Scribble: slimme pen scant kleuren in de echte wereld

De Scribble op Kickstarter is een slimme pen die kleuren in de echte wereld herkent. Deze kleuren worden ook doorgegeven aan een iOS-app.
Bastiaan Vroegop -

ScribbleDe Scribble ziet er uit als één van die dikke, meerkleurige pennen die vaak in speelgoedwinkels worden verkocht. In de praktijk is dit apparaatje alleen een stuk slimmer: druk je namelijk de achterkant van de pen tegen een voorwerp aan, dan wordt de kleur hiervan ingelezen. De penpunt gebruikt vervolgens deze kleur als je op papier tekent, maar de informatie kan ook naar een iPhone of iPad worden gestuurd. Hierdoor heb je de gescande kleuren tot je beschikking in een speciale teken-app.


De Scribble-app laat de gescande kleurwaarden zien, zodat je in één keer de kleur kunt reproduceren in bijvoorbeeld Photoshop op je computer. In de app zie je ook hoeveel kleuren er op het moment op de pen zijn opgeslagen en hoe lang de ingebouwde accu het nog volhoudt. Onderin het scherm staat hoeveel inkt je van iedere kleur nog hebt. Is één van deze inktcartridges leeg, dan moet je een nieuwe bestellen. Je hebt immers alle kleuren nodig zodat de pen op de juiste manier kan mengen. Deze cartridges worden op een later moment aangeboden op de website van de fabrikant.

Een donatie van minstens 199 dollar op Kickstarter verzekert je van een Scribble. Voor dat bedrag krijg je ook een set aan inktcartridges toegestuurd. Verzending naar Nederland en België kost je daarnaast nog eens 15 dollar.

Klik om inhoud van Kickstarter te tonen.
Learn more in Kickstarter’s privacy policy.

Reacties: 8 reacties

  1. Ok kleuren scannen en gebruiken digitaal dat geloof ik nog wel. Maar de pen alle kleuren laten tekenen op papier? Volgens mij onmogelijk.

  2. @jakadada:

    Dan vrees ik dat jij er toch echt naast zit

  3. @Daan: hmm ik weet het niet hoor. Ik twijfel over de nauwkeurigheid.
    Het rijbewijs had een verf van 10.000€ per pot. Veilig zeiden ze. Nou ff pennetje tegen aan en je hebt de kleur…. Lol.

    Maar gebruik eens de kleurenmeter van je Mac. Is eigenlijk zelfde maar digitaal. Zelfs daar heb je al moeite om een precieze kleur te krijgen. In de echte wereld is elk puntje een andere kleur.

    Kleurenmengen is een vak apart en is ook altijd maar een benadering. Benieuwd als zo een klein goedkoop apparaatje dit gaat kunnen.
    Kras op de auto? Scannen maar en even overheen schilderen. De verkleuring door de zon heb je dan perfect evenaart. Lijkt me geweldig.

  4. Blijkbaar zijn er problemen. Het project is gisteren de nek om gedraaid op kickstarter.. Ben benieuwd of get. weer wordt opgestart!!

  5. @JAKADADA nou dit is zeker wel mogelijk, wat zijn hebben gedaan is gewoon een mini meng machine maken, je moet natuurlijk wel inkt hebben maar je hebt maar 3 kleuren nodig om alle kleuren van de regenboog te maken.

    en het is hun gelukt om het compact te maken.

  6. Origineel geplaatst door Elvin
    @JAKADADA nou dit is zeker wel mogelijk, wat zijn hebben gedaan is gewoon een mini meng machine maken, je moet natuurlijk wel inkt hebben maar je hebt maar 3 kleuren nodig om alle kleuren van de regenboog te maken.
    en het is hun gelukt om het compact te maken.

    Vind het maar indrukwekkend 🙂

  7. Origineel geplaatst door jakadada
    Ok kleuren scannen en gebruiken digitaal dat geloof ik nog wel. Maar de pen alle kleuren laten tekenen op papier? Volgens mij onmogelijk.

    Ik zet er ook mijn vraagtekens bij. Op zich zou het kunnen als je het vergelijkt met een inktjet-printer. Alleen zou de inkt snel op zijn (want kleine ’toners’) en het mengen van de kleur moet ‘ergens’ gebeuren in de pen. Vrees dat dat ‘mengkamertje’ na een paar keer dermate vervuild is dat het een zooitje wordt daarin. Desalniettemin een interessant project en misschien hebben zij de problemen getackeld.

  8. Wordt op hackaday toch uitgelachen. Het is een onmogelijk product. Alle techniek die nodig is kan niet in zo een kleine pen. Plus inderdaad een mengkamertje zo klein dat moet verstopt raken als het überhaupt mogelijk is.

    Plus een printer print ook met stippen en mengt dit niet eerst in elkaar. Stel je voor wat de toekomst zou brengen in printtechnieken als dit zo klein mogelijk wordt.

    Nee deze hele opzet was gewoon een Joke.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.