Uitgelicht
Apple's oktober-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts
Sonos Arc Ultra wit aan de muur

Sonos-storing treft Apple Music-gebruikers al dagenlang

Het zit Sonos niet mee. Na alle ophef over de app klagen gebruikers nu dat ze geen toegang meer hebben tot Apple Music. Sonos heeft de storing inmiddels bevestigd.

Het gaat volgens Sonos om een aanhoudende “grote storing” met de Apple Music-integratie. Dit houdt in dat je Apple Music momenteel niet vanuit de Sonos-app kunt aansturen. Op Reddit zeggen gebruikers dat ze geen toegang hebben tot hun bibliotheek, anderen hebben het probleem dat ze op willekeurige momenten worden afgemeld bij hun Apple Music-account. Opnieuw aanmelden lukt niet. De storing zou al sinds dinsdag spelen.

Sonos erkent storing en werkt aan oplossing

Op de systeemstatuspagina heeft Sonos de storing bevestigd en zegt aan een oplossing te werken. Een tijdlijn wordt niet gegeven. Ook is niet bekend of de storing ligt bij Sonos of bij Apple Music zelf. Dat gezegd hebbende: Apple Music werkt via alle andere kanalen wel gewoon.

We’ve identified a problem with Apple Music on Sonos and are working with them on a fix. You may not see all results while browsing Apple Music on the Sonos app until this is resolved.

Volgens Sonos gaat het erom dat je niet alle resultaten te zien krijgt als je Apple Music in de Sonos-app gebruikt. De gebruikers op Reddit melden ondertussen ook heel andere problemen. De Sonos-integratie met Apple Music geeft je normaal gesproken toegang tot de volledige Apple Music-catalogus, waarna je alle nummers kunt afspelen. Je kunt ook afspeellijsten, favorieten en dergelijke beluisteren. Heb je last van de storing, dan kun je het beste Apple Music op een andere manier gebruiken, bijvoorbeeld door vanuit de Muziek-app via Airplay 2 naar je speakers te streamen.

Bekijk ook
AirPlay en AirPlay 2: alles over draadloos afspelen op iPhone, iPad en Mac

AirPlay en AirPlay 2: alles over draadloos afspelen op iPhone, iPad en Mac

AirPlay betekent draadloos muziek, foto’s en video’s afspelen vanaf een iOS-apparaat of Mac naar een Apple TV, speaker of televisie. En met AirPlay 2 is er nog meer mogelijk, zoals muziek op meerdere speakers afspelen. In deze uitleg lees je alles over AirPlay en AirPlay 2.

Ondertussen is Sonos druk bezig om de Sonos-app weer op het gewenste niveau te krijgen. Het bedrijf kreeg veel kritiek toen in de app afgelopen mei volledig werd vernieuwd: belangrijke functies ontbraken en de app bleek regelmatig te crashen. Met een jaar extra garantie en beloftes dat er beter getest gaat worden, hoopt Sonos het vertrouwen van consumenten weer terug te winnen. Dat vertrouwen kreeg deze zomer een knauw toen bleek dat Sonos-speakers af te luisteren waren. Dit betreft overigens alleen de Sonos One onder heel specifieke omstandigheden (het lek werd eind 2023 gedicht).

Inmiddels kijkt Sonos ook weer vooruit: deze week werden de Sonos Arc Ultra en de Sonos Sub 4 onthuld, een nieuwe soundbar met bijbehorende subwoofer voor de tv.

Bekijk ook
Sonos Arc Ultra aangekondigd: de high-end soundbar van Sonos

Sonos Arc Ultra aangekondigd: de high-end soundbar van Sonos

Sonos heeft een nieuwe high-end soundbar voor de tv aangekondigd, genaamd Sonos Arc Ultra. Er is Nederlandse technologie in verwerkt voor een nog beter geluid. Voorafgaand aan de onthulling was er al behoorlijk wat informatie uitgelekt.

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One, Sonos Beam, Sonos Arc, Sonos Era-speakers en de samenwerking met IKEA.

Sonos

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.