tvOS 18 beta 2 is nu uit voor ontwikkelaars

De nieuwste beta van tvOS 18 is uit. Testers met een Apple TV kunnen aan de slag met de eerste nieuwe functies, die later dit jaar voor iedereen beschikbaar komen.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De Apple TV krijgt, net als de iPhone, iPad, Apple Watch en Mac, dit jaar een nieuwe grote update in de vorm van tvOS 18. Daarin zit een aantal nieuwe functies die met de beta van tvOS 18 getest kunnen worden. Apple brengt de komende maanden voor de Apple TV regelmatig nieuwe beta’s van tvcOS 18 uit en in dit artikel lees je alle ontwikkelingen.

Nieuwste tvOS 18 beta

tvOS 18 Beta 2

24 juni 2024 – De tweede beta van tvOS 18 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars. De komende weken kunnen zij met deze betaversie aan de slag. Mocht er nog iets speciaals ontdekt zijn, naast de eerder aangekondigde functies, dan werken we dit artikel bij. Nog niet alle aangekondigde functies zullen meteen beschikbaar zijn of goed werken. Bekijk ook ons overzicht van de beste tvOS 18-functies.

Bekijk ook

Round-up: Hier zijn alle nieuwe functies van tvOS 18 voor de Apple TV

Ook de Apple TV krijgt dit jaar wat aandacht van Apple met de komst van tvOS 18. Wil je weten welke nieuwe functies tvOS 18 nou precies krijgt? In deze round-up hebben we ze voor je verzameld, met nog wat niet eerder genoemde veranderingen.
tvOS 18 Beta V2

tvOS 18 beta downloaden voor ontwikkelaars en publieke testers

Om de beta te kunnen installeren, registreer je je rechtstreeks op de Apple TV als tester. Ontwikkelaars dienen ingelogd te zijn met het ontwikkelaars account, waarna je je kunt aanmelden voor de beta van tvOS. Er is geen apart betaprofiel nodig om de update op de Apple TV te zetten.

De eerste publieke beta van tvOS 18 wordt pas in juli verwacht. Daarvoor moet je je aanmelden via Apple’s website voor betatesters. In ons artikel lees je hoe het installeren van de tvOS beta werkt.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Bekijk ook

Publieke beta van tvOS installeren op je Apple TV doe je zo

Hoe kun je tvOS publieke beta installeren? In deze tip leggen we uit hoe je de publieke beta voor Apple TV en de beta voor ontwikkelaars kunt installeren.

Tijdlijn tvOS 18 Beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de tvOS 18-beta’s. tvOS 18 wordt in september 2024 voor iedereen verwacht.

  • tvOS 18 Beta 2: 24 juni 2024 (verschenen; buildnummer 22J5305e)
  • tvOS 18 Beta 1: 10 juni 2024 (verschenen; buildnummer 22J5290l)
  • tvOS 18 definitief: september 2024 (verwacht)

Over tvOS 18

tvOS 18 is de nieuwste aankomende update voor de Apple TV, die in het najaar van 2024 verschijnt. Deze update zorgt ervoor dat je Apple TV optimaal samenwerkt met enkele nieuwe functies in iOS 18 en iPadOS 18 en brengt ook wat vernieuwingen naar je Apple TV. In onze round-up van tvOS 18 lees je daar meer over. We houden je op de hoogte van alle noemenswaardige nieuwe functies en verbeteringen. De komende tijd verwachten we dat Apple nog meer kleine verbeteringen en fixes toevoegt de betaperiode. Ook kunnen er nog een aantal zaken wijzigen aan de hand van feedback van gebruikers.

Bekijk ook

tvOS 18 aangekondigd: nieuwe softwarefuncties voor de Apple TV in 2024

Elk jaar brengt Apple nieuwe software voor de Apple TV uit. In 2024 zijn we aangekomen bij tvOS 18, die nu aangekondigd is.

Over het testen van beta’s

Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een update te gaan testen. Bij de Apple TV heb je het minste risico op grote problemen, omdat er relatief weinig vernieuwingen zijn en je minder afhankelijk bent van een Apple TV. Meer over mogelijke problemen door Apple beta’s, lees je in ons aparte artikel.

Bekijk ook

iOS beta problemen: dit kan er allemaal mis gaan als je een beta gebruikt

Gaat de batterij door de iOS 18 beta sneller leeg? Doen apps het niet meer als je iPadOS beta hebt of vallen de prestaties tegen? In dit artikel leggen we uit welke iOS beta problemen er kunnen zijn en hoe je hiermee omgaat.

tvOS 18

tvOS 18 is de aankomende software-update voor de Apple TV, die in het najaar van 2024 verwacht wordt. Met tvOS 18 krijgt de videospeler in de Apple TV-app de nieuwe functie InSight, waarmee je live kan zien wie er in een scène speelt en welke muziek er klinkt. Ook zijn er nieuwe screensavers in de vorm van Snoopy, Apple TV+ series en je eigen portretfoto's. Bovendien komt er ondersteuning voor 21:9-beeldverhouding, bedoeld voor projectoren. Lees hier meer over tvOS 18 in ons overzicht.

tvOS 18

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.