Stel je voor: je moet een toespraak geven. Hoe vaak sta je te stamelen en te hakkelen? Als je moeite hebt met het houden van toespraken, dan is Ummo de app die je daarbij kan helpen. De app helpt als je staat te hakkelen en laat je je veel comfortabeler voelen tijdens het geven van een toespraak.
Verbeter je speech met Ummo
Je toespraak voor de spiegel oefenen? Dat blijft nuttig om te doen, maar door Ummo mee te laten luisteren leer nog je net iets meer dan alleen maar de tekst die je gaat zeggen. Ummo helpt je namelijk om je comfortabeler te laten voelen tijdens het geven van een speech, maar zorgt er ook voor dat je woorden als “uhm” gaat vermijden. En dat maakt je toespraak net wat prettiger om naar te luisteren.
Analyseer je speech
In de app tik je simpelweg op het icoontje van de microfoon en begin je met praten. Zodra je klaar bent met het oefenen van je speech kun je je resultaten bekijken. Hierin zie je hoe lang je gesproken hebt, hoeveel woorden het zijn, hoe snel je gaat en hoe vaak je gepauzeerd hebt. Maar je ziet ook hoe duidelijk je sprak en op welk volume je dit deed.
Ieder onderdeel bevat een aantal details, die je meer vertellen over dit onderwerp. Zo zie je welke woorden je het meeste gebruikte tijdens je speech en waar deze in de tekst zaten, maar ook wanneer je sneller of langzamer ging praten. Voordeel hiervan is dat je weet wanneer je op moet letten, zodat je speech nog duidelijker wordt. Ben je goed bezig, maar heb je nog niet veel zelfvertrouwen, dan kan Ummo je op deze manier net even dat extra duwtje in de rug geven.
Gebruik je echter woorden als “uhm”, in Ummo “fillers” genoemd, dan hoor je een piep-geluid. Op deze manier leer je snel af om te haperen en wordt je speech vanzelf vloeiender. Je kunt bovendien woorden toevoegen die je wilt vermijden in je speech, zodat je jezelf steeds kunt verbeteren.
Alleen in het Engels
Nadeel van Ummo is dat deze alleen in het Engels te gebruiken is. Daardoor heb je er bij Nederlandse toespraken vrij weinig aan. Daarnaast werkt de spraakherkenning niet altijd even optimaal. In onze test maakte hij van “college” bijvoorbeeld “congress”. Ander nadeel is dat het de woorden niet even snel mee schrijft als dat jij ze uitspreekt. Daardoor kan het signaal van een filler te laat komen, wat vervelend kan zijn. Maar de app is een goed hulpmiddel als je niet vaak een speech geeft en graag wat hulp wilt bij je Engelse toespraken.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Apple koopt fotobewerking-app Pixelmator (01-11)
- Je chats categoriseren met aangepaste lijsten nu mogelijk in WhatsApp (01-11)
- Met de Nintendo Music-app luister je naar je favoriete gamemuziek (31-10)
- Met de nieuwe Pokémon Trading CG Pocket-app verzamel je Pokémon-kaarten digitaal (maar niet in Nederland) (30-10)
- Apple gaat App Store-reviews van gebruikers samenvatten (30-10)
Reacties: 0 reacties