Ben je een echte treinfan en heb je er altijd al van gedroomd om een eigen stationsbord in huis te hebben? Met de Apple TV-app Vertrektijden kom je aardig in de buurt. De app is gemaakt door Tom Lokhorst, die eerder ook al Trein 2 gemaakt heeft. Voor bedrijven of treinliefhebbers die graag altijd in één oogopslag willen zien wanneer de trein rijdt en of er vertraging is, is de app een uitkomst.
Vertrektijden: treinapp op de Apple TV
Twee jaar geleden verscheen de Trein 2-app in de App Store, de spirituele opvolger van de eerste Trein-app die razend populair was in de begindagen van de App Store. Trein 2 is gemaakt door de broers Rob en Tom Lokhorst. Laatstgenoemde heeft nu als een soort uitbreiding op Trein 2 een Apple TV-app gemaakt, genaamd Vertrektijden. Zoals de naam al zegt, geeft de app de vertrektijden weer van de vertrekkende treinen. De app lijkt qua design erg op de digitale borden op de stations.
De informatie is afkomstig van de NS, Arriva, Syntus, Connexxion, Veolia en Breng. Je ziet wanneer er vertraging is, van welk spoor een trein vertrekt en of het spoor gewijzigd is. Rechtsboven staat een digitale klok, zodat je ook meteen vanaf je Apple TV kan zien hoe laat het is. Via het menu selecteer je het vertrekstation, zodat je de zeven eerstvolgende vertrekkende treinen kan zien. De app wordt automatisch ververst, dus je hebt er geen omkijken naar.
Vooral voor bedrijven
Voordat je meteen naar je Apple TV rent en de Siri Remote erbij pakt om de app te downloaden, moet je wel weten dat je voor Vertrektijden €9,99 betaalt. We hebben aan Tom Lokhorst gevraagd waarom er zo’n groot prijsverschil zit tussen deze Apple TV-app en de Trein 2-app. Hij geeft aan dat de doelgroep heel anders is. Vertrektijden is er vooral voor bedrijven, zodat je op kantoor altijd de tijden in de gaten kan blijven houden. De app is ontstaan uit een persoonlijke frustratie van Tom, omdat hij bij een vertraging vaak zijn overstap vanaf zijn werkadres mistte. Nu hij de app altijd aan heeft staan op kantoor, ziet hij in één oogopslag de vertragingen.
Je kan de app dan ook gebruiken op tv’s die je bijvoorbeeld voor presentaties gebruikt in combinatie met AirPlay. Zodra je een AirPlay-presentatie start, gaat deze over Vertrektijden heen. Na het afsluiten keer je gewoon weer terug naar de app. Vertrektijden is dus niet voor iedereen weggelegd, maar kan desalniettemin een leuke toevoeging zijn.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- 'Vernieuwde Mail-app dit voorjaar naar Mac en iPad' (maar niet voor iedereen) (20-01)
- Carrot Weather heeft nu een CarPlay-app: navigeren met het weer (als je ervoor betaalt) (16-01)
- Locatiegegevens van gebruikers populaire Nederlandse apps op straat: dit is er aan de hand (15-01)
- Nieuw in WhatsApp: camera-effecten, sneller reacties versturen en meer (15-01)
- BMW's nieuwe iDrive-systeem zet een stap achteruit in CarPlay-ondersteuning (14-01)
Reacties: 8 reacties