Reacties voor: Video van keynote met iPad-lancering nu online

De video van Apple's keynote op 27 januari 2010 is nu online te vinden. In de video krijg je in 1,5 uur de lancering van de iPad te zien. Wie dat te lang vindt, kan ook een compilatie bekijken.
Lees het complete artikel → Video van keynote met iPad-lancering nu online
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 26 reacties

  1. @Qmdb: Ga eens koken.

  2. @Qmdb: Als je ook een bron plaatst ben je misschien geloofwaardig. Als MS dit zou doen stort hun hele markt ineen en stappen bedrijven massaal over naar andere OS’es.

    Maar wat is het toch een mooi apparaat, die iPad. En wat een voorspelbare naam 😉 Vind de prijs alleen niet erg aantrekkelijk, maar wie weet zit er wat in over een tijdje.

    iPod Touch: 32 Gb = 279,-
    iPad 32 Gb (alleen WiFi) = 599 (misschien 549 euro?).
    Voor bijna het dubbele heb je een apparaat wat twee keer zo groot is (edit: 4x zo groot), met een legio aan extra mogelijkheden, waarschijnlijk betere toepassingen, betere gaming.. Het is alleen wel 2x zo duur en je moet er je geld voor over hebben.. Ben benieuwd hoe lang een jailbreak gaat duren en wat er dan allemaal geport gaat worden aan games etc!

  3. @Dennis de Jong: bron? Natuurlijk is dat ms verhaal niet waar. Het toont alleen het gedrag van Apple. Apple heeft mooie producten (heb zelf een iPhone en MacBook air) maar ik vindt Apple gewoon te protectionistisch en vindt Apple fans veel te vaak sektegedrag vertonen. Als het negatief is over Apple worden ze boos.

  4. Wie weet of je met iBooks ook pdf’s kan lezen?

  5. @Qmdb: Eens! Supermooie producten, maar veel te veel afgeschermd tegen de grote boze buitenwereld.

  6. Leuke timing van Apple: eind mei ga ik naar New York en zal alvast eens naar de Apple Store gaan op 5th Avn. 🙂 en gezien de dollar aan een mooie prijs staat zou er wel eens een iPad meer verkocht worden :-)))

  7. Ik ben zwaar teleurgesteld in apple. Dit is gewoon een opgeblazen iphone, of beter gezegd een opgeblazen ipod touch. Want ja de iPad heeft geen belfunctionaliteit.

  8. iPad = iPod Touch XL…

    valt me zwaar tegen van ze. ik begrijp dan ook niet hoe ze dit product revolutionair durven te noemen. alles in dat ding is al oud, behalve de A4 processor. de keuze voor dat ding is als je ‘t mij vraagt ook niet heel verstandig, waarom kiezen om zelf iets te bouwen als er al meerdere processoren zijn die zichzelf al meerdere malen bewezen hebben.

    ook het uitblijven van Flash in de 3e (misschien op de achtergrond zelfs 4e) generatie van het iPhone OS is als je ‘t mij vraagt een epic fail.

  9. Origineel geplaatst door Qmdb
    Heb je het al gehoord: vanaf de volgende Windows versie bepaald Microsoft welke programma’s je op je computer mag draaien! Ms moet ze eerst goedkeuren en in z’n AppStore zetten. Als ms je programma ziet zitten en niet concurreert met ms programma’s dan mag het. Apple is zo groen als de groene dam.

    Ik snap je punt, maar ben het maar ten dele met je eens.
    Pas wanneer ze (het volwaardige) Mac OS X zo gaan beperken dan heb je volledig gelijk. Ik neem aan dat dat niet zal gebeuren.
    Nu is het gewoon een extra platform, waar je als consument voor kunt kiezen, of niet.
    Nadelen zijn er zeker, maar voor velen zullen die niet zo zwaar wegen, en dan is het een prima keuze.
    Veel mensen doen niet meer dan mailen, internetten, foto’s kijken en muziek luisteren, en voor hen is het een ideaal apparaat (zeker voor erbij), maar denk ook zeker aan (oudere) mensen die een gewone computer met alle mapjes en bestanden en toeters en bellen gewoon veel te moeilijk vinden…
    Ik ken er daar zelf genoeg van in ieder geval!

  10. Ik vind hem erg tegen vallen.
    Het is net een gehandicapte ipod touch.
    En dan heb ik toch liever een ipod touch, die is lekker klein.

  11. Had wel gehoopt dat er meer rekening zou zijn gehouden met slechtzienden en blinden en er een voorleesfunktie zou inzitten (liefst eentje dat niet onmiddellijk doet denken aan een computerstemmetje en en de taal van gebruiker.
    Ook de vergrote lettertypes lijken mij onvoldoende groot in de demo om echt bruikbaar te zijn voor vele slechtziende personen.

  12. Ik ben ‘m nu aant binnenhengelen voor de Podcast. Leuk apparaatje, maar ik moet er nog achter komen wat ik er meer mee kan dan op m’n iPhone.

  13. Origineel geplaatst door Face
    Had wel gehoopt dat er meer rekening zou zijn gehouden met slechtzienden en blinden en er een voorleesfunktie zou inzitten (liefst eentje dat niet onmiddellijk doet denken aan een computerstemmetje en en de taal van gebruiker.Ook de vergrote lettertypes lijken mij onvoldoende groot in de demo om echt bruikbaar te zijn voor vele slechtziende personen.

    Heb je de demo gezien? Volgens mij zie je toch echt dat je zelf lettertypes en groottes kunt instellen… 😉

  14. @sredlums: ik zat afgelopen week te zoeken naar een camping voor komende zomer. 50% van de site gebruikte flash. Lekker op de bank campings zoeken op je ipad gaat dus niet. IPad is mijns inziens dus ook niet geschikt om lekker lui te internetten, tenzij je je beperkt tot een select aantal sites.

  15. Ik ga hem zeker meenemen uit Amerika deze zomer..
    Beetje jammer dat er geen GPS in zit 😀 dat zou cool zijn!

  16. Mijn voorspelling is dat dit ipad een mislukking wordt. Een miskleun van Apple dus. Het is gewoon een netbook zonder toetsen. Geef mij dan maar een netbook. Het is gewoon een opgeblazen iPhone of liever gezegd: iPod Touch. Die van mij past gewoon in m’n broekzak en daar kan ik echt alles mee doen onderweg. Maar dit ding is te groot voor de geleverde toegevoegde waarde.

    Is dit in de praktijk een apparaat wat je altijd bij je hebt? Het is te groot voor je colbert dus dan maar een tas? Nou dat denk ik niet. Op schoot werkt een netbook met schuinstaand scherm handiger. Verder lijkt het me een behoorlijk kwetsbaar apparaat. Op die functionaliteit waar bij een iPad de nadruk ligt (de mediaconsumptie) scoort een iPhone ook heel goed. En de laatste is natuurlijk echt gemakkelijk mee te nemen. Als het om thuisgebruik gaat zie ik meer in TV met netwerk functionaliteit.
    Met andere woorden: in mijn ogen is het vlees noch vis en zal dit apparaat een stille dood sterven.

    Jobs heeft het over de beste internet ervaring die er bestaat. Welnu het is gewoon een touchscreen van 1024×768. Zo ruim bemeten is dat niet eens. Op 9,7 inch kun je ook wel 1600 x 900 (of 1200) kwijt. De beste internet ervaring heb ik op mijn 30″ beeldscherm, waar ik vier browsers naast elkaar kan plaatsen en waar ik mooie speakers aan het systeem heb hangen omdat geluid ook een groot deel van die beleving is.

  17. Wat mij eigenlijk het meeste verbaast is dat Steve er altijd zo lekker simpel gekeeld is niet in pak nee gewoon lekker een oude spijkerbroek en een saai zwart truitje met een paar gympies er onder 😛 geweldige kerel

  18. Volgende keer geen MacBook maar een iPad.

    Hij is eenvoudiger dan ik hoopte, maar ook goedkoper.

    De ideale keukencomputer voor (ik denk) E 449,- !

  19. Denk niet dat de iPad een volwaardige vervanger is voor de pc / macbook. Vergeet niet dat je op de iPad geen programma’s kunt zetten, alleen apps uit de app store….
    Dus je kan eigenlijk alleen beetje browsen en mailen op dit ding, foto’s kijken en muziek luisteren..tja en beetje spelletjes spelen. Gewoon idd een grote iPod Touch, niks meer dan dat.

  20. Ik heb een hippe versie van de ipad in mijn bezit. Hij is zo handzaam dat ie WEL in mijn broekzak past…

  21. @alchemist: wauw das pas cool 😛

  22. Apple denkt dat hun volgers alles blind kopen waarop een appel staat. Wat een gemiste kans is dit, ik geef mijn geld wel aan want anders uit dan aan een uit de kluiten gewassen Ipod Touch.

  23. Origineel geplaatst door Qmdb
    @sredlums: ik zat afgelopen week te zoeken naar een camping voor komende zomer. 50% van de site gebruikte flash. Lekker op de bank campings zoeken op je ipad gaat dus niet. IPad is mijns inziens dus ook niet geschikt om lekker lui te internetten, tenzij je je beperkt tot een select aantal sites.

    Laat me raden: Je keek naar vakanties in Frankrijk? Notoire Flash-gebruikers, die media-bureaux die de Franse campings bedienen. Maar OT: Ik vind ook dat ze flash moeten ondersteunen. Hoe dan ook, ik wacht wel op de iPad 3GS, ik heb altijd een tas bij me, dus zit mijn MBP me helemaal niet in de weg.

  24. Jongens hou even op zeg! Totale mislukking deze Ipad! Een opgeblazen Itouch is het… Geen multitasking, geen Flash, geen proggies zelf installeren etc….
    Iets in Iworks typen en ondertussen gebruik maken van info op internet? Vergeet het maar! 1 applicatie tegelijk kan hij maar aan! Muziek luisteren en ondertussen beetje surfen? Haha. Kan niet. Gewoon Itouch dus alleen dan wat groter. Hij ondersteunt zelfs geen breedbeeld… Geen HDMI aansluiting…je kunt niet eens direct een USB instoppen! Als dit dé sensatie van 2010 moet zijn….Ik blijf lekker bij mijn Itouch en MacBook dan!!!

  25. Zelf ben ik ook iets teleurgesteld in de iPad (dit itt mijn iPhone). De resolutie van het scherm valt zwaar tegen. Dit omdat ik een fervente lezer ben van digitale kranten via betaal sites als pressdisplay. Alleen bij zeer hoge reolutie krijg je direct een goed overzicht hetgeen dus iPad ontbeert. Daarnaast vraag ik mij af of urenlang ebooks lezen op dit computerscherm prettig is. Zelf had ik grote hoop dat Jobs een revolutionair kleuren e-ink scherm zou aankondigen, immers de hype sprak van revolutionair apparaat.

  26. Wat mij betreft een eersteklas verkoopverhaal voor de MacBook Air, gisteravond.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.