Zo vind je de 102 verborgen magneten in de iPad Pro

De iPad Pro 2018 bevat maar liefst 102 magneten, zoals vertelde Apple ons. Die worden gebruikt om de vernieuwde Apple Pencil op z'n plek te houden, maar hoe weet je waar ze zitten? Met een trucje lukt het om ze zichtbaar te maken.

We zijn op de iCulture-redactie al een aantal dagen bezig met het testen van de iPad Pro 2018, zoals je in onze Instagram Story hebt kunnen zien. Daarbij hebben we gemerkt dat je de Apple Pencil 2 niet alleen aan de zijkant kan plakken, maar ook op sommige plekken op de achterkant. De 102 magneten die in Apple’s nieuwste tablet zitten, zijn echter niet alleen bedoeld om de Pencil vast te houden, maar ook om het vernieuwde Smart Keyboard op z’n plek te houden.

Magneten in de iPad Pro

Het is zelfs mogelijk om de vernieuwde iPad Pro op de deur van de koelkast te plakken, zo hebben enkele waaghalzen al op YouTube laten zien. Hoe de magneten zijn verdeeld in de iPad Pro is moeilijk te achterhalen. Je voelt op sommige plekken wel wat meer aantrekkingskracht als je er met de Pencil of een ijzeren voorwerp overheen beweegt, maar je kunt ze niet zien. Techvlogger Marques Brownlee heeft echter een truc bedacht: met papier dat magnetische velden laat zien kun je achterhalen waar magneten zitten. Het groene papiertje laat dit zien, alsof je met een röntgenapparaat naar binnen kijkt.

De magneten zitten vooral in de vier hoeken. Goed om te weten: het speciale papier laat ook de speakers zien.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Ook in de iPad Pro teardown van iFixit was te zien dat het apparaat veel magneten bevat. Wil je meer weten over de iPad Pro 2018? Hou dan onze site in de gaten voor onze uitgebreide review en video!

Bekijk ook
Teardown van nieuwe iPad Pro: dit zijn de 6 belangrijkste punten

Teardown van nieuwe iPad Pro: dit zijn de 6 belangrijkste punten

iFixit heeft traditiegetrouw de nieuwste iPad Pro uit elkaar gehaald en stuitte daarbij op een aantal ontdekkingen. Ook de nieuwste Apple Pencil is uit elkaar gehaald, waarbij de teardown inzicht biedt in mogelijke toekomstige functies.

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.