Throttle voor de iPhone maakt uniek mailadres voor elke dienst

Throttle is een nieuwe dienst die ervoor wil zorgen dat je niet continu lastig gevallen wordt door e-mails van bedrijven, sociale netwerken en meer. Binnenkort komt de dienst met een iPhone-app waar je je nu voor kunt aanmelden.
Benjamin Kuijten -

Grote kans dat je e-mailinbox vol zit met een hoop nieuwsbrieven, aanbiedingen van websites waar je je ooit geregistreerd hebt en updates van je sociale netwerken. Om dit te voorkomen kun je voor alle diensten telkens een apart e-mailadres aanmaken, maar dat is ook weer zo’n hoop gedoe. Throttle is een nieuwe dienst die meerdere problemen voor je op wil lossen en daarvoor binnenkort een iPhone-app uitbrengt


Throttle mailapp voor iPhone

Throttle verzamelt je e-mails in één overzicht

Dankzij Throttle maak je telkens een ander alternatief en uniek e-mailadres aan als je je bijvoorbeeld registreert voor een sociaal netwerk of een aankoop doet in een webshop, dankzij de plugin voor de verschillende internetbrowsers. Hoewel elk mailadres uniek is, komen ze wel allemaal samen op één plek. Je kunt zelf instellen op welk moment van de dag je nieuwe berichten wil ontvangen, zodat je niet de hele dag door gestoord wordt met allerlei e-mails. Throttle is gratis te gebruiken en werkt via de website, maar binnenkort ook via een aparte iPhone-app.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

De nieuwe iPhone-app van Throttle heeft dezelfde functies als Throttle via de website. Dankzij de extensie in het Delen-menu kun je in Safari eenvoudig zo’n uniek e-mailadres aanmaken. Met de aparte Reading List-optie zie je alle inkomende berichten in een mooie lijst onder elkaar en de app deelt de berichten zelf in verschillende categorieën in. Je hebt zelf ook in de hand wie jou een bericht kan sturen, want Throttle ziet of een bedrijf jouw mailadres bijvoorbeeld doorverkoopt. Met een enkele knop in zowel de app als via de website, blokkeer je het gebruik van jouw adres.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

Momenteel loopt er een beta voor de iPhone-app van Throttle en geïnteresseerden kunnen zich daar via de website van Throttle voor aanmelden. Om je aan te kunnen melden, moet je wel eerst een gratis account aanmaken bij de maildienst.

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 mei 2016 om 19:15
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 15 reacties

  1. Dit ga ik proberen. Het principe is natuurlijk simpel, omdat een uniek e-mailadres word gecreëerd weet de app wanneer dit wordt doorverkocht, je krijgt dan immers van 2 of meerdere bedrijven e-mails op dit unieke adres.

    Dikke pluim voor dit initiatief.

  2. Zelfde resultaat is te bereiken met een eigen domein en vervolgens een catch all in te stellen op *@domein.nl

  3. Zelf gebruik ik voor elke dienst waar ik registreer het volgende,
    Arie.o+iculture@gmail.com

    Door achter m’n e-mail een + te zetten met daarachter de dienst waar je het adres voor gebruikt hou je heel gemakkelijk het overzicht en kan je op die manier ook prima een dienst blokkeren.

  4. Origineel geplaatst door Robert
    Zelfde resultaat is te bereiken met een eigen domein en vervolgens een catch all in te stellen op *@domein.nl

    Juist, zo doe ik dat ook voor alles waarvoor ik me online aanmeld. Zo weet ik bijvoorbeeld dat Paypal gewoon schaamteloos je adres doorverkoopt, minstens een kwart van mijn spam komt van hun af.

    Overigens, een kleine waarschuwing: het bedrijf achter deze app/dienst, Mindsense, is ook de maker van de ooit veelbelovende app mail pilot. Die was aardig aan de prijs, zat vol met bugs, uiteindelijk werd het een heel nieuwe verzie, nog steeds met bugs, en inmiddels lijken ze het product volledig vergeten te zijn. Geen updates meer, het wordt doodgezwegen. Helpt mij niet vertrouwen in ze te hebben in ieder geval.

  5. Dus als ik goed begrijp meld je je bij Throttle aan met een e-mailadres wat je dus weer uniek wilt maken (in verband met spam) voor deze dienst, wat Throttle dus voor je aan gaat maken, als je Throttle al zou kunnen gebruiken maar dat kun je nog niet doordat je daar nog geen e-mailadres voor hebt aangemaakt omdat Throttle dat voor je doet maar nog niet kan. Zoiets? 😉

  6. Of achter je gmail adres +dienst per dienst aanmaken. Bijv voor iculture jouwemail+iculture@gmail.com.

    Die kun je dan weer filteren of labelen etc.

  7. @Harvey: maar dat lost het probleem van spam helemaal niet op. Door het stuk na de plus uit te filteren heeft iedereen toch je gmail-adres.

  8. Niet echt nieuw. Gebruik al jaren spamgourmet

  9. Gelijk ingesteld. Ik word niet goed van al die spam.
    Even wel een vraag. Ik weet niet of dit de goede plaats is, maar hoe kom je nu van al de bestaande spam af? En hoe verander je de email-adressen die pay-pal e.d. al van je hebben in een Throttle adres?

  10. Onzin dus! Ik heb een e-mailadres (Gmail) dat ik voor al dit soort dingen gebruik en daar kijk ik verder alleen als ik weet dat er een mail gestuurd is die ik nodig heb. Zoals bijvoorbeeld een bevestiging als ik wat koop. Veel simpeler.

  11. De + icm met toevoeging zoals hierboven beschreven bij Gmail adressen werkt ook bij emailadressen van Apple zoals @me.com @mac.com en @icloud.com.

    Je e-mailadres voor iCulture zal dan zijn robbin+iculture@me.com

  12. 1) Achteraf zou ook ik naam+doel@eigendomein en een catch-all gebruiken.
    Hoewel… zoeken op “doel@eigendomein” geeft dan griezelig veel informatie, en met een beetje pech laat je je persoon eraan koppelen: denk maar aan wat je zelf op je website “eigendomein” plaatst, of aan gegevens van de domeinregistratie. (Vroeger stonden mijn naam en adres voluit bij Who Is, bij de volgende webhost niet meer. Ik heb al jaren niet meer gekeken.)
    Dan wordt het middel wellicht erger dan de kwaal.

    2) Ik vind het spamfilter van Gmail eerder te waaks dan te sullig.

    3) Als ik Mail voor OS X gebruik, dan zie ik dat het heel veel berichten uit Yahoo groups (waarvoor ik een Yahoo account gebruik) aanziet voor junk.
    Dat klopt in zoverre, dat Yahoo wel erg veel zelfreclame aan die berichten toevoegt. (En ja, er wordt ook wel eens een account gekaapt.)
    Dus ook die app is eerder te waaks.

    4) Overigens sta ik open voor reclame. Niet voor degenen die denken dat ook flatbewoners wel belangstelling /moeten/ hebben voor hun aanbieding tuinmeubelen en andere “gooi je pluisjes maar de lucht in” dombo’s, wel voor afzenders die zich richten op een doelgroep met een specifiek profiel. Ik meld me doorgaans aan voor de nieuwsbrieven van app-makers en van winkels waar ik iets gekocht heb, en ik meld me zelden af.

  13. Ach je kunt het zo gecompliceerd maken als je zelf wilt, maar ik heb zelf twee emailadressen: mijn gewone adres en een spam-adres. Dit laatste gebruik ik voor ALLE reclame en formulieren, dus alles qua spam komt daarop binnen. Eens per week loop ik even door dat mailadres heen on de zinnige mails er tussenuit te vissen en dat is het. Dus om voor iedere wissewasje een spamadres aan te maken is een beetje onzinnig IMHO.

  14. @sredlums: Ik weet niet of dat elemaal correct is, wat je daar zegt. Volgens mij krijgen verkopers, die Paypal als betaaldienst inzetten, gewoon je Paypal-adres van paypal bij betaling.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.