De naam twttr is een verwijzing naar de codenaam waarmee Twitter gestart is. Die naam was geïnspireerd op de fotodienst Flickr, die toen erg populair was. Het had er ook mee te maken dat de domeinnaam twitter.com al in gebruik was. Zes maanden later kochten de oprichters alsnog het domein en wijzigden de naam naar Twitter. Twttr wordt een experimentele app met nieuwe functies en de eerste groep gebruikers kan vanaf vandaag aan de slag. Het geeft Twitter de mogelijkheid om iets nieuws te proberen, zonder dat gewone gebruikers erdoor in verwarring worden gebracht. Ook wil Twitter zoveel mogelijk feedback verzamelen en op basis daarvan nieuwe functies maken.
Twttr: testapp van Twitter gestart
Aanvankelijk zal de nadruk bij twttr liggen op een nieuwe layout voor gesprekken. Er zullen verschillende manieren worden geprobeerd om antwoorden weer te geven. Ook is bepaalde info niet zichtbaar om het makkelijker te maken om lange gesprekken te lezen. De antwoorden zijn verschillend gekleurd, zodat je goed onderscheid kunt zien tussen degene die het gesprek is begonnen en anderen. Ook de mensen die je volgt hebben een eigen kleur. Zo kun je meteen zien of de originele persoon zich ergens in het gesprek mengt.
Niet iedereen kan meedoen aan twttr. Aanvankelijk zullen een paar duizend Engels- en Japanstalige gebruikers worden toegelaten. Er geldt geen geheimhouding, dus alle veranderingen kunnen in het openbaar worden besproken. Wel gelden er een aantal regels. Zo wordt verwacht dat gesprekken over het nieuwe design worden getand met #LetsHaveAConvo. Ook kunnen testers feedback leveren via een online formulier. Krijg je toegang, dan moet je via TestFlight de beta-app downloaden.
Twitter probeert zichzelf opnieuw uit te vinden, nadat er klachten kwamen over de slechte sfeer en misbruik. Het nieuwe design helpt misschien om zinvolle bijdragen beter zichtbaar te maken en de antwoorden van trollen wat meer te verbergen. Aanmelden kan hier.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Shazam heeft nu 100 miljard keer muzieknummers herkend: hoeveel Shazams heb jij? (20-11)
- Huidige eigenaar wil van Flitsmeister-app af (15-11)
- Google nu met Gemini-app voor iPhone: download hem hier (14-11)
- Final Cut Pro voor Mac krijgt reeks nieuwe AI-functies met nieuwste update (14-11)
- Apple Music Classical nu eindelijk via CarPlay te beluisteren (12-11)
Reacties: 0 reacties