Het zal even schrikken zijn als je de Schiphol-app vandaag opstart. De app heeft een gloednieuw uiterlijk gekregen en lijkt op het eerste gezicht compleet leeg. Maar wie beter kijkt, ontdekt dat de app op een aantal punten makkelijker is ingedeeld, terwijl op andere punten de logica wat ontbreekt.
Vernieuwde Schiphol-app wil stress wegnemen
De vernieuwde Schiphol-app geeft je bij het opstarten voortaan drie keuzes: vertrek, aankomst en het reserveren van een parkeerplek. Daarmee hebben ze goed gekeken wat mensen zoal doen met de app: zelf reizen, iemand ophalen of de auto parkeren. Uitgangspunt bij de vernieuwde app was dat de reis zo stressvrij mogelijk moet verlopen, ongeacht of je op Schiphol iemand komt ophalen of zelf op reis gaat. De drukke interface van de oude app (zie hieronder, rechter afbeelding) is daarom veel strakker geworden.
Links de nieuwe Schiphol-app, rechts de oude
Ook bij het zoeken van een vlucht ben je sneller bij de gevraagde informatie. Tik bijvoorbeeld in dat je naar Londen vertrekt. En je krijgt meteen de eerstvolgende, meest relevante vluchten te zien. De oude app liet alle vluchten op een dag zien. Dat leidde ertoe dat je behoorlijk moest bladeren als je naar een drukbezochte stad als Londen wilde. Hieronder zie je opnieuw de vernieuwde en de oude app naast elkaar:
Bij het bekijken van vluchtdetails verlang je misschien wel terug naar de oude versie van de app. Die liet bij elke vlucht namelijk een handig kaartje en andere nuttige informatie zien. Die info is er nog steeds, maar je zult dan wel in de details moeten duiken:
Ook krijg je de detailinformatie pas te zien, als je hebt aangegeven dat je de vlucht wilt volgen. Het handige kaartje met looproute zul je vergeefs zoeken. Wel heeft de vernieuwde app nu een apart tabblad onderin het scherm om een plattegrond van Schiphol te zien. Het hamburgermenu van de oude app is daarmee ook verdwenen.
Om je reis minder stressvol te maken geeft de app je een stappenplan. Die begint met ‘Ga naar Schiphol’ en eindigt bij ‘Stap aan boord’ en ‘Prettige vlucht’. Dat je door de Security moet gaan zullen veel mensen wel weten, maar de app geeft gelukkig wel meteen bij elke stap de nummers van de Check-in balie en de gate. Wie toch niet kan wennen kan terecht bij de onofficiële Schiphol-app die onlangs ook is vernieuwd.
Nog geen Apple Watch-app
Een Apple Watch-app zit er helaas niet in bij de officiële app, dus je zult voor alle informatie je iPhone uit je broek moeten trekken. Ook zijn niet alle vernieuwingen een verbetering. Om vluchtdetails te zien zul je altijd een vlucht moeten volgen… maar op dat moment kun je niet meer terug naar het beginscherm om een andere vlucht te zoeken. De zoekfunctie in de app is ook niet helemaal stressloos: vul je bijvoorbeeld ‘Londen’ of ‘Hurghada’ in dan toont de app allerlei zoekinformatie die je via een in-app browser moet bekijken. Het lijkt alsof je een Google-zoekopdracht hebt uitgevoerd terwijl je eigenlijk vluchten van of naar die stad wilt zien.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Facebook Messenger werkt nu eindelijk met Siri en krijgt voicemailfunctie (21-11)
- Shazam heeft nu 100 miljard keer muzieknummers herkend: hoeveel Shazams heb jij? (20-11)
- Huidige eigenaar wil van Flitsmeister-app af (15-11)
- Google nu met Gemini-app voor iPhone: download hem hier (14-11)
- Final Cut Pro voor Mac krijgt reeks nieuwe AI-functies met nieuwste update (14-11)
Reacties: 2 reacties