Reacties voor: Nieuwe trend: pop-up camera’s maken de iPhone-notch overbodig

Nu de schermranden van smartphones steeds smaller worden, gaan fabrikanten op zoek naar creatieve manieren om de camera kwijt te raken. Apple heeft gekozen voor de 'notch', een inkeping bovenin het scherm. Maar er zijn ook fabrikanten die alweer iets nieuws hebben bedacht: de pop-up camera.
Itske -

Reacties: 21 reacties

  1. 1ne kant handig kan dat stukje ook weg, andere kant als je hem laat vallen hup camera afgebroken.
    Voor laptops lijkt mij wel weer handig ding naar binnen uit, dan zit je ook niet met bedekken van de camera met een plakkertje of schuifje.

  2. Geheel nieuw is zo’n pop-up camera niet… Samsung heeft daar rond 2003-2004 al mee gewerkt. Mijn Samsung E850 uit 2004 had dat. Ook hadden veel telefoons toen draaibare camera’s die dus zowel als front en backcamera te gebruiken waren.

  3. Ik heb een beter idee: camera verwerkt achter het scherm. Als de camera dan gebruikt wordt, dan worden de pixels uitgeschakeld en valt er licht door het scherm op de camera. Technisch misschien een iets grotere uitdaging, maar werk het komend weekend met wat vrienden uit, dan komt dat vast goed 😀

  4. Lijkt me mechanisch niet prettig, kan makkelijk beschadigen. Ook moet je een veer en een elektromagneet toevoegen om hem omhoog te laten komen en je zal hem zelf wel naar benden moeten drukken. Zoiets als veel popup flitsers. Zou een glasvezel optiekje iets zijn om het beeld naar een elders geplaatste camera te brengen. Volgens mij was er ook al een ontwerp waarbij een spiegel werd gebruikt om de camera dwars achter het scherm te kunnen plaatsen. Er zullen nog wel wat varianten komen.

  5. Ik ben er zeker van dat Steve Jobs dit nooit had goedgekeurd, hij was geen fan van losse onderdelen (zoals dus pencil bij Palm bijvoorbeeld) Dus dit zal waarschijnlijk niet bij Apple gebeuren. ‘Draaiend’ cq. ‘pop-up’ onderdelen, dat is eigenlijk inderdaad zo 2000-2005.

  6. Het OLED scherm doorzichtig maken op de plek waar de kamera achter het scherm zit als de kamera geactiveerd wordt. Dit is een elegante, minder storingsgevoelige en onbreekbare oplossing dan een pop-up kamera. Dit bied ook meer meer mogelijkheden b.v. scherm gebruiken al ringflitser en de kamera kan overal geplaatst worden binnen het scherm.

  7. Ehhhh, nee, de ‘notch’ zit daar niet vanwege de selfie cams

  8. En weg is FaceID

  9. Opzich een leuke gimmick natuurlijk, inderdaad erg midden vorig decenium maar daar is vast een doelgroep voor…

    Hoe dit de notch moet laten verdwijnen is me echter een raadsel.
    Even los van dat in dat stukje niet alleen een selfie-cam zit maar ook alle andere sensoren….als je je unlock-methode baseert op die sensoren en camera(wat Apple blijkbaar graag wil), moet dat ding dan elke keer weer naar buiten komen? Ook als je alleen even wil zien hoe laat het is? Of laat je het alleen naar buiten komen als je daadwerkelijk wil unlocken? En hoe snel moet dat ding naar buiten schieten als je niet het gevoel wil hebben dat die unlock “eeuwig” duurt?

  10. Origineel geplaatst door Sandra
    Ik ben er zeker van dat Steve Jobs dit nooit had goedgekeurd, hij was geen fan van losse onderdelen (zoals dus pencil bij Palm bijvoorbeeld) Dus dit zal waarschijnlijk niet bij Apple gebeuren. ‘Draaiend’ cq. ‘pop-up’ onderdelen, dat is eigenlijk inderdaad zo 2000-2005.

    Steve Jobs is dood voor het geval je het nog niet wist

  11. ik zie Apple dit niet toepassen. Als er een trend te ontdekken is dan is het dat losse en bewegende delen steeds verder verdwijnen, aangezien deze het meeste kapot gaan, maar ook omdat het ideaal is dat je een ‘sheet of glass’ vastpakt en deze met zo min mogelijk handelingen alles moet kunnen voldoen.

    Voorbeelden hiervan zijn het verwijderen van knoppen of deze optie overgenomen te laten worden door trillingen (homeknop iPhone 7, trackpad van MacBooks) en de verzonken camera’s (tot de iPhone 6). iPads t.o.v. laptops. Geen clip of knopje op de Apple Pencil.

    Dat wil niet zeggen dat alles deze gedachte najaagt, zoals de muis die een oplaadpunt aan de onderkant heeft, de Apple Pencil waarvan het dopje los is (en op de meest lelijke manier moet worden opgeladen) en het klepje van de AirPods.

  12. En wat te doen met de andere sensors? Beetje vage titel imo.

  13. Origineel geplaatst door Sandra
    Ik ben er zeker van dat Steve Jobs dit nooit had goedgekeurd, hij was geen fan van losse onderdelen (zoals dus pencil bij Palm bijvoorbeeld) Dus dit zal waarschijnlijk niet bij Apple gebeuren. ‘Draaiend’ cq. ‘pop-up’ onderdelen, dat is eigenlijk inderdaad zo 2000-2005.

    Origineel geplaatst door JeroenT
    Steve Jobs is dood voor het geval je het nog niet wist

    Steve Jobs leeft toch echt wel voort in Apple bij Apple liefhebbers.

  14. Origineel geplaatst door Nick Seamore
    Steve Jobs leeft toch echt wel voort in Apple bij Apple liefhebbers.

    Alleen heeft Steve Jobs het niet meer voor het zeggen bij Apple.
    Die mag zich hoogstens af en toe omdraaien in z’n graf.

  15. Haha,
    Dit is toch binnen de kortste keren stuk?

    Ik had mijn iBook 3G 10 dagen voor ‘er iets gebeurde’ toen mijn CD tray open was en het was kapot.
    Ik kan me zo al voorstellen dat ik net een foto heb gemaakt, ik de camera niet terug ingeduwd heb en er iemand (of ik) op mijn gsm ga zitten. Kapot.

    Anyway, dit is niet de vernieuwing waar ik op zit te wachten.

  16. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  17. Fragiel, lelijk, gedateerd en niet bepaald waterdicht. Gaat het niet worden… ben bovendien al lang gewend aan mijn notch

  18. En de overige elementen dan, zoals: face id, proximity scanner, speaker etc. De notch is er niet voor niks.

  19. @Nick Seamore: Juist.
    Ik praat nooit over SJ, maar Apple weet door SJ’s gedachten wat het moet doen om het “des Apples” te blijven en dat is NIET zoiets installeren.

  20. Die notch is gewoon trendy, die gaat niet meer weg

  21. Opnieuw bewegende delen introduceren: Slecht idee!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.