2015, het jaar van de Apple Watch? Misschien, maar als het aan Tim Cook ligt wordt 2015 vooral het jaar van Apple Pay. Dat zei hij in een toelichting op de kwartaalcijfers van het fiscale kwartaal Q1 2015. Sinds de start in oktober 2014 is een gigantische groei te zien geweest. En in de loop van dit jaar zal die groei nog verder stijgen. Momenteel is Apple Pay goed voor twee van de drie dollars die via contactloos betalen worden afgerekend in de VS. Dat is knap, in een periode van minder dan drie maanden.
“We zijn nu nog zekerder dan ooit dat 2015 het jaar van Apple Pay zal worden”, zei Cook. Aanvankelijk deden al 500 banken en financiële instituten mee en dat aantal is inmiddels gestegen naar 750. Aanvragen van nieuwe partners stromen binnen. Bij broodjeszaak Panera is Apple Pay goed voor 80 procent van de contactloze betalingen en bij supermarktketen Whole Foods was een stijging van 400 procent in contactloze betalingen te zien, sinds Apple Pay van start ging. Cook is verbaasd dat winkeliers zo snel hun systemen willen aanpassen om Apple Pay te kunnen aanbieden. En het gaat maar door: gisteren werd bekend dat Apple Pay nu ook op 200.000 zelfbedieningsplekken in de VS werkt, waaronder parkeermeters, snoep- en frisdrankautomaten.
Lees ook: Dossier Apple Pay
Apple Pay komt naar verwachting begin 2015 naar Europa, al is nog onzeker of Nederland erbij zit. ING heeft al laten weten dat ze meedoen. Rabobank denkt er ondertussen een slaatje uit te kunnen slaan, door klanten extra te laten betalen voor Apple Pay. Het is maar de vraag of Apple dat toestaat.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Apple Pay
Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!
- Alles over Apple Pay
- Apple Pay FAQ: antwoorden op veelgestelde vragen
- Apple Pay vergelijken
- Apple Pay instellen: zo doe je dat
- Apple Pay gebruiken: zo betaal je ermee
- Apple Pay op Apple Watch
- Problemen met Apple Pay
- Apple Pay in het ov
- Express-ov met Apple Pay
- Apple Pay en privacy
- Apple Pay-transacties bekijken
- Meerdere Apple Pay kaarten van dezelfde bank herkennen
- Apple Pay blokkeren
- Welke winkels accepteren Apple Pay?
- De beste Apple Pay tips
Reacties: 10 reacties