Reacties voor: Wat het vertrek van Jony Ive betekent voor Apple [opinie]

Jony Ive vertrekt bij Apple. Gaat het nu echt bergaf met Apple, nu zowel Jobs als Ive niet meer dagelijks op de werkvloer rondlopen? Gelukkig kwam het vertrek van Ive niet helemaal onverwacht en werd er al langer gewerkt aan zijn opvolging. Maar de keuzes die Apple heeft gemaakt laten ook zien dat design minder belangrijk is geworden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 5 reacties

  1. Eindelijk. Had ie al veel eerder moeten doen.
    Hoog tijd voor een frisse wind me dunkt.

  2. Klopt eigenlijk wel en veel nieuwe wind gaat er denk ik niet komen. Een iPhone is een iPhone, een macbook een macbook, etc.

  3. Wat het betekend?? Dat na bekendmaking van het vertrek Apple gelijk 9 Miljard dollar minder waard is…😂😂

  4. Mooi en informatief artikel dat veel achtergronden geeft, uitleg en waarmee je misschien ook mensen gerust probeert te stellen. De teneur van ‘alles gaat toch wel door’, maar met alle respect: dit citaat uit je artikel “We zullen minder revolutionaire, nieuwe hardwareproducten zien en voor spectaculair nieuw design van Apple zullen we wellicht eerder naar toekomstige Apple Stores moeten kijken, dan naar de pijplijn van nieuwe producten” stelt niet gerust, maar is angstaanjagend voor iedereen die vernieuwing wil en verwacht. En dát is/was juist het mooie aan Apple. Die eigenzinnigheid, het onverwachte.

    Nu sinds Steve Jobs dood kruidenier-grootgrutter Cook als opperhoofd is aangesteld is alles wat uit die pijplijn is gedruppeld, misschien wel al vóór die tijd bedacht. Cook is dus een soort logistiek mannetje: hoe krijg ik de spulletjes op tijd in de winkel en verkoop ik ze met zoveel mogelijk winst. Ik keek er niet van op dat Joni Ive vertrekt. Het was al jaren duidelijk dat hij met z’n hoofd ergens anders zat. Z’n core-business is er eigenlijk niet meer bij Apple. De laatste grote projecten waren het nieuwe Apple Headquarters en Jobs grote Superboot. En toen was het over en uit…. Het is als Queen zonder Freddy Mercury, de band speelt dezelfde muziek, maar er komt niets meer bij, want het genius Freddy is er niet meer…

    En inderdaad: zoals mijn oud-oud-oom Colijn ooit voor de radio de legendarische woorden uitsprak “Gaat u maar rustig slapen”…. ik gá er niet rustig van slapen. Ik verlang naar de tijd waarin Apple kon verrassen. Natuurlijk zal er steeds precies op tijd een nieuw iOS komen, een nieuwe iPhone. Natuurlijk zal de nieuwe ‘rampen-Macbook’ eens worden vervangen door eentje zonder rare vlinders en hopelijk weer eens mét de nodige aansluitingen en een lichtgevend appeltje. Maar iets echt verrassends… het zou eeuwig zonde zijn als dat er nooit meer in zit. Als al dat giga-geld bij Apple nooit meer zou leiden tot een product waarvan de wereld versteld staat.

    De hoop op een ‘central hub’ een enorm scherm in je kamer waarmee ál je Apple apparaten vanzelf connected zijn, waar je alles kunt zien en horen en doen wat je wilt….wat ik járen geleden al wilde. Die hoop heb ik opgegeven en maar gewoon een Sony 65” gekocht, met nota bene Android…. Het kijkt prachtig, maar het is géén Apple. De hoop op een Apple Car is eigenlijk ook de bodem in geslagen, daarom maar vast een leuk klein vlot Volkswagen Upje gekocht waarin mijn Apple – als ik mazzel heb – ook streamt…. Ach… ik hoop ooit mijn kleinkinderen (als ik ze krijg!!) te vertellen…. “opa is nog altijd blij met zijn nieuwe iPhone en kijkt nog steeds naar de Keynote om te kijken om te kijken wat voor handigheidjes Apple nu weer verzonnen heeft…. maar vroeger zaten we volledig vastgeplakt aan de buis en sloegen we stijl achterover van waar ze mee kwamen…. Iedereen had het er dan over…!! Die tijd is heel lang verdwenen… Die ligt onder de groene zoden… Precies ja… Once upon a time…. Jammer…!!! Opa draait het filmpje van ‘Mac or PC’ nog maar eens op YouTube, om nog even stilletjes te genieten van de lol die we toen hadden….

  5. @Macaanzee: Niets is voor eeuwig. Je favoriet café gaat dicht, je lievelingsband heeft al jaren geen goeie plaat meer uitgebracht en je vriendinnetje is niet meer de mooiste van de klas, maar gewoon je vrouw geworden.

    Dat hoort bij het leven. 😏

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.