Steeds meer apps worden via outsourcing gemaakt in India
Niet 50 of 100 dollar per uur, maar 15 tot hooguit 20. Dat bespaart een app-ontwikkelaar die zijn applicatie niet door programmeurs in Silicon Valley, maar in India laat maken. En daardoor worden er steeds meer apps geoutsourced naar India. Dat staat te lezen op Bloomberg. Het artikel stelt dat het aantal opdrachten om apps te ontwikkelen in India het afgelopen fiscale kwartaal met twintig procent is toegenomen.
Het outsourcen van apps, dus apps niet zelf ontwikkelen maar het anderen laten doen in het verre buitenland, is big business volgens Forrester Research. Het analistenbureau verwacht dat bedrijven als MoFirst gezamenlijk zorgen voor 5,6 miljard aan inkomsten in 2015, maar liefst 14 keer zoveel als nu. De website Elance, waarop opdrachtgevers een beroep kunnen doen op Indiase programmeurs, telt inmiddels bijna 500.000 freelancers. Er zijn reeds meer dan 50.800 opdrachten geplaatst. Het laat zien dat outsourcen in India booming is. Bij de ’top vaardigheden’ van het personeel staan onder meer iOS programmeurs en Google App Engine programmeurs, twee groepen die de mobiele markt bedienen en vermoedelijk de groepen waar de groei de komende periode in zal zitten.
De omstandigheden waarin de Indiase werknemers ploeteren, laat zich het best vergelijken met een uit de hand gelopen zolderkamer-hobby. De programmeurs zitten opgepropt op elkaar en een airco is vaak niet aanwezig. In het geval van een opdracht die via Elance geplaatst wordt, kan de groepsomvang van het personeel bovendien altijd aangepast worden. Het is lastig om daar kantoorruimtes naar te vormen.
Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Slaven dus
@Vincent: Er staat volgens mij niet dat ze niet betaald worden.
Slaven??? Weet jij wel hoe blij die Indiers zijn met zo’n salaris? (minus de overhead fee die ws naar de uitbater van zo’n locatie gaat)
Dat is echt goed geld voor die regio!
Gezien de levensstandaard kan je het moeilijk slaven noemen, die mensen zijn enorm blij dat ze dat kunnen doen en het zegt ook genoeg over het niveau van opleiding. Zoek maar eens zoveel medewerkers hier in Europa die dat willen doen en met dezelfde kennis.
Hetzelfde verhaal over JOUW iPhone of ander iDevice, die dingen komen ook uit een land waar wij de lonen belachelijk laag vinden, hoe denk je daar dan over?
Ik heb ook geen airco op werk >_<
Het valt mij op (in de business zijnde) dat Indische bedrijven steeds vaker bedragen vragen waarvoor ik ook iemand in Nederland aan het werk kan zetten. Het probleem lijkt meer een schaarste aan ontwikkelaars te zijn. Een groot deel van de Nederlandse bureaus stuurt de opdrachten ook gewoon door.
Ach ja als je op stackoverflow kijkt naar de iPhone vragen is het duidelijk dat india steeds meer aan iPhone development doet.
Elk vraag die begint met “Give me codes please” en dan een ruws schets van wat de app moet doen.
Veel vertrouwen zou ik er niet in hebben als iOS developer, maar je het is wel lekker goedkoop.
Mijn inziens zullen wel snel een paar goed outsource bedrijfje in india goede apps gaan maken.
Maar ik maak me nog geen zorgen.
Ik heb een aantal keer sourcecode onder ogen gehad uit India. Het is per uur wellicht goedkoop maar de kwaliteit is er ook naar.
@Paul van Dijk: Precies! De kwaliteit is (nog) niet om naar huis te schrijven.
Geef mij maar liever 100 euro per uur, maar wel precies weten waar ik aan toe ben. Eenmaal een app wil niet zeggen dat je er bent. Je zult je publiek ook tevreden moeten houden met updates en verbeteringen. In een crappy app zal niet zo lekker gaan.
Ik kan dit beamen, App development in India is Big Business. Ik ben er zelf geweest om voor mijn bedrijf te zoeken naar geschikte development partners. Het meeste is idd crappy, maar er zitten ook hele goeie tussen. Bedrijven met een goede mobiele visie en prima arbeidsomstandigheden voor het personeel. De tarieven die in het artikel genoemd worden, kloppen! Wat wel belangrijk is, is dat je alleen DEVELOPMENT offshored. Concept creation en design is klantspecifiek, daarvoor is fysieke nabijheid weer van belang.
Ze doen er wel 10 keer zo lang over om iets deftigs af te werken. Dat zeggen ze er niet bij 🙂 Development oursourcen is een mes in je eigen rug steken. Don’t do it 😉
If you pay peanuts, you get monkeys!