Spotify Audiobooks

Spotify start met Audiobooks in Nederland: luisterboeken inbegrepen bij Premium

Spotify brengt de Audiobooks-functie uit in Nederland. Daarmee kan je als Premium-gebruiker naar meer dan 15.000 Nederlandse audioboeken luisteren. Dat kan echter niet onbeperkt.

De audioboeken zijn niet helemaal nieuw voor Spotify. Er was al een (zeer beperkt) aanbod van gratis luisterboeken op Spotify, maar met de aankondiging van vandaag wordt het grootser aangepakt. Spotify Audiobooks kwam eerder al beschikbaar in onder andere de VS, maar wordt vanaf vandaag dus ook uitgerold in Nederland, Frankrijk, België en Luxemburg. In deze landen kun je in totaal uit meer dan 200.000 audioboeken kiezen, waarvan er dus o’n 15.000 Nederlands zijn.

Spotify Audiobooks in Nederland

Met Spotify Audiobooks kan iedereen met het betaalde Spotify Premium-abonnement 12 uur luisteren naar audioboeken. Dat is iets minder dan in de VS, waar je met Premium tot 15 uur kunt luisteren. Is je luistertijd voorbij, dan kun je voor €9,99 10 uur extra luistertijd aanschaffen. Dit is een eenmalige aanschaf en dus geen terugkerend abonnement. Dat is bijvoorbeeld handig als je op vakantie bent en daar juist meer audioboeken wil luisteren. Als dit binnen de maand op is, kun je opnieuw tien uur extra tijd kopen. Hou je van deze los aangeschafte luistertijd wat tijd over, dan blijft dit tot 12 maanden na aanschaf geldig.

Spotify Audiobooks: luisterboeken in Nederland

Spotify werkt voor de uitrol samen met lokale uitgevers en zal doorlopend worden uitgebreid. De functie wordt in de komende 24 uur uitgerold en zal bovenaan het startscherm te vinden zijn als een aparte sectie, naast muziek en podcasts. Ook in de zoekfunctie kun je meteen naar de luisterboeken gaan en filteren op genre en de populairste en nieuwste luisterboeken bekijken. Op de detailpagina van een luisterboek kun je ook individuele hoofdstukken beluisteren of er meer over lezen.

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone, iPad, Mac of ander device. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify

Reacties: 3 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.