Slinger is een nieuwe sociale media-app voor gebruikers van Snapchat. Het probleem bij Snapchat is dat de filmpjes die je maakt maar 24 uur bewaard blijven. Je hebt veel tijd in een snap gestoken, krijgt er veel enthousiaste reacties op en je bent er echt trots op, maar je weet dat de snap na 24 uur alweer foetsie is. Slinger (link) probeert daar iets aan te doen.
Slinger: snaps bewaren
Wil je de video waar je zoveel moeite in hebt gestoken bewaren, dan kan dat met Slinger. Dit is een app waar je je verticale Snapchat-video’s kunt delen. De app is gemaakt door Snapchat-beroemdheid Chris Carmichael, die 1,3 miljoen volgers heeft in de app. Carmichael doet niets anders dan anderen laten zien hoe hij de dag doorbrengt en liep daarbij tegen het bovengenoemde probleem aan: alles wat hij maakt is na 24 uur alweer verdwenen. Vandaar dat de man Slinger maakte, een app waarmee je je meest creatieve snaps en verticale video’s permanent kunt opslaan. Het gevaar van Slinger is daarbij wel, dat filmpjes waarin je dronken was ook langere tijd beschikbaar blijven. Je moet er wel zelf aan denken om ze te verwijderen, als je je realiseert dat je eigenlijk voor gek stond.
Slinger gebruiken
Na het maken van een Snapchat-video publiceer je deze op de gebruikelijke manier. Vervolgens kun je kiezen om een losse video of de hele Snapchat-story in je camerarol op te slaan. Je publiceert het op je Slinger-profiel, waar anderen het tot in lengte van dagen kunnen bekijken. Slinger heeft daardoor wel wat overeenkomsten met Vine, maar er is wel een verschil: bij Vine gaat het om extreem korte filmpjes van zes seconden, terwijl mensen die Slinger gebruiken soms filmpjes publiceren die meer dan een minuut lang zijn.
https://www.iculture.nl/gids/verborgen-snapchat-functies-snaps-verbeteren/
Het voordeel van Slinger is dat je er wat meer aandacht aan kunt besteden. Op Snapchat publiceer je misschien alle snaps die je maakt, maar bij Slinger zijn alleen de beste snaps te zien, die de moeite zijn om nog wat langer te bewaren. Het betekent overigens wel dat mensen alwéér een ander sociaal netwerk hebben, waar ze door profielen kunnen bladeren en zich kunnen abonneren op een bepaalde persoon. Je kunt mensen volgen en in contact komen met andere Snapchat-gebruikers, maar het speelt zich wel weer in een andere app af. Van de andere kant kun je bij Slinger ook even kijken wat een bepaalde persoon of een bepaald merk aan het doen is, ook als ze niet in je Snapchat-feed voorkomen.
Slinger-app en privacy
Voordat je Slinger kunt gebruiken moet je eerst een account aanmaken. Dit doe je op basis van je e-mailadres, waarbij je ook meteen een gebruikersnaam en wachtwoord kiest. Op het scherm waar je je inschrijft vind je meteen linkjes naar de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid. Slinger verzamelt je naam, mailadres, telefoonnummer, device-ID, IP-adres, locatie en meer. Daarnaast kunnen ze nog andere info verzamelen, zoals je browser, besturingssysteem, demografische informatie en mate waarin je de app gebruikt. Ook leggen ze het ‘klikpad’ door de app vast, zodat ze op anonieme basis weten hoe jij door de app navigeert. Daarnaast verzamelt Slinger nog allerlei andere informatie, bijvoorbeeld via cookies. Je kunt ontsnappen aan de interessegebaseerde advertenties door de instructies op een website van de advertentie-aanbieder te volgen. Verder meldt Slinger dat ze je privacy heel belangrijk vinden, maar toch je data zullen delen met allerlei derde partijen zoals affiliates en partners. Er is bij deze app dus duidelijk sprake van een gevalletje ‘jij bent het product’, dus hou daar rekening mee als je je inschrijft met gegevens die makkelijk naar jou te herleiden zijn (tenzij je dat niet erg vindt).
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Snapchat
Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deelt. Snapchat kwam ook als eerste met verdwijnende verhalen, die later populair werden als Instagram Stories. Ook andere sociale media-apps namen het idee over. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.
- Alles over Snapchat
- Betere foto's maken voor Snapchat
- Verborgen Snapchat-functies voor betere Snaps
- Snapchat lenzen, filters en emoji
- Snapchat Herinneringen: zo werkt het
- Snapchat Face Swap: gezichten verwisselen met vrienden
- Alles over Snapchat Verhalen
- Dit kun je doen als je Snapchat Score zomaar verdwenen is
- Zo kun je Snapchat-foto's opslaan
- Snapchat-gebruikersnaam wijzigen
- Zo gebruik je Shazam in Snapchat
- Zo voorkom je dat Snapchat je batterij leegtrekt
- Snapchat-account verwijderen
Reacties: 0 reacties