Apple Vision Pro bij een klant in een Apple Store

Gerucht: ‘Apple stopt eind dit jaar met productie Vision Pro’

Het zou zomaar kunnen dat Apple eind dit jaar stopt met de productie van de Vision Pro. Volgens bronnen is de productie deze zomer al flink afgeschaald, met dus mogelijke gevolgen voor later dit jaar.

In februari van dit jaar bracht Apple de Vision Pro uit in de VS, Apple’s next big thing en het eerste echte nieuwe apparaat sinds de Apple Watch. Sinds deze zomer is de Vision Pro, Apple’s eerste headset, ook verkrijgbaar in Europa in onder andere Duitsland en Frankrijk. Maar gaan er nog meer landen bij komen? Dat is nog maar de vraag, want volgens The Information is de productie van het huidige model al flink verlaagd. En mogelijk stopt Apple eind dit jaar helemaal met de productie van het huidige model.

‘Vision Pro productie stopt’

De Vision Pro is vanwege het hoge prijskaartje en de nu nog beperkte toepassingen geen doorslaand succes. Er zijn maar weinig ontwikkelingen rondom de headset en tegelijkertijd zien we dat veel bekende apps en diensten nog altijd ontbreken. Denk aan YouTube en Netflix, terwijl dergelijke video-apps juist zouden profiteren van de mogelijkheden van de Vision Pro. Apple heeft dit jaar wel visionOS 2 uitgebracht, de nieuwste versie van het besturingssysteem voor de Vision Pro. Daarin zitten best wel wat nieuwe handige functies en nieuwigheden die het gebruik verbeteren.

Vision Pro productiekosten

Nu zegt The Information dat de Apple begin van deze zomer nogal abrupt de productie van de Vision Pro teruggebracht heeft. De informatie is afkomstig van bronnen die direct betrokken zouden zijn bij het maken van onderdelen voor de Vision Pro. Uiteindelijk zou de productie van het huidige model tegen het eind van 2024 helemaal kunnen stoppen.

Wat exact de reden zou zijn, is slechts speculatie. De bronnen stellen dat Apple mogelijk voldoende exemplaren geproduceerd heeft van het huidige model, waardoor er genoeg voorraad is om er de rest van de levensduur mee te doen. Er zouden nu zo’n 600.000 exemplaren klaar liggen. Dit is in lijn met de eerdere voorspellingen qua productie-aantallen. Apple zou de productie later weer kunnen oppikken, aangezien de productieketen zelf nog niet stopgezet is.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat er spoedig een directe opvolger komt, want eerder deze zomer gingen er nog geruchten dat de ontwikkeling van de Vision Pro 2 tijdelijk gestopt is. Toch zijn er ook geruchten geweest over een vernieuwde variant met M5-chip, maar de exacte timing is onduidelijk.

Bekijk ook
Gerucht: ‘Ontwikkeling Vision Pro 2 tijdelijk gestopt’

Gerucht: ‘Ontwikkeling Vision Pro 2 tijdelijk gestopt’

Wanneer is de release van de Vision Pro 2 met betere specs gepland? De geruchten spreken elkaar tegen: de ene analist noemt 2025, terwijl een ander denkt dat het wel eens 2027 zou kunnen worden. Of is de ontwikkeling tijdelijk gestopt? Op deze pagina houden we je op de hoogte van alle geruchten over de Vision Pro 2 releasedatum.

Apple zou in plaats daarvan willen focussen op de goedkopere Vision-headset, die alsnog rond de $2.000,- zou kosten. Deze goedkopere versie zou in 2025 of 2026 het levenslicht kunnen zien. De vraag is nu vooral of Apple nog plannen heeft om de Vision Pro nog in meer landen uit te brengen. Daar zijn op dit moment nog geen concrete beloftes over gedaan. Het gebeurt vaker dat een volledig nieuw Apple-product alleen in een beperkt aantal landen beschikbaar is. De eerste HomePod verscheen bijvoorbeeld nooit in Nederland, want pas bij de HomePod mini kwam de speaker in ons land beschikbaar. Toen was Apple alweer gestopt met de verkoop van de allereerste HomePod. Datzelfde pad zou de Vision Pro ook kunnen volgen.

Bekijk ook
‘Goedkopere Apple Vision-headset kost 2000 dollar’

‘Goedkopere Apple Vision-headset kost 2000 dollar’

Apple zou nog steeds van plan zijn om een goedkopere versie van de Vision Pro-headset uit te brengen. Hoe wil Apple de headset goedkoper gaan maken en hoe duur gaat hij dan worden? Dit zijn de geruchten!

Vision Pro

Vision Pro is de eerste headset van Apple voor spatial computing. Deze headset combineert augmented reality met virtual reality en heeft allerlei standaard ingebouwde apps die je kent van de iPhone, iPad en Mac, maar dan in een virtuele omgeving, geprojecteerd in je echte omgeving. Hij is sinds 2 februari 2024 in de VS verkrijgbaar voor een prijs vanaf $3.499,-. Andere landen volgen later.

Vision Pro

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.