iPhone 14 verkoopstart in Apple Store

De verkoop van de iPhone 16 is gestart: hier vind je de beste deals!

Geldt ook voor Apple Watch Series 10 en Ultra 2
Apple start vandaag met de officiële verkoop van de iPhone 16-serie. Ook liggen de nieuwe Apple Watch-modellen van 2024 nu in de winkel. In dit artikel plaatsen we in de loop van de dag wat foto's van de verkoopstart op verschillende plekken wereldwijd. Daarnaast geven we antwoord op enkele veelgestelde vragen.

De iPhone 16 verkoop is gestart

Wie had gereserveerd kan vanaf 8:00 uur vanochtend de bestelling afhalen in het afgesproken tijdvak. Thuis blijven en wachten tot de koerier komt, kan ook. Net als voorgaande jaren verloopt de verkoop van de nieuwe iPhones volgens plan. Een week geleden begon de iPhone 16 pre-order en sindsdien kun je de iPhone 16 reserveren bij diverse winkels, waaronder de Apple Store en providers, die ondertussen hun iPhone 16-abonnementen bekend hebben gemaakt.

Er zijn dit najaar vier nieuwe toestellen, die allemaal tegelijk uit komen. Wie slim is had natuurlijk ruim van tevoren al een keuze gemaakt. Zo niet, dan vind je hier wat meer informatie:

Bekijk ook
iPhone 16 bestellen kan vanaf nu! Welke kies jij? [poll]

iPhone 16 bestellen kan vanaf nu! Welke kies jij? [poll]

Je kunt vanaf nu de iPhone 16 reserveren. Hoe zit het met de levertijd bij Apple en welke heb jij besteld? Laat het weten in onze poll!

iPhone 16 verkoop bij de Apple Store

Een mediaspektakel met rijen fotografen hoef je al lang niet meer te verwachten. Het gaat allemaal erg rustig: je kunt op het afgesproken tijdstip je gereserveerde toestel komen ophalen. Wie geen tijdslot heeft, zal eerst een bestelling moeten plaatsen en zal er al snel achterkomen dat alle tijdsloten voor vrijdag de 20e al weg zijn.

Apple heeft de winkel aan Fifth Avenue voorzien van een Siri-glans, ook als is de nieuwe Siri nog helemaal niet aanwezig op de toestellen die nu verkocht worden.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

iPhone 16 bij providers

De Nederlandse providers zijn vorige week al gestart met de pre-orders en beginnen vandaag met de uitlevering aan klanten. Hoeveel ze geleverd krijgen is een kwestie van afwachten, dus het is zaak om niet te lang te wachten als je vlug aan de beurt wilt zijn. Hier vind je meer informatie:

Zijn er al koopjes? Dat zie je in onderstaande prijsvergelijker!

Prijzen iPhone 16 Pro los toestel

Liever je aankoopbedrag over een langere periode spreiden? Dan kun je het beste een iPhone 16 Pro abonnement afsluiten:

Zoek je een Apple Watch Series 10 of de zwarte Apple Watch Ultra 2, dan kun je die vanaf vandaag ook in de Apple Store bekijken. Veel winkels hanteren nog de adviesprijs of gaan er 5 cent onder zitten.

Prijzen Apple Watch Series 10 46mm aluminium GPS

Prijzen Apple Watch Ultra 2 (2024)

Hulp bij je keuze

Twijfel je nog welke je moet kiezen? Lees dan onze artikelen over de iPhone 16-modellen en onze vergelijkingen:

Bekijk ook
Verschillen iPhone 16 vs iPhone 16 Pro: welke moet je kiezen?

Verschillen iPhone 16 vs iPhone 16 Pro: welke moet je kiezen?

De verschillen tussen de iPhone 16 en iPhone 16 Pro op een rij: welke past het beste bij jou? Zijn de verschillen dit jaar groter of juist kleiner geworden? We kijken naar de belangrijkste overeenkomsten en verschillen.


Veelgestelde vragen over de iPhone 16 verkoop

We krijgen regelmatig vragen van mensen die bij de Apple Store hun nieuwe iPhone willen afhalen. Hieronder bespreken we een aantal:

Is Apple Haarlem alweer open?
Helaas, Apple Haarlem is in ieder geval tot woensdag 25 september gesloten en er zijn ook geen aanwijzingen voor een spoedige opening. We hebben de vraag bij Apple neergelegd wanneer de winkel weer open gaat, maar hebben nog geen antwoord mogen ontvangen.

Kan ik op het laatste moment nog naar de Store gaan voor losse verkoop?

Nee, dat kan meestal niet. Er wordt de eerste dag vaak alleen op afspraak gewerkt. De meeste kans heb je op een losse iPhone 16, maar de Pro-modellen hebben inmiddels een langere levertijd en zullen niet op voorraad liggen. Omdat Apple niets naar buiten communiceert, kan het best zijn dat er gedurende de dag toch losse toestellen verkocht worden aan spontaan langskomende klanten. Hou er echter rekening mee dat je ook teleurgesteld kan worden, als je ver moet reizen.

Moet ik op het afgesproken tijdstip bij de Store zijn?

Nee, dat hoeft niet exact. Heb je een tijdslot tussen 8:00 en 8:15 uur, dan is het uiteraard de bedoeling dat je rond dit tijdslot in de rij aansluit. Dat hoeft niet precies om 8:00 uur maar het kan ook nog om 8:13 uur. En als je door onverwachte tegenslagen te laat bent, krijg je ook om 8:30 uur nog wel je toestel mee.

Wat als ik te laat ben voor mijn tijdslot?

Je kunt ook op een later moment je bestelde iPhone afhalen. Omdat je al betaald hebt voor het toestel zal Apple de iPhone niet zomaar meegeven aan iemand anders. Apple heeft de tijdslots vooral gekozen om de toestroom van mensen wat te reguleren. Zorg dus dat je op tijd bent. Liefst niet te vroeg, maar ook niet veel te laat.

En vergeet niet je paspoort of ander ID-bewijs mee te nemen!

Kan ik mijn bestelling nog annuleren?

Dat kan. In de Apple Store-app kunt je op het linkje Annuleer dit artikel tikken om de aankoop te annuleren. Je krijgt dan je geld na een paar dagen teruggestort. Als de bestelling al verwerkt wordt, is het niet meer mogelijk te annuleren. Je kunt dan wel contact met Apple opnemen om aan te geven dat je het product niet meer wil.

Kan iemand anders mijn bestelling ophalen?

Dat kan. Je kunt in de app een extra persoon toewijzen. Met de QR-code en geldige legitimatie kan deze persoon de iPhone ophalen. Je moet dit wel vooraf regelen.

Kan ik nog extra spullen afrekenen?

Heb je een iPhone gereserveerd en kom je die ophalen, dan kun je ook nog wat extra accessoires meenemen zoals een hoesje. Een boodschappenlijst met nog zeven iPhones, vier iPads en een MacBook gaat niet lukken, omdat Apple de bestellingen zo snel mogelijk wil afhandelen.

Kan ik nu nog reserveren?

Dat kan, maar dan krijg je wel later geleverd. Je leest er meer over in ons artikel over iPhone-levertijden.

Waar kan ik nu nog terecht voor de iPhone 16 (Pro)?

Je bent nog niet te laat! Je kunt nog op elk moment je iPhone 16 bestellen bij de webwinkels, telecomproviders en natuurlijk ook bij Apple zelf. De voorraad zal per winkel wel verschillend zijn.

Bekijk ook
iPhone 16 bestellen kan vanaf nu! Welke kies jij? [poll]

iPhone 16 bestellen kan vanaf nu! Welke kies jij? [poll]

Je kunt vanaf nu de iPhone 16 reserveren. Hoe zit het met de levertijd bij Apple en welke heb jij besteld? Laat het weten in onze poll!

Actuele iPhone 16 deals

iPhone 16

De iPhone 16 is het standaardmodel van 2024. Deze opvolger van de iPhone 15 heeft een actieknop en nieuwe Camera Control-knop (Cameraregelaar) voor het snel starten van de camera en maken van foto's en video's. De iPhone 16 ondersteunt sneller draadloos opladen via MagSafe, verbeterde ultragroothoekcamera met macromodus, langere batterijduur en meer. Alles over het kopen van een losse iPhone 16 of een iPhone 16 met abonnement lees je op onze site. De iPhone 16 prijzen beginnen bij €969,-.

iPhone 16

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.