Uitgelicht
Updates →📱iOS 18, 💻 macOS Sequoia en meer - nu beschikbaar
Toon of verberg de lijst met posts

Apple brengt eerste beta van tvOS 18.1 uit

De nieuwste beta tvOS 18.1 is nu te downloaden. Brengt deze testversie nog wat nieuws mee? Je leest er alles over op deze pagina.

Bij tvOS is het altijd afwachten of Apple nog iets nieuws weet toe te voegen. Wat we echter al wel weten, is dat in tvOS 18 nog niet alle functies aanwezig waren. Apple heeft bevestigd dat de volgende functies nog ontbreken:

  • Ondersteuning voor beamers met 21:9 beeldverhouding
  • Ondersteuning voor robotstofzuigers in de Woning-app
  • Enkele nieuwe screensavers, waaronder eentje met Snoopy

Zitten deze functies al in de tvOS 18.1 beta? We gaan het voor je uitzoeken! Het tvOS-platform ontwikkelt zich maar langzaam en dat is ook wel te begrijpen: Apple steekt vooral veel energie in iOS, iPadOS en macOS, omdat die gebruikersgroepen veel groter zijn. Dit artikel zal bij nieuwe beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd.

Nieuwste tvOS 18.1 beta

tvOS 18.1 Beta 1

17 september 2024 – De eerste beta van tvOS 18.1 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars. Zodra er nieuwe functies worden ontdekt, melden we dat uiteraard hier. Maar de kans is klein dat er echt iets opvallends in zit.

tvOS 18.1 beta downloaden voor ontwikkelaars en publieke testers

Om de beta te kunnen installeren, hebben ontwikkelaars het betaprofiel nodig. Deze is te downloaden via de ontwikkelaarswebsite van Apple. Vervolgens verbind je de Apple TV draadloos met de Mac via hetzelfde wifi-netwerk en zorg je dat Xcode en Apple Configurator op de Macgeïnstalleerd zijn. Het betaprofiel zet je op deze manier over op de Apple TV. Volledige instructies vind je op Apple’s ontwikkelaarswebsite.

Voor de publieke beta moet je je aanmelden via Apple’s website voor betatesters. In ons artikel lees je hoe het installeren van de tvOS beta werkt.

Bekijk ook

Publieke beta van tvOS installeren op je Apple TV doe je zo

Hoe kun je tvOS publieke beta installeren? In deze tip leggen we uit hoe je de publieke beta voor Apple TV en de beta voor ontwikkelaars kunt installeren.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Tijdlijn tvOS 18.1 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de tvOS 18.1-beta’s. tvOS 18.1 wordt in het najaar van 2024 voor iedereen verwacht.

  • tvOS 18.1 Beta 1: 17 september 2024 (verschenen; buildnummer 22J5543e)
  • tvOS 18.1 definitief: oktober 2024 (verwacht)

Over tvOS 18

tvOS 18 is de nieuwste, grote update voor de Apple TV. Deze update bevat onder andere de InSight-functie om meer inzicht in de acteurs van een film of tv-serie te krijgen. Ook is de functie Verbeter dialogen aangescherpt, waardoor het op nog meer apparaten werkt. Automatische ondertiteling? Check, zit er ook in! Oh, en ook handig: de standaardcamera voor FaceTime op de Apple TV selecteren kan nu ook. Bekijk wat de nieuwe functies in tvOS 18 zijn, zodat je weet waar je de vernieuwingen je moet zoeken. 

Bekijk ook

Round-up: Hier zijn alle nieuwe functies van tvOS 18 voor de Apple TV

Ook de Apple TV krijgt dit jaar wat aandacht van Apple met de komst van tvOS 18. Wil je weten welke nieuwe functies tvOS 18 nou precies krijgt? In deze round-up hebben we ze voor je verzameld, met nog wat niet eerder genoemde veranderingen.

Over het testen van beta’s

Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een update te gaan testen. Bij de Apple TV heb je het minste risico op grote problemen, omdat er relatief weinig vernieuwingen zijn en je minder afhankelijk bent van een Apple TV. Meer over mogelijke problemen door Apple beta’s, lees je in ons aparte artikel.

Bekijk ook

iOS 18 beta problemen: dit kan er allemaal mis gaan als je een beta gebruikt

Gaat de batterij door de iOS 18 beta sneller leeg? Doen apps het niet meer als je iPadOS beta hebt of vallen de prestaties tegen? In dit artikel leggen we uit welke iOS beta problemen er kunnen zijn en hoe je hiermee omgaat.

tvOS 17

tvOS 17 is de grote software-update voor de Apple TV in 2023. Apple heeft de update aangekondigd tijdens de WWDC 2023 in juni en uitgebracht in september 2023. In tvOS 17 zitten diverse grote verbeteringen. Zo is er FaceTime op de Apple TV, is het beginscherm vernieuwd, heeft de afstandsbediening een zoekfunctie en nog veel meer. De update is beschikbaar voor de Apple TV HD en Apple TV 4K (alle generaties), al werken niet alle functies op elk model.

tvOS 17

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.