Update 8 februari 2021: Twitter CEO Jack Dorsey heeft inmiddels bevestigd dat er wordt gewerkt aan betaalde Twitter-functies. Eerder werden al een ‘undo’-functie en advertentievrij twitteren genoemd als mogelijke betaalfuncties. Nu zijn er weer twee nieuwe ideeën opgedoken: betalen voor apps zoals Tweetdeck en de optie om tegen een klein bedrag toegang te krijgen tot exclusieve content. Voorheen was dit bij Twitter-dochter Periscope al mogelijk.
Twitter is nu nog afhankelijk van adverteerders, maar wil meer inkomstenbronnen aanboren door gebruikers te laten betalen voor extra functies. Onder codenaam ‘Rogue One’ wordt nagedacht over mogelijkheden. Het kan gaan betekenen dat je moet betalen voor het gebruik van apps zoals Tweetdeck en opties om je profiel op te leuken. Tweetdeck is populair bij mensen die van twitteren hun beroep hebben gemaakt of meerdere accounts moeten beheren en staat in onze lijst van Twitter-apps voor de Mac.
Het is de vraag of consumenten ervoor willen gaan betalen. Analisten hebben al hun twijfel uitgesproken of mensen überhaupt bereid zijn de portemonnee te trekken. Uit onze poll hieronder blijkt in ieder geval dat de iCulture-lezers niet staan te springen.
Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 1 augustus 2020.
Betaalde Twitter-functies op komst
Heel veel apps bieden momenteel betaalde functies in hun app. Bij Twitter is alles altijd gratis geweest, maar het bedrijf overweegt nu een betaalmodel in te voeren voor mensen die extra functies willen. In een enquete is te zien wat we dan zoal kunnen verwachten. Helaas komt de meestgevraagde functie om tweets te bewerken niet in het lijstje voor. Wel overweegt Twitter de mogelijkheid om met een ‘undo send’ optie eventuele blunders offline te halen. Het is overigens al langer mogelijk om tweets na publiceren te wissen.
Andere mogelijke betaalfuncties zijn het verminderen of verwijderen van advertenties, geavanceerde statistieken, meerdere gebruikersrollen voor bedrijven, eigen hashtags, profielbadges en dergelijke. Wij vragen ons af: zou jij ervoor betalen?
Je kunt de poll ook invullen via deze link.
Dit zijn de mogelijke functies:
- Een undo-knop waarmee je een tweet binnen 30 seconden ongedaan kunt maken.
- Zelfgekozen kleuren voor de Twitter-app en -website.
- Langere teksten en hogere-resolutie video’s posten.
- Geavanceerdere statistieken.
- Zelfgekozen profielbadges, bijvoorbeeld voor journalisten die bij een bepaalde krant werken.
- Een lijst met standaardantwoorden om sneller te kunnen reageren.
- Vacaturefuncties.
- Eigen stickers en hashtags.
- Statistieken van andere accounts, bijvoorbeeld hoe vaak je interactie met een bepaald account hebt gehad.
- Meerdere gebruikersrollen, voor grote organisaties.
- Minder of geen reclames.
Grote Twitter-hack: tiener uit Florida opgepakt
Ondertussen zit er ook schot in de zaak rond de grote Twitter-hack uit juli 2020. Het brein achter de operatie zou zijn opgepakt: het gaat om de 17-jarige Graham Clark uit Florida. Hij is inmiddels in Tampa (FL) vastgezet. Tijdens de hack maakten grote accounts zoals Apple, Elon Musk, Bill Gates en anderen reclame over bitcoin-oplichting. Het duurde urenlang, waarna Twitter besloot om alle geverifieerde accounts te blokkeren.
De tiener uit Florida wordt 30 zaken ten laste gelegd, waaronder georganiseerde fraude, frauduleus gebruik van persoonlijke informatie, computervredebreuk en communicatiefraude. De staten Californië en Florida werkten samen met de FBI, de IRS en de geheime dienst om de tiener in de kraag te vatten. Ook de 19-jarige Brit Mason (‘Chaewon’) Sheppard en de 22-jarige Nima (‘Rolex’) Fazeli uit Florida werden gearresteerd. Ze maakten gebruik van social engineering, waarbij via Twitter-medewerkers toegang werd verkregen tot de interne systemen. Daarbij werden 130 accounts aangevallen en werd vanuit 45 accounts een bitcoin-scam verstuurd. Ook zou een account van een verkozen politicus uit Nederland zijn getroffen, meest waarschijnlijk Geert Wilders.
Twitter heeft inmiddels meer details vrijgegeven over de hack en legt in een blogposting uit hoe ze dit in de toekomst denken te voorkomen.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Apple TV+ bestaat 5 jaar: eigenzinnige aanpak, toch succesvol (01-11)
- Weekend kijktips: Before, Bruce Springsteen, Megan en meer (26-10)
- Apple Intelligence werkt niet op oudere iPhones - waarom eigenlijk? (25-10)
- Apple Kaarten vanaf nu veel gedetailleerder in Amsterdam: zo zien de verbeterde kaarten eruit (23-10)
- Disney+ stopt met abonneren via de App Store: dit betekent het voor jou (22-10)
Reacties: 8 reacties