Beveiligde berichten-app Signal komt naar de desktop

De zwaar beveiligde berichtenapp Signal komt naar de desktop. Er is al een beta voor Android, de iOS-versie volgt snel.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Nu er twijfel is gerezen over de veiligheid van Telegram, zoeken mensen naar een beter alternatief. De zwaar beveiligde berichtenapp Signal zou dat gat kunnen vullen. Binnenkort is de app net als Telegram ook op de desktop te gebruiken. Android-gebruikers zijn als eerste aan de beurt; daarna volgt iOS.


Signal desktop

Bekijk ook

draaischijftelefoon

Signal: gratis en veilig bellen met nieuwe iPhone-app

Signal is een gratis iPhone-app om veilig te kunnen bellen met iPhone- en Android-gebruikers. Later deze zomer wordt ook een veilige chatfunctie toegevoegd.

Signal op de desktop: iOS volgt snel

Signal is al beschikbaar op iOS en Android, maar ontwikkelaar Open Whisper Systems begrijpt dat je niet de hele tijd mobiel bent. Daarom kom Signal ook beschikbaar op desktops. De beta van de Signal Desktop-app is inmiddels via de Chrome Web Store te downloaden, maar het betekent nog niet dat je nu al kunt testen. Er is namelijk al een wachtlijst van duizenden mensen.

Nog niet bellen
Ben je eindelijk aan de beurt, dan zul je merken dat de app alleen synchroniseert met Android-toestellen. iOS volgt heel binnenkort. De beta-app kan privéberichten, groepsberichten, foto’s en video’s uitwisselen, waarbij de berichten van begin tot eind zijn versleuteld. Omdat alle berichten tussen de verschillende platformen worden gesynchroniseerd is de inhoud in elke app hetzelfde. Bellen kan nog niet.

Signal 2.0

Bekijk ook

Signal 2.0

Signal 2.0 voor iOS laat je versleuteld chatten

Je kunt met chatapp Signal voortaan versleutelde berichten uitwisselen zonder dat deze door andere partijen ingezien kunnen worden. De chatgesprekken worden van verzender naar ontvanger over een volledig versleutelde verbinding verstuurd.

Volgens Edward Snowden gebruikt hij de app ‘elke dag’. De iOS-versie kun je al downloaden. Ook kun je als bezorgde burger alvast de open source-code doorspitten op GitHub.

Reacties: 8 reacties

  1. Beetje discutabel een dergelijke app in deze tijden?

  2. @koenvanamersfoort: Kan je dat onderbouwen? Met deze zin kan ik niets en begrijp het ook niet zonder onderbouwing van je posting.

  3. Origineel geplaatst door koenvanamersfoort
    Beetje discutabel een dergelijke app in deze tijden?

    Beetje discutabel wat je bedoeld met deze opmerking…

  4. Origineel geplaatst door koenvanamersfoort: Beetje discutabel een dergelijke app in deze tijden?

    Dus vanwege de huidige tijden ( neem aan dat je terrorisme enzo bedoeld) moeten we onze privacy maar weggeven?

  5. Mis de onderbouwing waarom dit veiliger zou zijn dan Telegram.

    De inhoud van Telegram berichtjes is nog steeds net zo (on)veilig als altijd, alleen de metadata is onversleuteld en daardoor te onderscheppen volgens het ‘nieuws’ over de ‘onveiligheid’ ervan. Maar dat is (tot op zekere hoogte) voor elk messagesysteem onvermijdelijk om berichten alleen bij de beoogde ontvanger te laten aankomen, tenzij bv berichten naar een veel grotere groep worden verstuurd en alleen de beoogde ontvanger het kan ontcijferen (wat nogal een paardemiddel zou zijn)…

    Verheug me dan ook al op de welhaast onvermijdelijk aanstaande ‘onthulling’ dat Signal ook ‘onveilig’ is vanwege ongecodeerde metadata 😆

  6. Als je de privacy policy van Signal bekijkt, zie je dat ze wel degelijk informatie doorgeven als daar door de overheid (legally) om wordt verzocht.

  7. Het verifiëren lukt bij mij niet…

  8. In telegram is alles open source behalve de encryptie. Je hebt geen enkele garantie dat er geen master key is waarmee ze moeiteloos je berichten kunnen decrypten. DAT is het grote probleem van telegram.

    @Anna: je berichten zijn versleuteld. Als ze iets aan overheden geven zal dat in ieder geval niet de unencrypted inhoud van je berichten zijn.