Vakantietip: POI’s zoeken met Wayfinder Power Search op de iPhone
Een tip van Pieter voor mensen die op vakantie zijn: met WayFinder Power Search voor de iPhone krijg je toegang tot een POI-database zodat je winkel, attracties en andere interessante plaatsen kunt vinden. Pieter heeft het getest en zegt dat het verbluffend werkt, behalve wanneer je tegelijk 3G ingeschakeld hebt. Er is ook een koppeling met de kaartfunctie van de iPhone, zodat je meteen naar gevonden POI’s kunt navigeren. De database bevat zo’n 100 miljoen adressen van hotels, winkels, restaurants en andere nuttige plaatsen wereldwijd.
POI staat voor Point Of Interest, oftewel interessante plaatsen. In navigatiesystemen zijn meestal honderden tot wel duizenden POI’s meegeleverd, zodat je makkelijk het dichtstbijzijnde tankstation of hotel kunt vinden. Op de iPhone heeft navigatieleverancier Wayfinder een oplossing bedacht, die al een paar maanden bestaat maar eigenlijk nauwelijks aandacht heeft gekregen: Wayfinder Power Search.
Pieter kreeg een nieuwsbrief van Wayfinder waarin de Wayfinder Power Search vermeld stond en besloot het uit te proberen. Om Wayfinder Power Search te kunnen gebruiken moet je in de mobiele browser op de iPhone of iPod touch naar getwf.com gaan. Wayfinder raadt ook nog aan om de zoekmachine als webclip op je startscherm te zetten, maar dat is natuurlijk niet nodig. Mocht de applicatie je locatie niet kunnen vinden, dan is het ook mogelijk om handmatig je locatie in te vullen. De zoektocht naar een Ibis-hotel in Antwerpen leverde 162 hits op. Misschien wat teveel power in PowerSearch gestopt?
Volgens Wayfinder is de functie enorm populair: meer dan 100.000 zoekacties in de eerste 24 uur na de stille lancering op 1 juli. De database bevat meer dan 100 miljoen POI’s.
Instructies vind je hier: Wayfinder Power Search for iPhone
Ons eerder artikel: Wayfinder lanceert Power Search voor iPhone
Tip: op vakantie in het buitenland kun je natuurlijk het beste zoeken via Wi-Fi, om hoge roamingkosten te voorkomen.
- Wayfinder PowerSearch op iPhone 3g
- Resultaten voor New York
- De verschillende categorieën.
- Zoekresultaten voor een Ibis-hotel in Antwerpen: beetje veel.
- Standaard staat de zoekfunctie op New York ingesteld.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Ziet er geweldig uit, alleen positioneert het mij redelijk uit de buurt, waardoor de poi’s niet echt voor mij van toepassing zijn. Ik zie ook nergens hoe ik mezelf kan herpositioneren.
Als ik zoek doe op plaatsnaam, dan kan ik alleen kiezen uit de opties show on map en publish on facebook..niet de poi s rondom de locatie..
ziet er goed uit maar kan het niet vinden in de app store, heet iemand misschien een link er naar toe?
Haha..is een webpagina.. ff getwf.com intikken en het komt goed 😉
werkt slecht. ik blijf op Elburg staan? Dat is hier 60 km vandaan! Heeft zeker de vorige bezoeker van de site ingegeven. Heb ook al handmatig de stad aangepast, maar hij pakt ‘m niet.
Ik heb vroeger nog Wayfinder gekocht als navigatiesysteem op mijn SonyEricsson’s P800/P900/P910.
Ik was er zelfs zo vroeg bij dat ik nog een beta tester was. Mijn ervaringen met Wayfinder zijn niet zo optimaal. Ze hebben steeds een mooi idee maar de afwerking laat steeds op zich wachten. Door mijn geklaag over hun tekortkomingen hebben ze me mijn account steeds gratis verlengd. In eerste instantie was hun bedoeling voor een jaarlijkse bijdrage.
Ondertussen is de GPS wereld een beetje door elkander geschud door de goedkope toestellen die nu op de markt zijn te vinden.
Moest Wayfinder zich nu eens concentreren op de iPhone dan zou er nog een markt voor hen beschikbaar zijn. Data tarieven zijn nu veel beter bespreekbaar geworden dankzij de iPhone dan pakweg 5 jaar geleden. Toen was het allemaal nog zo heel duur. Wayfinder heeft dus met zijn offline maps dus een groot voordeel te halen met de iPhone. Hopelijk doen ze hier nog iets mee.
zie onderstaand
Is WiKiMe niet iets gelijksoortigs. Behalve dan dat je er 0.79 Euri voor betaald?
werkt toch niet zo goed als jullie doen blijken …
bij mij vindt ie niets onder ibis hoor …
Database is een gatenkaas. Zoek maar eens op een willekeurige plaatsnaam zonder iets anders. Pas dan zie je de beperktheid en willekeur van de gegevens.