tvOS 18 screensavers

Nieuw voor screensavers in tvOS 18: Snoopy, portretten en makkelijker wisselen

Screensavers op de Apple TV krijgen een flinke upgrade in tvOS 18. Er zijn nieuwe alleen nieuwe mogelijkheden voor instellingen, maar ook nieuwe screensavers van Snoopy, je eigen portretfoto's en meer.

De screensavers van de Apple TV zijn onder gebruikers van Apple’s mediaspeler enorm geliefd. De mooie 4K-beelden van grote steden, natuurgebieden, het zeewezen en de ruimtevaart, vliegen in vogelvlucht voorbij. De vraag is altijd: brengt de nieuwe tvOS-update nog nieuwe screensavers? In het geval van tvOS 18 is het antwoord ja! tvOS 18 biedt misschien wel de meeste vernieuwingen voor Apple TV-screensavers ooit en wij nemen met je door wat er zoal nieuw is.

#1 Snoopy als Apple TV-screensaver

Een van de leukste nieuwe screensavers in tvOS 18, is die van Snoopy. Vorig jaar maakte Snoopy al zijn opwachting op de Apple Watch, waar hij geinige korte animaties laat zien, die soms ook nog reageren op het huidige weer. Op de Apple TV krijg je in tvOS 18 ook schermvullende animaties van Snoopy en Woodstock. Zo vliegen ze door de ruimte of doet Snoopy een dutje op zijn hondenhok.

#2 Apple TV+-series en films als screensaver

Er komt ook een groep nieuwe screensavers genaamd TV & Movies, met scènes afkomstig uit de films en series van Apple TV+. Apple heeft nog niet laten weten welke films en series allemaal voorbij komen, maar heeft er wel al eentje laten zien. Daarin zien we een korte scène uit Foundation. Waarschijnlijk kun je zien uit welke film of serie het komt door op de touchpad van de afstandsbediening te tikken, net als dat je nu al kan zien waar de huidige screensavers gefilmd zijn.

Apple TV-screensaver van Foundation in tvOS 18

#3 Eigen portretten met klok

Een andere nieuwe categorie screensavers, zijn de portretten. Het was al mogelijk om een diavoorstelling van je eigen foto’s te tonen, maar er komt nu ook een aparte collectie met portretfoto’s. De Apple TV kiest automatisch de meest geschikte portretfoto’s uit jouw fotobibliotheek. In de screensaver zie je vervolgens ook een grote klok in beeld, in de stijl van het toegangsscherm van je iPhone.

tvOS 18: Portret screensaver op Apple TV

#4 Makkelijker wisselen

Het is vanaf tvOS 18 ook makkelijker geworden om te wisselen tussen soorten screensavers. Terwijl je je huidige screensaver bekijkt, veeg je omhoog op de afstandsbediening om in een nieuwe weergave te komen. Dit is een vergelijkbare weergave als het wisselen van toegangsscherm op je iPhone of het wisselen van wijzerplaten op je Apple Watch. Vervolgens kun je naar links vegen om een andere categorie te kiezen, zoals de portretfoto’s of je eigen persoonlijke fotocollectie.

tvOS 18 screensavers met portretfoto's

#5 Nieuwe instellingen

En over instellingen gesproken: de screensavers krijgen nu een prominentere plek in de instellingen van je Apple TV. Je vindt de instellingen niet meer onder Algemeen, maar heeft nu direct zijn eigen kopje. Daarnaast zijn de instellingen opnieuw ontworpen en kun je per soort screensaver bepaalde instellingen wijzigen. Nu er veel meer screensavers bij komen en er meer soorten zijn, is het goed dat Apple de instellingen overzichtelijker gemaakt heeft.

Meer over tvOS 18

tvOS 18 is de grote nieuwe Apple TV-update van 2024. tvOS 18 is geschikt voor zowel de Apple TV HD als alle generaties van de Apple TV 4K. In onze round-up lees je meer over de beste functies van tvOS 18. De releasedatum van tvOS 18 staat gepland voor dit najaar, tegelijkertijd met iOS 18 en de andere updates. Tot die tijd is de beta van tvOS 18 beschikbaar.

Bekijk ook

Round-up: Hier zijn alle nieuwe functies van tvOS 18 voor de Apple TV

Ook de Apple TV krijgt dit jaar wat aandacht van Apple met de komst van tvOS 18. Wil je weten welke nieuwe functies tvOS 18 nou precies krijgt? In deze round-up hebben we ze voor je verzameld, met nog wat niet eerder genoemde veranderingen.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.