‘Tweederde smartphone-bezitters kan niet zonder’
Het kan wel eens gaan knagen als je ‘s ochtends vergeet je iPhone mee te nemen, waardoor je hem de hele dag niet kan checken. De Online Publishers Association (OPA) vroeg zich af zonder welk apparaat mensen niet denken te kunnen leven. Een derde van de onderzoeksdeelnemers gaf hierbij aan niet zonder hun smartphone door het leven te willen. Bij de mensen die een smartphone in bezit hebben, gaf 68% aan niet meer zonder te willen. De meeste smartphone-bezitters gebruiken hun apparaat vooral om het weerbericht te checken.
Kijk je naar alle deelnemers van het onderzoek, dan zijn pc, laptops en televisie nog steeds populairder. Smartphones zouden wel door meer mensen gemist worden dan radio, kranten of magazines.
OPA vroeg aan onderzoeksdeelnemers ook waar ze hun smartphones het meeste voor gebruikten. Hieruit bleek dat 47 procent het weerbericht bekijkt, gevolgd door 31 procent dat de smartphone gebruikt om video’s te kijken. Slechts tien procent leest magazines of bekijkt aandelenkoersen op bijvoorbeeld de iPhone. Games lijken niet direct in de cijfers vertegenwoordigd. Dat terwijl eerdere onderzoeken spelletjes als het meest gedownloade genre in de App Store bestempelden. Het kan wel zo zijn dat het genre onder de noemer ‘entertainment content’ staat verzameld.
Reclame zou volgens OPA een stuk efficiënter zijn op de iPhone dan op Android. Toen aan de onderzoeksdeelnemers werd gevraagd wat ze van mobiele reclame vinden, zei 31 procent dat ze moeilijk om mobiele reclame heen kunnen kijken, een percentage dat bij Android op 28 procent ligt. Bij vervolgvragen leken iPhone-bezitters bijna altijd meer geprikkeld te worden door reclameboodschappen.
Voor het onderzoek werden 2.540 mensen ondervraagd, waarvan 1.107 een smartphone in huis hebben. 387 van deze mensen heeft een iPhone, terwijl 509 een Android-telefoon gebruiken.
De afbeelding bovenaan dit artikel is afkomstig van de nog niet uitgebrachte iPhone-app Weathercube.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 22 reacties