Sonos Arc met televisie

‘Afbeeldingen gelekt van nieuwe high-end Sonos-soundbar, ondersteunt Bluetooth-audio’

Er zijn afbeeldingen gelekt van een nieuwe hoogwaardige soundbar van Sonos, mogelijk als opvolger van de Sonos Arc. De nieuwe soundbar heeft als werktitel Lasso en heeft ook een Nederlands tintje.

Regelmatig lekken er vroegtijdig nieuwe producten van Sonos uit. Zo gingen er al jaren sterke geruchten over de eerste hoofdtelefoon van Sonos, nog ver voor de introductie. De informatie is vaak afkomstig van Chris Welch, redacteur bij The Verge. Ook nu deelt hij de eerste vermoedelijke foto’s van een nieuwe high-end soundbar van Sonos. De nieuwe Sonos-soundbar staat gepland voor eind dit jaar en zou een betere bas ondersteunen en laat je ook via Bluetooth audio afspelen. Binnenin zit een volledig nieuwe speakertechnologie, afkomstig van een Nederlands bedrijf.

Lasso: codenaam voor nieuwe Sonos-soundbar

Volgens de informatie van The Verge wordt de nieuwe soundbar momenteel in beperkte mate intern getest. De nieuwe speaker zou gezien worden als een opvolger van de Sonos Arc, wat momenteel Sonos’ meest uitgebreide en duurste soundbar is. Het is echter onduidelijk of de nieuwe soundbar, met codenaam Lasso, daadwerkelijk een opvolger van de Sonos Arc is of dat het er als extra duurder model in de line-up bij komt. De nieuwe Sonos-soundbar zou tot wel $1.200,- kunnen gaan kosten. De huidige Sonos Arc kost in de VS momenteel $899,- (adviesprijs).

Sonos high-end soundbar Lasso gelekt

De nieuwe soundbar heeft een aantal verbeteringen ten opzichte van de Sonos Arc, zo zegt de bron. De speaker draait namelijk op nieuwe audio-onderdelen (transducers) van de Nederlandse start-up Mayht. Dit bedrijf werd in 2022 overgenomen door Sonos. Deze onderdelen zouden kleiner en lichter zijn dan die in huidige Sonos-producten, maar zonder in te leveren op kwaliteit. Het zou volgens een bron echter lastig zijn om het nieuwe audio-systeem op een prijsvriendelijke manier te integreren in een Sonos-speaker. Vandaar dat Sonos het als eerste wil doen in een nieuwe high-end speaker, in plaats van de veel goedkopere draagbare of surround speakers.

Sonos Lasso high-end soundbar gelekt: foto van achterkant

Op de afbeeldingen zien we een ontwerp dat veel weg heeft van de huidige Sonos Arc. We zien ook afbeeldingen van de aansluitingen aan de achterkant, waar voor het eerst een knop te zien is om Bluetooth in- en uit te schakelen. Het lijkt erop dat de speaker dus ook Bluetooth-audio ondersteunt. Vorige Sonos-soundbars werken alleen met hdmi of via wifi (zoals AirPlay), maar een directe Bluetooth-verbinding was nooit mogelijk. We zien daarnaast nog een schakelaar om de microfoon aan of uit te zetten.

Prototype Sonos Lasso soundbar

Een grappig detail is dat het lettertype waarin de codenaam op de speaker gedrukt is, in hetzelfde lettertype geschreven is als de Apple TV+-serie Ted Lasso. Het lijkt erop dat Sonos de serie ter inspiratie gebruikt heeft. Het is onwaarschijnlijk dat Lasso de uiteindelijke naam wordt.

Bekijk ook

Deze Sonos-producten kunnen we in 2024 verwachten

Sonos gaat in 2024 heel wat nieuwe producten uitbrengen. Naast een hoofdtelefoon en nieuwe speakers staat er ook een mediabox voor de tv gepland. In dit artikel zetten we de geruchten op een rijtje.

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One, Sonos Beam, Sonos Arc, Sonos Era-speakers en de samenwerking met IKEA.

Sonos

Reacties: 5 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.