De razendsnelle foto-app Taptalk heeft een update gekregen, die het makkelijker maakt om je vrienden te vinden en toe te voegen. Het is voortaan namelijk mogelijk om Taptalk-gebruikers in je adresboek op te sporen. Een broodnodige functie: tot nu toe moest je namelijk gebruikersnamen met elkaar uitwisselen.
In mei dit jaar schreven we nog uitgebreid over Taptalk. Met de app stuur je een foto naar je vrienden door simpelweg op één van de profielfoto’s onderin het scherm te drukken. Sneller kan haast niet: je opent de app, tapt op de foto en wat er op het moment te zien is op je camera wordt verzonden. We waren onder de indruk van Taptalk’s snelheid, maar ook toen al bleek het wat lastig om bevriende Taptalkers te vinden:
Je hebt niks aan Taptalk totdat vrienden de app hebben geïnstalleerd, maar het is niet mogelijk om anderen te vinden via je adresboek, Facebook of Twitter. Je hebt de gebruikersnaam van een vriend nodig voor je hem op Taptalk kunt toevoegen.
Met de mogelijkheid om je vrienden via je adresboek te vinden, komt er een eind aan bovenstaande kritiek. Daar komt alleen bij dat de app voortaan je telefoonnummer wil weten. Deze wordt gebruikt om je vindbaar te maken voor anderen, en waarschijnlijk ook weinig anders. TapTalk-ontwikkelaar Onno Faber had in mei namelijk het volgende te zeggen over privacy:
Privacy staat bij ons altijd hoog op de agenda, we proberen de gebruikers (en dus ook onszelf) zoveel mogelijk te beschermen. Wij willen dat mensen zich vrij voelen met Taptalk te communiceren, zonder sporen achter te laten.
De Taptalk-update biedt ook een kleine verbetering: houd je een avatar ingedrukt om te filmen, dan licht deze foto beter op zodat je weet dat het correct werkt.
Facebook-concurrent
Taptalk is in eerste instantie een concurrent voor de snelle foto-app Snapchat, maar kennelijk heeft Facebook de ontwikkelaar ook op het oog. Toen het bestaan van de foto-app Slingshot naar buiten lekte, bleek een deel van de interface op Taptalk geïnspireerd. Daarnaast klinkt het aankomende Facebook Bolt ook verdacht veel als Taptalk.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 0 reacties