofzuiger kopen met iPhone-bediening? Dit zijn de beste merken!

Ben je op zoek naar een robotstofzuiger die je met je iPhone kunt bedienen? Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rijtje. Welke stofzuigers zijn er beschikbaar en wat doen de bijbehorende apps?

Verder navigeert de Roomba Combo 10 Max rondom meubels en obstakels, zoals trappen en snoeren. iRobot’s Pet Owner Official Promise (P.O.O.P.) zorgt ervoor dat poep van huisdieren niet door het hele huis wordt uitgesmeerd. Gebeurt dat wel, dan belooft iRobot dat het apparaat wordt vervangen. Of er ook een schoonmaker langskomt om de troep op te ruimen…? We vermoeden van niet.

iRobot Roomba Combo 10 Max in woonkamer

Over Thread-ondersteuning wordt overigens niets gezegd. De Roomba Combo 10 Max zal vanaf het vierde kwartaal 2024 geschikt zijn voor Matter. Wil je er zeker van zijn dat de ondersteuning in HomeKit tegen die tijd ook echt wordt geboden, dan kun je beter even wachten met je aankoop. In Noord-Amerika ligt de prijs op $1399 en dat is in lijn met geavanceerde robotstofzuigers van andere merken. De eerste leveringen beginnen in augustus. Europa en de rest van de wereld zullen in de maanden daarna aan de beurt zijn. Tegen die tijd is de Matter-ondersteuning waarschijnlijk al uitgerold en zit het hopelijk ook in HomeKit.

Bekijk ook

Robotstofzuigers met Matter lopen tegen drempels op: HomeKit is er nog niet klaar voor

Robotstofzuigers zijn nog steeds geen ondersteunde productcategorie in HomeKit. Maar Apple is niet de enige: ook Google en Amazon worstelen met stofzuigers.

Onderstaand filmpje laat je iets meer zien van de eigenschappen.

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.