Stocard ken je misschien wel als de populaire app voor klantenkaarten. Al in december 2018 waren er plannen van Stocard om in de loop van 2019 mobiele betalingen aan te bieden. Dat heeft wat langer geduurd dan gedacht, maar vanaf vandaag is Stocard wel begonnen met het aanbieden van een betaaloplossing in Nederland. Daarbij maken ze ook gebruik van Apple Pay.
Stocard in Nederland met Apple Pay-ondersteuning
Afgelopen zomer kondigde Stocard al de komst van een eigen Mastercard aan. Vanaf die dag startte de klantenkaart app met mobiele betalingen in het Verenigd Koninkrijk. De woordvoerder van de Benelux liet al weten dat Nederland vermoedelijk in het vierde kwartaal aan de beurt zou zijn. Dat moment is nu aangebroken.
Je ziet dan dus in de Stocard-app niet alleen je klantenkaarten en aanbiedingen van winkels in de buurt, want je kan er dan ook direct mee betalen. Omdat het Mastercard is, wordt de kaart helaas niet overal in Nederland geaccepteerd. Stocard is daarmee een vergelijkbare oplossing als Curve, N26 en Monese. Je moet zelf saldo op de kaart zetten. Dat kan via een creditcard of met een bankoverschrijving.
Gratis voor eerste 10.000 klanten
Voor de eerste 10.000 gebruikers zijn er geen kosten aan verbonden. Behoor je tot de eerste 10.000 aanmeldingen, dan kun je de Stocard Mastercard voor altijd gratis gebruiken. Voor gebruikers die zich later aanmelden, geldt een automatische betaling van €1,49 per maand. Dit wordt dan van je saldo op je Stocard-kaart afgetrokken.
Om je aan te melden heb je de nieuwste versie van de Stocard-app nodig. In het nieuwe Betaal-tabblad zie je hoeveel gratis accounts er nog te vergeven zijn. Je moet je naam opgeven en om je identiteit te bevestigen moet je een foto van een identiteitsdocument opsturen. Dit is een normale procedure en geldt ook voor veel andere fintechbedrijven. Op hun pagina legt Stocard uit waarom ze deze gegevens nodig hebben.
In Nederland heeft Stocard zo’n 3 miljoen gebruikers. Op de pagina op de Stocard-website is te lezen dat je de kaart eenvoudig aan Apple Pay kan toevoegen. Je vindt daar ook meer informatie over hoe je de kaart gebruikt.
In de privacyverklaring van Stocard lees je hoe het bedrijf om gaat met jouw gegevens. De kaart wordt uitgegeven in samenwerking met Moorwand. Bij de aankondiging ging Stocard nog in zee met Wirecard, maar dat bedrijf is inmiddels failliet. Hou er rekening mee dat het saldo op de kaart niet gedekt wordt mocht Stocard of Moorwand failliet gaan. Lees meer in de voorwaarden voor het betaalproduct.
Met de betaaloplossing wil Stocard sparen en betalen in één app aanbieden. Op Android kan dat inderdaad, maar omdat banken en financiële instellingen op de iPhone alleen gebruik kunnen maken van Apple Pay, verlopen de mobiele betalingen dus niet direct via de Stocard-app. Wel zie je daar al je transacties terug die je met de Stocard Mastercard gedaan hebt.
- 2020 - 17 november: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd na beschikbaarheid in Nederland.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- 'Vernieuwde Mail-app dit voorjaar naar Mac en iPad' (maar niet voor iedereen) (20-01)
- Carrot Weather heeft nu een CarPlay-app: navigeren met het weer (als je ervoor betaalt) (16-01)
- Locatiegegevens van gebruikers populaire Nederlandse apps op straat: dit is er aan de hand (15-01)
- Nieuw in WhatsApp: camera-effecten, sneller reacties versturen en meer (15-01)
- BMW's nieuwe iDrive-systeem zet een stap achteruit in CarPlay-ondersteuning (14-01)
Apple Pay
Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en Belgiƫ. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!
- Alles over Apple Pay
- Apple Pay FAQ: antwoorden op veelgestelde vragen
- Apple Pay vergelijken
- Apple Pay instellen: zo doe je dat
- Apple Pay gebruiken: zo betaal je ermee
- Apple Pay op Apple Watch
- Problemen met Apple Pay
- Apple Pay in het ov
- Express-ov met Apple Pay
- Apple Pay en privacy
- Apple Pay-transacties bekijken
- Meerdere Apple Pay kaarten van dezelfde bank herkennen
- Apple Pay blokkeren
- Welke winkels accepteren Apple Pay?
- De beste Apple Pay tips
Reacties: 12 reacties