Apple zet zich al jaren in op het gebied van toegankelijkheid, zodat ook mensen met een lichamelijke beperking met iPhones en iPads aan de slag kunnen. Apple zou in de toekomst een (logische) volgende stap kunnen nemen, door de iPhone-camera gebarentaal te laten herkennen. Op die manier kan iedereen ineens gebarentaal begrijpen, zo blijkt uit een nieuw patent van Apple.
Het patent met de naam ‘Three-Dimensional Hand Tracking Using Depth Sequences‘ beschrijft een techniek die software combineert met de camera van de iPhone. Hierdoor kunnen handen in driedimensionale omgevingen herkend en gevolgd worden, net zoals gezichten al geregistreerd en gevolgd kunnen worden. Patently Apple ontdekte het patent.
https://www.iculture.nl/tips/voorzieningen-toegankelijkheid-handicap-slechthorend-slechtziend/
iPhone-camera herkent en volgt handbewegingen
Vooral als je naar de afbeeldingen van het patent kijkt worden de mogelijkheden ervan al snel duidelijk. Zo zien we hou een silhouet van een hand van het ene punt naar het andere gevolgd wordt, en ook hoe meerdere handen tegelijk geregistreerd worden.
Als handgebaren effectief herkend kunnen worden, krijgen apps er ineens allerlei nieuwe mogelijkheden bij. Een van de meest voor de hand liggende is het herkennen van gebarentaal. Door je iPhone-camera op iemand te richten die via gebarentaal iets duidelijk maakt, kan de iPhone de bewegingen vertalen en omzetten naar tekst.
Dit is niet de eerste keer dat Apple interesse toont in het tracken van lichaamsdelen. Zo werd in 2013 nog PrimeSense overgenomen, het bedrijf dat eerder werkte aan de bewegingsherkennende Kinect camera van de Xbox 360 van Microsoft. Deze camera bleek uiteindelijk niet nauwkeurig genoeg om afzonderlijke vingers te herkennen en wist alleen de locatie van de volledige hand.
Het patent dat zich focust op toegankelijkheid sluit in ieder geval mooi aan bij het gerucht dat Apple Stores accessoires gaan verkopen voor mensen met een beperking. Zoals altijd het geval is bij patenten is het natuurlijk nog wel de vraag of en wanneer Apple er voor kiest om deze techniek toe te passen.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 5 reacties