Uitgelicht
📱 Apple's September 2024 event - de samenvatting
Toon of verberg de lijst met posts

Snapchat doet wat Instagram weigert: een iPad-versie uitbrengen

Snapchat heeft nu ook een iPad-versie. De Snapchat-app is geoptimaliseerd voor de iPad, al zijn de mogelijkheden wel erg beperkt.

Het is voor ontwikkelaars redelijk eenvoudig om een app voor zowel de iPhone als iPad uit te brengen. Vaak wordt dat ook tegelijkertijd gedaan, met hier en daar wat aanpassingen om de app er op de iPad beter uit te laten zien of om de iPad-specifieke functies te ondersteunen. Sommige ontwikkelaars kiezen er echter voor om een app alleen op een iPhone uit te brengen. Dat kan meerdere redenen hebben. Zo zijn niet alle apps even nuttig op een iPad. Maar sommige bedrijven noemen een iPad-versie geen prioriteit (*kuch* Instagram *kuch*). Toch kunnen we nu weer een app van het lijstje afstrepen: Snapchat.

Snapchat nu ook op de iPad

Hoewel Snapchat qua populariteit wel flink ingeleverd heeft aan Instagram, wordt het sociale netwerk nog altijd veel gebruikt. Met ingang van versie 13.4.0.41 is de app aangepast voor de iPad. Dat betekent dat je Snapchat nu op het volledige scherm van je iPad kan gebruiken, in plaats van dat de iPhone-versie in een kleiner kader weergegeven wordt. Bovendien zie je nu meer vrienden tegelijkertijd op de verschillende tabbladen.

Snapchat op iPad alleen rechtop te gebruiken

Snapchat heeft echter het minimale gedaan om de app geschikt te maken voor de iPad. Zo is de app alleen in de portretweergave (rechtop) te gebruiken. Dat is op zich logisch, omdat de app vooral op de smartphone wordt gebruikt. Andere iPad-specifieke functies ontbreken ook, zoals ondersteuning voor Split View of Slide Over. Desalniettemin kan het handig zijn om de app op je iPad te hebben staan, bijvoorbeeld voor het ontvangen van meldingen.

Ook al zijn de mogelijkheden van Snapchat op de iPad beperkt, het sociale netwerk doet in ieder geval meer dan dat Instagram doet. Je kunt Instagram wel op de iPad gebruiken, maar dan ben je aangewezen op de iPhone-versie (in een klein kader) of via het web.

Bekijk ook

Zo kun je Instagram op de iPad gebruiken en foto's uploaden

Gebruik Instagram op de iPad: foto's uploaden, profiel bekijken en liken, in deze tip lees je hoe je op de iPad Instagram gebruikt.

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 augustus 2024 om 13:46
Onderwerp
Categorie
Apps

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deelt. Snapchat kwam ook als eerste met verdwijnende verhalen, die later populair werden als Instagram Stories. Ook andere sociale media-apps namen het idee over. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.