iOS 18 vernieuwde Foto's-app

Foto’s verdwenen of beschadigd? Deze nieuwe iPhone-functie kan ze weer herstellen

Een nieuwe functie van de Foto's-app op de iPhone, iPad en Mac kan beschadigde of verdwenen foto's helpen herstellen. Ze worden in een apart album geplaatst, zodat je ze weer terug kan zetten in je bibliotheek.

Op de iPhone en iPad was al een manier om gewiste foto’s terug te zetten in je bibliotheek. Dat is vooral handig als je per ongeluk een foto verwijderd hebt of als iemand anders ongezien in je bibliotheek heeft zitten rommelen. Maar foto’s kunnen ook om een andere manier verdwijnen, bijvoorbeeld als er sprake is van een corrupt bestand of zelfs database. Of denk aan een foto die na het maken niet goed opgeslagen is. Voor dit soort gevallen komt deze nieuwe functie, die toegevoegd wordt in iOS 18, goed van pas.

Verdwenen of corrupte foto’s herstellen

In de Foto’s-app komt namelijk een nieuw album genaamd Herstelde foto’s. Deze map verschijnt alleen als er foto’s en video’s zijn die automatisch door de app hersteld zijn. Apple zegt dat je iPhone, iPad en Mac meteen op zoek gaat naar foto’s om te herstellen zodra je het toestel geüpdatet hebt naar iOS 18, iPadOS 18 of macOS Sequoia. Daarna vind je het album als volgt, maar dus alleen als er daadwerkelijk verdwenen of beschadigde foto’s gevonden zijn:

  1. Open de Foto’s-app en scroll naar onderen.
  2. Bij het kopje Andere vind je de map met herstelde foto’s. Tik hierop.
  3. Je kan de foto’s in deze map permanent verwijderen of terugzetten in je bibliotheek. Tik op de foto of selecteer er meerdere.
  4. Kies voor Permanent verwijderen of Herstellen naar bibliotheek.

De nieuwe functie is waarschijnlijk het gevolg van een eerder probleem. Door een databasefout in iOS 17.5 werden verwijderde foto’s ineens teruggezet in de bibliotheek. Dit soort problemen zouden in de toekomst voorkomen moeten worden, doordat de Foto’s-app zelf zoekt naar problemen in de database en getroffen foto’s in de speciale map zet, kun je dergelijke fouten op deze manier zelf opsporen.

Bekijk ook

Zo zet je gewiste foto's terug op je iPhone of iPad

Ben je een foto kwijt die op je iPhone stond, of heb je een foto verwijderd? Als je snel bent, kun je die nog terugvinden. In deze tip vertellen we hoe je gewiste foto's terug op je iPhone zet.

De functie wordt toegevoegd aan iOS 18 en de andere software-updates die later dit jaar verschijnen.

Meer over iOS 18

iOS 18 is de grote nieuwe iPhone-update van 2024. In iOS 18 vind je talloze nieuwe functies, waaronder een vernieuwd beginscherm, een opnieuw ontworpen Bedieningspaneel en talloze vernieuwingen in standaardapps zoals Berichten, Foto’s en Mail. Ook komt er een nieuwe Wachtwoorden-appApple Intelligence, het nieuwe systeem voor slimme functies, is ook een belangrijk onderdeel van iOS 18. De geschikte toestellen voor iOS 18 zijn de iPhone XS en nieuwer. De releasedatum van iOS 18 staat gepland voor dit najaar. Tot die tijd is de beta van iOS 18 beschikbaar. Lees ook ons artikel met interessante iOS 18-details en ontdekkingen voor meer geheime functies of onze uitgebreide iOS 18 preview met ervaringen.

iOS 18

iOS 18 is de grote najaarsupdate van 2024 voor de iPhone. In iOS 18 spelen AI en diverse verbeteringen voor de iPhone de hoofdrol. Met Apple Intelligence kun je meer op je iPhone gedaan krijgen, terwijl het vernieuwde beginscherm, het nieuwe Bedieningspaneel en de vele andere nieuwe functies in iOS 18 zorgen voor nog meer mogelijkheden. Lees ook ons overzicht van de beste iOS 18 functies en de meest interessante iOS 18 ontdekkingen.

iOS 18

Reacties: 2 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.