Uitgelicht
📱 Apple's September 2024 event - de samenvatting
Toon of verberg de lijst met posts
tvOS 17 Update

Apple brengt kleine tvOS 17.6.1-update uit met bugfixes voor Apple TV

tvOS 17.6.1 staat klaar voor de Apple TV. Daarin wordt een kleine bug opgelost, vermoedelijk met betrekking tot een specifieke Apple-dienst.

tvOS 17.6 werd eind juli uitgebracht voor alle recente Apple TV-modellen. Daarin was sprake van algemene verbeteringen voor betere prestaties. Maar blijkbaar was er daardoor ook een bug in geslopen. Daarom is er nu tvOS 17.6.1, die je kan downloaden voor de Apple TV HD en Apple TV 4K.

tvOS 17.6.1 beschikbaar

tvOS 17.6.1 lost waarschijnlijk een probleem op met betrekking tot Apple Fitness+. Apple heeft namelijk tegelijkertijd ook watchOS 10.6.1 uitgebracht, waar ook een probleem opgelost wordt met deze dienst. De Apple TV en Apple Watch werken nauw samen voor Apple Fitness+, dus vermoedelijk gaat het hier om dezelfde bugfix. Het feit dat er geen nieuwe update beschikbaar is voor de HomePod-speakers (die draaien op tvOS), bevestigt deze redenering alleen maar.

Bekijk ook

watchOS 10.6.1 is beschikbaar: fixt bug waar je in Nederland waarschijnlijk geen last van hebt

watchOS 10.6.1 is beschikbaar voor de Apple Watch. Het gaat om een kleine watchOS-update waairn een specifiek probleem opgelost wordt. De kans dat jij daar in Nederland last van hebt, is vrij klein. Maar toch kun je de update installeren.

Mocht er nog meer bekend worden, dan werken we dit artikel bij. Apple zegt dat er in ieder geval geen verbeterde beveiliging in tvOS 17.6.1 zit.

tvOS 17.6.1 downloaden

Je downloadt tvOS 17.6.1 als volgt:

  1. Ga op de Apple TV naar de Instellingen-app.
  2. Kies voor Systeem, helemaal onderaan.
  3. Selecteer Software-update en check of de nieuwe update geïnstalleerd kan worden.
  4. De update wordt gedownload en de Apple TV start opnieuw op als de installatie voltooid is.
Bekijk ook

Apple TV updaten en apps bijwerken doe je zo

Om de Apple TV te updaten zijn er een aantal handelingen nodig. In deze tip leggen we uit hoe je niet alleen je Apple TV zelf, maar ook afzonderlijke apps kunt updaten om gebruik te maken van e nieuwste functies.

tvOS 17

tvOS 17 is de grote software-update voor de Apple TV in 2023. Apple heeft de update aangekondigd tijdens de WWDC 2023 in juni en uitgebracht in september 2023. In tvOS 17 zitten diverse grote verbeteringen. Zo is er FaceTime op de Apple TV, is het beginscherm vernieuwd, heeft de afstandsbediening een zoekfunctie en nog veel meer. De update is beschikbaar voor de Apple TV HD en Apple TV 4K (alle generaties), al werken niet alle functies op elk model.

tvOS 17

Reacties: 1 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.