Steve Jobs, dat was toch die bekende voetballer… of vakbondsman?
Steve Jobs mag voor ons een topman van wereldformaat zijn, voor een groot deel van de wereldbevolking geldt dat niet. Het bekende PR-bureau Lewis PR heeft een onderzoek gedaan onder Britten. Daaruit bleek dat van de duizend ondervraagden 20% niet wist wie Steve Jobs is. Deze onwetenden dacht in 20% dat Jobs een bekende voetballer was en 10% dacht dat hij iets in de vakbeweging doet. Gelukkig waren de ondervraagde Britten niet helemaal van de buitenwereld afgesloten, want wie Bill Gates is wisten de meeste mensen wel. Alleen… wat deed hij ook al weer? Maar liefst 5% dacht dat Gates een komediant is, of een overvaller van de Great Train Robbery. Ook dacht 5% van de ondervraagden dat internetoprichter Tim Berners-Lee ‘s werelds eerste astronaut was.
Goed, nu we het erover eens zijn dat Steve Jobs de CEO van Apple is, is het misschien tijd om eens in zijn ‘Reality Distortion Field’ te duiken. Dat kan misschien verklaren waarom Apple zo ongelooflijk succesvol is. Een auteur van BusinessWeek heeft een boek geschreven hoe je Steve’s presenteerstijl imiteert. Carmine Gallo legt in 18 hoofdstukken uit hoe Steve het aanpakt. Het boek is losjes gebaseerd op wetenschappelijke informatie, waardoor Macenstein er niet al te veel vertrouwen in heeft. Wat te denken van de zin: “Scientists are finding that the best way to communicate information is through text… AND images combined, and not text alone.” Gallo zegt er niet bij welke onderzoekers dit hebben ontdekt en los daarvan: het is een waarheid als een koe, waar je geen boek voor nodig hebt. Gallo meent echter dat je met het boek dingen ontdekt die normaal vele jaren studie vereisen. Wie toch $15 wil uitgeven kan terecht in de boekhandel, waar je The Presentation Secrets of Steve Jobs: How to Be Insanely Great in Front of Any Audience in hardcover-editie aantreft.
Gallo promoot zijn boek in onderstaand filmpje. Hoe brengt Gallo het er met zijn eigen presentatietechnieken vanaf?
Via: The Next Web (waar het artikel een zwaar misleidende titel heeft, aangezien het maar om 20% van 20% van de Britten gaat, dus uiteindelijk 4%)
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 9 reacties